Posted:
Vandaag lanceren we een nieuw beleid ten aanzien van gebruikerstoestemming. Op basis van dit beleid moeten uitgevers met sitebezoekers uit de Europese Unie om toestemming vragen voor het gebruik van bezoekersgegevens.

Waarom doen we dit?

De instanties voor gegevensbescherming van de Europese Unie hebben gevraagd om een aantal wijzigingen aan te brengen in de huidige praktijken voor het verkrijgen van toestemming van eindgebruikers. Het is altijd het beleid van Google geweest om te voldoen aan privacywetgeving. Daarom zijn we ermee akkoord gegaan een aantal wijzigingen door te voeren die gevolgen hebben voor onze eigen producten en voor partners die Google-producten gebruiken.

Wat moet u doen?

Als u op uw website bezoekers uit landen in de Europese Unie ontvangt, moet u voldoen aan het beleid ten aanzien van toestemming van gebruikers in de Europese Unie. We raden u aan vandaag nog aan de slag te gaan met het ontwikkelen van een mechanisme voor gebruikerstoestemming dat aan dit beleid voldoet.

Als u wilt weten hoe u een mechanisme voor gebruikerstoestemming implementeert, bekijkt u de veelgestelde vragen in ons Helpcentrum en bezoekt u Cookie Choices. Op die website vindt u informatie over hoe u kunt voldoen aan dit nieuwe beleid.

Geplaatst door Jason Woloz, Policy Program Manager

Posted:
Maak kennis met 'Overeenkomende content', een gratis aanbevelingstool voor AdSense-uitgevers waarmee u uw content kunt promoten bij de bezoekers van uw site. 'Overeenkomende content' genereert contextueel relevante en gepersonaliseerde artikelaanbevelingen op basis van de pagina's van uw website.

'Overeenkomende content' biedt de volgende voordelen:
 • Bezoekers kunnen relevante artikelen op uw website ontdekken.
 • Ze brengen meer tijd door op uw pagina's.
 • Ze zijn meer betrokken bij uw content.
Met deze nieuwe functie kunt u het aantal paginaweergaven en vertoningen van advertenties en uiteindelijk ook de opbrengst van uw site vergroten, doordat bezoekers uw content gemakkelijk kunnen vinden. 'Overeenkomende content' is een interessante functie voor u en uw bezoekers, en is beschikbaar voor sites met meerdere pagina's en een hoog verkeersvolume. Bekijk de beheersinstellingen in uw AdSense-account om te zien of uw sites geschikt zijn voor 'Overeenkomende content'.


Ga meteen aan de slag. Voeg 'Overeenkomende content'-blokken toe aan uw pagina's en maak uw site productiever dankzij meer paginaweergaven en een hogere betrokkenheid van uw bezoekers. Neem de praktische tips in het AdSense Helpcentrum door om optimaal van deze nieuwe tool te profiteren.

We horen graag wat u van deze nieuwe functie vindt. U kunt uw mening geven in het reactiegedeelte onder aan dit bericht.

Geplaatst door Tobias Maurer en Kun Zhang, productmanager voor AdSense

Posted:
Als inkomsten genereren met uw site nieuw voor u is, heten we u van harte welkom op het Inside AdSense-blog. Met AdSense kunt u geld verdienen met uw website, of u dit nu voor uw werk doet of gewoon als hobby.

Wat is Google AdSense? AdSense is een gratis en gemakkelijke manier om inkomsten te genereren door advertenties op uw website weer te geven. U kunt relevante en interessante advertenties aan uw sitebezoekers laten zien en het uiterlijk van de advertenties zelfs aanpassen aan de opmaak van uw website.

AdSense biedt u het volgende:
 • Toegang tot de enorme adverteerderspool van Google.
 • Kwaliteitsadvertenties die naast uw inhoud worden weergegeven.
 • Robuuste targeting die relevant is voor uw doelgroep en inhoud.
 • Flexibele advertentiebeheeropties waarmee u het uiterlijk van advertenties kunt aanpassen.
 • Rapportagetools waarmee u kunt zien hoe AdSense op uw site presteert.
Zorg ervoor dat uw website voldoet aan het programmabeleid van AdSense en ga aan de slag om in 2015 geld te verdienen met uw website.


