Bent u op zoek naar de gouden AdSense tip, heeft u een brandende vraag of een lumineus idee dat u wilt delen met andere uitgevers? Bezoek dan het AdSense Help Forum.

Verdien geld met uw site in 2015

donderdag 12 februari 2015 | 02:58

Als inkomsten genereren met uw site nieuw voor u is, heten we u van harte welkom op het Inside AdSense-blog. Met AdSense kunt u geld verdienen met uw website, of u dit nu voor uw werk doet of gewoon als hobby.

Wat is Google AdSense? AdSense is een gratis en gemakkelijke manier om inkomsten te genereren door advertenties op uw website weer te geven. U kunt relevante en interessante advertenties aan uw sitebezoekers laten zien en het uiterlijk van de advertenties zelfs aanpassen aan de opmaak van uw website.

AdSense biedt u het volgende:
 • Toegang tot de enorme adverteerderspool van Google.
 • Kwaliteitsadvertenties die naast uw inhoud worden weergegeven.
 • Robuuste targeting die relevant is voor uw doelgroep en inhoud.
 • Flexibele advertentiebeheeropties waarmee u het uiterlijk van advertenties kunt aanpassen.
 • Rapportagetools waarmee u kunt zien hoe AdSense op uw site presteert.
Zorg ervoor dat uw website voldoet aan het programmabeleid van AdSense en ga aan de slag om in 2015 geld te verdienen met uw website.


Team Inside AdSense

Vijf Google sprekers op Webwinkel Vakdagen

donderdag 18 december 2014 | 08:14

De 9e editie van de Webwinkel Vakdagen vindt plaats op 21 & 22 januari 2015 in de Jaarbeurs Utrecht. Deze e-commerce vakbeurs mag met recht ‘leading in e-commerce’ genoemd worden met een beursvloer van 15.000 m2 en meer dan 200 lezingen in het congresprogramma.

Google verzorgt 5 sessies waarbij de e oplossingen van Google voor  retailers en ondernemers centraal staan. Anthony Nakache, Director van Google's Online Partnerships Group zal zijn visie geven op hoe de markt en de consument zich ontwikkelen tot een gemobiliseerde en geoptimaliseerde industrie. Verder zullen John Mueller, John Puts, Clemmentijn Treinen en Anntao Diaz tezamen met Daniel Rosen Jacobson presentaties verrichten vanuit Google.


Op de beursvloer tref je leveranciers die alles kunnen vertellen over ontwikkeling/technologie, betaaloplossingen, logistiek, marketing/social media/mobile en datamanagement. Tevens heeft iedere themazone zijn eigen lezingenzaal met sessies over o.a. conversie optimalisatie, loyaliteit, omni channel en cross border.

Kom dus langs om deze Google presentaties en meer te kunnen bijwonen! Een bezoek aan de Webwinkel Vakdagen is gratis. Meer informatie en het volledige programma vind je op: www.webwinkelvakdagen.nl.


Gepost door - Daniel Rosen Jacobson, Google AdSense

De Toolbar voor Google-uitgevers, nu geïntegreerd met DFP Small Business

maandag 13 januari 2014 | 08:03

Velen van u gebruiken de Toolbar voor Google-uitgevers al om uw AdSense-prestaties te bekijken en uw advertenties te beheren. Als u naast AdSense ook DoubleClick for Publishers (DFP) Small Business gebruikt, kan uw DFP-account nu rechtstreeks worden geïntegreerd met de Toolbar voor Google-uitgevers. 

De Toolbar is een Chrome-extensie die u een duidelijk overzicht geeft van de advertenties die worden weergegeven op uw site en waarom ze zijn geselecteerd. Voor elke advertentieruimte wordt een overlay weergegeven waarin u ziet welk regelitem en welke advertentie zijn weergegeven U kunt meer informatie bekijken door op een overlay te klikken. Wanneer u inlogt bij de Toolbar, wordt volledige informatie over elke advertentie weergegeven, ongeacht of deze is weergegeven door AdSense of DFP. 

 

 

 Bekijk ons Helpcentrum-artikel over de Toolbar voor meer informatie en ondersteuning. Download de Toolbar en gebruik deze nu ook voor DFP Small Business. We zullen de ondersteuning voor DFP in de Toolbar in de toekomst nog verder verbeteren en zijn benieuwd naar uw feedback.

Geplaatst door Ilia Malkovitch, productmanager voor DFP

Maak kennis met het Google AdSense Certified Partner-programma

vrijdag 22 november 2013 | 05:13

Sinds 2003 helpt AdSense uitgevers over de hele wereld geld te met verdienen met hun inhoud en hun bedrijven uit te breiden. In de loop der tijd hebben we ook een groei geconstateerd in het aantal consultants en serviceproviders dat hun eigen bedrijven heeft opgebouwd met het helpen van uitgevers bij het behalen van resultaten met AdSense. Met dit in gedachten hebben we het Google AdSense Certified Partner-programma opgezet, zodat we nauwer kunnen samenwerken met deze serviceproviders en erkenning kunnen geven aan de expertise die ze hebben ontwikkeld.

Als u AdWords of Analytics gebruikt, bent u mogelijk bekend met de vergelijkbare Certified Partner-programma's die we aanbieden voor die producten. Gekwalificeerde bedrijven kunnen zich certificeren om u te helpen bij het beheer van uw account, als u extra ondersteuning nodig heeft voor uw bedrijf. Net als in die andere programma's worden AdSense Certified Partners nauwkeurig beoordeeld door Google en voldoen ze aan strenge kwalificatiestandaarden. AdSense Certified Partners kunnen ondersteuning bieden bij toegewezen services die variëren van het instellen van AdSense-advertentiecode op uw pagina's tot het uitvoeren van doorlopende optimalisatietests voor u.

Voor serviceproviders die zijn geïnteresseerd in het nieuwe programma, hebben we uitgebreide bronnen voor training- en testdoeleinden samengesteld waarbij alle aspecten van AdSense aan bod komen. Wanneer bedrijven ons kwalificatie-examen met goed gevolg hebben afgelegd en hebben voldaan aan de aanvullende criteria om Certified Partner te worden, worden ze toegevoegd aan onze officiële programmawebsite en ontvangen ze een programmalogo voor hun eigen site. Certified Partners hebben ook toegang tot marketingbronnen en trainingshulpmiddelen om hun bedrijf uit te breiden en ze treden toe tot een exclusieve groep van erkende bedrijven. We hebben momenteel drie actieve Certified Partners. We zullen de lijst in de loop van het jaar uitbreiden.

Als u een toekomstige Certified Partner bent of een uitgever die is geïnteresseerd in de services die worden aangeboden door deze Certified Partners, kunt u onze programmawebsite of Helpcentrum bezoeken voor meer informatie. We zien er naar uit met deze groep partners te gaan samenwerken en het bereik van de opties uit te breiden die beschikbaar zijn voor uitgevers in het AdSense-programma.

Geplaatst door Catherine Downes - AdSense Certified Partner-team

Meer controle over geavanceerde functies voor advertentie-indelingen

donderdag 22 augustus 2013 | 06:33

Labels:

We zijn altijd op zoek naar innovatieve manieren om onze advertentie-indelingen te verbeteren, zodat u meer inkomsten kunt genereren uit uw content. We hebben de laatste tijd verschillende nieuwe functies gelanceerd om de prestaties van uw advertentieblokken te maximaliseren, waaronder een klikbaar pijlpictogram in onze tekstadvertenties, het weergeven van display-advertenties van vergelijkbare grootte en als meest recente verbetering de introductie van favicons in onze tekstadvertenties.

Deze verbeteringen zijn ontworpen om de prestaties van uw advertenties te verbeteren, maar we realiseren ons dat u misschien niet elke verbetering wilt toepassen. Op basis van uitgeversverzoeken voor meer controle over de manier waarop advertenties worden weergegeven op uw site, kunnen we u nu laten weten dat u zich kunt afmelden voor de onderstaande geavanceerde functies voor advertentie-indelingen.

 • Display-advertenties van vergelijkbare grootte: geven kleinere maar beter presterende display-advertenties weer in grotere advertentieblokken.

 • Geoptimaliseerde tekstadvertenties: geven tekstadvertenties weer met prestatieverbeterende elementen zoals productafbeeldingen, favicons, klikbare pijlpictogrammen, enzovoort.
 • Uitvouwbare advertenties: geven rich media-advertenties weer die als reactie op een handeling van een gebruiker kunnen worden uitgevouwen tot buiten het oorspronkelijke kader van het advertentieblok.
 • Geoptimaliseerde display-advertenties: geven display-advertenties weer met prestatieverbeterende elementen zoals vergrote weergave onder de muisaanwijzer, enzovoort.
 • Display-advertenties met animatie: geven niet-statische display-advertenties (bijvoorbeeld beeldadvertenties) weer, zoals advertenties die zijn gemaakt met Adobe Flash of GIF-indelingen met animatie.
Het staat u nu dus vrij uzelf af te melden voor een of meer van deze verbeteringen, maar vergeet niet dat ze zijn gemaakt om de prestaties van uw advertentieblokken te verbeteren. Als u deze verbeteringen uitschakelt, kan dit een negatief effect op uw inkomsten hebben. Het is ook belangrijk er rekening mee te houden dat alle afmeldingen op accountniveau gelden en niet alleen op het niveau van afzonderlijke advertentieblokken.