Team Inside AdSense

Posted:
De 9e editie van de Webwinkel Vakdagen vindt plaats op 21 & 22 januari 2015 in de Jaarbeurs Utrecht. Deze e-commerce vakbeurs mag met recht ‘leading in e-commerce’ genoemd worden met een beursvloer van 15.000 m2 en meer dan 200 lezingen in het congresprogramma.

Google verzorgt 5 sessies waarbij de e oplossingen van Google voor  retailers en ondernemers centraal staan. Anthony Nakache, Director van Google's Online Partnerships Group zal zijn visie geven op hoe de markt en de consument zich ontwikkelen tot een gemobiliseerde en geoptimaliseerde industrie. Verder zullen John Mueller, John Puts, Clemmentijn Treinen en Anntao Diaz tezamen met Daniel Rosen Jacobson presentaties verrichten vanuit Google.


Op de beursvloer tref je leveranciers die alles kunnen vertellen over ontwikkeling/technologie, betaaloplossingen, logistiek, marketing/social media/mobile en datamanagement. Tevens heeft iedere themazone zijn eigen lezingenzaal met sessies over o.a. conversie optimalisatie, loyaliteit, omni channel en cross border.

Kom dus langs om deze Google presentaties en meer te kunnen bijwonen! Een bezoek aan de Webwinkel Vakdagen is gratis. Meer informatie en het volledige programma vind je op: www.webwinkelvakdagen.nl.


Gepost door - Daniel Rosen Jacobson, Google AdSense

Posted:
Velen van u gebruiken de Toolbar voor Google-uitgevers al om uw AdSense-prestaties te bekijken en uw advertenties te beheren. Als u naast AdSense ook DoubleClick for Publishers (DFP) Small Business gebruikt, kan uw DFP-account nu rechtstreeks worden geïntegreerd met de Toolbar voor Google-uitgevers. 

De Toolbar is een Chrome-extensie die u een duidelijk overzicht geeft van de advertenties die worden weergegeven op uw site en waarom ze zijn geselecteerd. Voor elke advertentieruimte wordt een overlay weergegeven waarin u ziet welk regelitem en welke advertentie zijn weergegeven U kunt meer informatie bekijken door op een overlay te klikken. Wanneer u inlogt bij de Toolbar, wordt volledige informatie over elke advertentie weergegeven, ongeacht of deze is weergegeven door AdSense of DFP. 

 

 

 Bekijk ons Helpcentrum-artikel over de Toolbar voor meer informatie en ondersteuning. Download de Toolbar en gebruik deze nu ook voor DFP Small Business. We zullen de ondersteuning voor DFP in de Toolbar in de toekomst nog verder verbeteren en zijn benieuwd naar uw feedback.

Geplaatst door Ilia Malkovitch, productmanager voor DFP

Posted:
Sinds 2003 helpt AdSense uitgevers over de hele wereld geld te met verdienen met hun inhoud en hun bedrijven uit te breiden. In de loop der tijd hebben we ook een groei geconstateerd in het aantal consultants en serviceproviders dat hun eigen bedrijven heeft opgebouwd met het helpen van uitgevers bij het behalen van resultaten met AdSense. Met dit in gedachten hebben we het Google AdSense Certified Partner-programma opgezet, zodat we nauwer kunnen samenwerken met deze serviceproviders en erkenning kunnen geven aan de expertise die ze hebben ontwikkeld.

Als u AdWords of Analytics gebruikt, bent u mogelijk bekend met de vergelijkbare Certified Partner-programma's die we aanbieden voor die producten. Gekwalificeerde bedrijven kunnen zich certificeren om u te helpen bij het beheer van uw account, als u extra ondersteuning nodig heeft voor uw bedrijf. Net als in die andere programma's worden AdSense Certified Partners nauwkeurig beoordeeld door Google en voldoen ze aan strenge kwalificatiestandaarden. AdSense Certified Partners kunnen ondersteuning bieden bij toegewezen services die variëren van het instellen van AdSense-advertentiecode op uw pagina's tot het uitvoeren van doorlopende optimalisatietests voor u.

Voor serviceproviders die zijn geïnteresseerd in het nieuwe programma, hebben we uitgebreide bronnen voor training- en testdoeleinden samengesteld waarbij alle aspecten van AdSense aan bod komen. Wanneer bedrijven ons kwalificatie-examen met goed gevolg hebben afgelegd en hebben voldaan aan de aanvullende criteria om Certified Partner te worden, worden ze toegevoegd aan onze officiële programmawebsite en ontvangen ze een programmalogo voor hun eigen site. Certified Partners hebben ook toegang tot marketingbronnen en trainingshulpmiddelen om hun bedrijf uit te breiden en ze treden toe tot een exclusieve groep van erkende bedrijven. We hebben momenteel drie actieve Certified Partners. We zullen de lijst in de loop van het jaar uitbreiden.

Als u een toekomstige Certified Partner bent of een uitgever die is geïnteresseerd in de services die worden aangeboden door deze Certified Partners, kunt u onze programmawebsite of Helpcentrum bezoeken voor meer informatie. We zien er naar uit met deze groep partners te gaan samenwerken en het bereik van de opties uit te breiden die beschikbaar zijn voor uitgevers in het AdSense-programma.

Geplaatst door Catherine Downes - AdSense Certified Partner-team

Posted:
We zijn altijd op zoek naar innovatieve manieren om onze advertentie-indelingen te verbeteren, zodat u meer inkomsten kunt genereren uit uw content. We hebben de laatste tijd verschillende nieuwe functies gelanceerd om de prestaties van uw advertentieblokken te maximaliseren, waaronder een klikbaar pijlpictogram in onze tekstadvertenties, het weergeven van display-advertenties van vergelijkbare grootte en als meest recente verbetering de introductie van favicons in onze tekstadvertenties.

Deze verbeteringen zijn ontworpen om de prestaties van uw advertenties te verbeteren, maar we realiseren ons dat u misschien niet elke verbetering wilt toepassen. Op basis van uitgeversverzoeken voor meer controle over de manier waarop advertenties worden weergegeven op uw site, kunnen we u nu laten weten dat u zich kunt afmelden voor de onderstaande geavanceerde functies voor advertentie-indelingen.
 • Display-advertenties van vergelijkbare grootte: geven kleinere maar beter presterende display-advertenties weer in grotere advertentieblokken.

 • Geoptimaliseerde tekstadvertenties: geven tekstadvertenties weer met prestatieverbeterende elementen zoals productafbeeldingen, favicons, klikbare pijlpictogrammen, enzovoort.
 • Uitvouwbare advertenties: geven rich media-advertenties weer die als reactie op een handeling van een gebruiker kunnen worden uitgevouwen tot buiten het oorspronkelijke kader van het advertentieblok.
 • Geoptimaliseerde display-advertenties: geven display-advertenties weer met prestatieverbeterende elementen zoals vergrote weergave onder de muisaanwijzer, enzovoort.
 • Display-advertenties met animatie: geven niet-statische display-advertenties (bijvoorbeeld beeldadvertenties) weer, zoals advertenties die zijn gemaakt met Adobe Flash of GIF-indelingen met animatie.
Het staat u nu dus vrij uzelf af te melden voor een of meer van deze verbeteringen, maar vergeet niet dat ze zijn gemaakt om de prestaties van uw advertentieblokken te verbeteren. Als u deze verbeteringen uitschakelt, kan dit een negatief effect op uw inkomsten hebben. Het is ook belangrijk er rekening mee te houden dat alle afmeldingen op accountniveau gelden en niet alleen op het niveau van afzonderlijke advertentieblokken.

U kunt zich binnen enkele korte stappen afmelden voor deze functies. We hopen dat de grotere controle over deze functies u helpt advertenties volgens uw wensen weer te geven.