U kunt zich binnen enkele korte stappen afmelden voor deze functies. We hopen dat de grotere controle over deze functies u helpt advertenties volgens uw wensen weer te geven.

Een betere gebruikersinterface met favicons in tekstadvertenties

dinsdag 13 augustus 2013 | 02:43

We zijn doorlopend bezig onze advertentie-indelingen te verbeteren voor u, uw gebruikers en de adverteerders die op uw pagina's worden weergegeven. Vandaag kondigen we de introductie aan van favicons in onze tekstadvertenties. Een favicon is een kleine afbeelding die een adverteerder kan gebruiken voor de branding van zijn website (bijvoorbeeld het bedrijfslogo).

We experimenteren regelmatig met kleine aanpassingen in het uiterlijk van onze tekstadvertenties en meten het potentiële effect op de gebruiksvriendelijkheid en de inkomsten van uitgevers. Uit onze experimenten blijkt dat adverteerders door het toevoegen van deze favicons herkenbaarder worden voor uw gebruikers, wat gunstig is voor u en voor de adverteerders die advertenties op uw sites weergeven.Door Mohamad Ayyash, software-engineer voor AdSense

Responsief webontwerp en AdSense

woensdag 7 augustus 2013 | 06:03

Labels:

We weten dat momenteel een van de grootste uitdagingen voor uitgevers bestaat uit het ontwerpen van websites die meeschalen met verschillende schermformaten, resoluties en gebruikersinterfaces. U heeft ons gevraagd om responsieve advertentieblokken waarmee u de best mogelijke gebruikersinterface op uw pagina's kunt bieden, en we hebben naar uw feedback geluisterd. Vandaag kunnen we dan ook bekendmaken dat responsieve advertentieblokken nu beschikbaar zijn als bètafunctie naast onze recent uitgebrachte asynchrone tag.

Met de nieuwe responsieve advertentieblokken kunt u een groot aantal verschillende apparaten ondersteunen door de advertentieblokken te combineren met uw webpagina's met responsief ontwerp.  U kunt nu de grootte van de weer te geven advertentie dynamisch specificeren, zodat deze wordt aangepast aan de manier waarop uw site een pagina weergeeft op een bepaald apparaat.

Omdat dit nu nog een bètafunctie is, zijn er een aantal dingen waarmee u rekening moet houden:

 • Zorg ervoor dat u vaste pixelwaarden opgeeft wanneer u de breedte en de hoogte instelt van de advertentie die moet worden weergegeven.
 • Zorg ervoor dat de opgegeven breedte en hoogte overeenkomen met een van onze ondersteunde advertentieformaten. Houd er rekening mee dat formaten voor blokken met links op dit moment niet worden ondersteund.
 • De nieuwe advertentiecode is alleen responsief wanneer de pagina voor de eerste keer wordt geladen. Latere wijzigingen van het advertentieformaat (bijvoorbeeld als gevolg van het aanpassen van de schermstand) leiden niet tot weergave van een nieuwe advertentie. We weten dat dit een belangrijke verbetering zou zijn voor velen van u en daarom proberen we hiervoor een oplossing te vinden.
 • Stel altijd een standaardadvertentieformaat in voor het geval sommige mediazoekopdrachten niet worden ondersteund.
Stap 1: Maak een responsief advertentieblokStap 2: Pas de voorbeelden van CSS-mediazoekopdrachten in de nieuwe advertentiecode aan


Gedetailleerdere voorbeelden en stappen om aan de slag te gaan, vindt u in ons Helpcentrum. Als u meer wilt weten over responsief webontwerp, kunt u onze bron Google Developers bekijken.

Hartelijk dank voor al uw feedback over responsief webontwerp die we tot nu toe hebben ontvangen. Blijf uw suggesties vooral met ons delen zodat we AdSense voor u kunnen blijven verbeteren. Houd dit blog in de gaten voor meer nieuws en updates.

Door Nick Radicevic - productmanager AdSense