Posted:
Of het nu via blogberichten, forumthreads of persoonlijke evenementen was, we hebben geluisterd naar uw feedback over beheermogelijkheden voor AdSense-advertenties en de verbeteringen die u graag zou zien. Met dit in gedachten kunnen we vandaag aankondigen dat we een volledig nieuwe versie van het Centrum voor advertentiecontrole implementeren. Hiermee krijgt u meer controle over uw advertenties en wordt het nog gemakkelijker om de advertenties te beheren die op uw pagina's worden weergegeven.

Nieuwe beheermogelijkheden

In het nieuwe Centrum voor advertentiecontrole ziet u advertenties voor alle targetingtypen (contexttargeting, targeting op interessegebied en plaatsingstargeting) die zijn weergegeven op uw pagina's en kunt u deze advertenties controleren. U kunt advertenties met plaatsingstargeting nog steeds controleren voordat ze op uw site worden weergegeven. Advertenties worden niet langer gegroepeerd en u kunt nu beslissingen over afzonderlijke advertenties nemen om op gedetailleerde wijze te beheren wat wordt weergegeven op uw site.

Verbeterde efficiëntie
We hebben het Centrum voor advertentiecontrole ook gebruiksvriendelijker gemaakt. Wanneer u advertenties controleert, laten we u nu eerst de advertenties zien die het hoogste aantal vertoningen op uw pagina's ontvangen. Als u advertenties met plaatsingstargeting vasthoudt ter controle, laten we u eerst de advertenties zien die waarschijnlijk het hoogste aantal vertoningen op uw pagina's gaan ontvangen. Advertenties die geen vertoningen ontvangen of waarschijnlijk geen vertoningen gaan ontvangen op uw sites, worden niet weergegeven in het hulpprogramma. Als gevolg hiervan bespaart u tijd en hoeft u alleen de advertenties te controleren die uw gebruikers mogelijk te zien krijgen.

In het nieuwe Centrum voor advertentiecontrole kunt u op een advertentie klikken om deze te blokkeren. Als u meerdere advertenties wilt blokkeren, markeert en sleept u de advertenties om ze in een keer te blokkeren. We leveren ook een vergrote weergave wanneer u uw muisaanwijzer op een advertentie plaatst, evenals de optie om een advertentie op volledig formaat te bekijken, omdat we weten dat het moeilijk kan zijn details te onderscheiden in advertentieminiaturen.

Bent u klaar voor het nieuwe Centrum voor advertentiecontrole?
Als u het Centrum voor advertentiecontrole in het verleden heeft gebruikt, komt de nieuwe versie in de komende paar dagen beschikbaar in uw account. Als u deze functie nog niet heeft ingeschakeld, gaat u naar het tabblad 'Advertenties toestaan en blokkeren' om aan de slag te gaan. Houd er rekening mee dat deze functie niet compatibel is met Internet Explorer 7 of lager. Ga naar onze pagina met ondersteunde browsers voor meer informatie.

Voor advertenties met plaatsingstargeting raden we u aan uw controlevoorkeur ingesteld te laten op de standaardinstelling 'Advertenties direct weergeven' en de advertenties vervolgens te controleren nadat ze zijn weergegeven. Dit komt omdat advertenties niet deelnemen aan de veiling als ze worden vastgehouden ter controle. Hierdoor is het mogelijk dat de winnende biedingen lager zijn, wat weer tot gevolg kan hebben dat uw totale AdSense-inkomsten afnemen.

Ga naar ons Helpcentrum voor meer informatie. In de komende weken geven we u meer updates over het Centrum voor advertentiecontrole, dus mis deze niet! In de tussentijd kunt u een opmerking of feedback voor ons achterlaten.

Door Dan Stokeley - Product Manager
Geplaatst door Jacintha de Graaf - Inside AdSense Team

Posted:
Het ziet ernaar uit dat iedereen tegenwoordig meer tijd besteedt aan het kijken naar favoriete programma's online of het spelen van de nieuwste online games. eMarketer voorspelt dat in 2015 76 procent van alle internetgebruikers in de V.S. regelmatig video's online kijkt en dat 40 procent online games speelt. Deze doelgroepen worden steeds aantrekkelijker voor adverteerders en de uitgaven aan videoadvertenties en advertenties in games nemen elk jaar toe.

Als u een van de vele video-uitgevers of gameproducenten bent die van deze groei kan profiteren, zal het u wellicht interesseren dat Google twee oplossingen heeft ontwikkeld om inkomsten te genereren met dit type inhoud: AdSense voor video en AdSense voor games. Met AdSense kunt u relevante en niet-opdringerige advertenties weergeven in uw video-inhoud en browsergames. Het afgelopen jaar hebben deze producten een snelle groei doorgemaakt. We zijn met name enthousiast over de TrueView-indeling voor videoadvertenties waarbij kijkers kunnen bepalen welke advertenties ze willen zien en op welke manier, terwijl dit tevens meer inkomsten oplevert voor onze uitgevers.

Als u inkomsten wilt genereren met uw video-inhoud of games, gaat u naar het gedeelte voor AdSense voor video of AdSense voor games van het Helpcentrum. We hebben de aanvraagprocedure gewijzigd, zodat u deze functies direct kunt implementeren. Volg eenvoudig onze richtlijnen en zodra we hebben gecontroleerd of u aan ons beleid voldoet, kunt u direct aan de slag.

Het netwerk van video- en game-uitgevers wordt elke dag groter en we hopen u te mogen verwelkomen.

Door Daniela Bruno, productspecialist, video en games, AdSense-team
Geplaatst door Jacintha de Graaf - Inside AdSense Team

Posted:
Zoals we in een eerder bericht hebben uitgelegd, zijn er verschillende manieren waarop uitgevers hun site kunnen optimaliseren voor AdSense. Een methode die mensen vaak over het hoofd zien, is ervoor zorgen dat onze AdSense-crawler uw site correct kan crawlen zodat de advertenties zo relevant en nuttig mogelijk zijn.

Vanaf vandaag gaan we deze taak gemakkelijker maken met een nieuw ontworpen pagina voor crawlertoegang. U vindt deze pagina op de pagina 'Accountinstellingen' van uw AdSense-account.

We hebben de pagina opnieuw ontworpen met drie doelen in het achterhoofd:
  1. Accurate en actiegerichte gegevens bieden over uw crawlerfouten.
  2. De informatie overzichtelijker organiseren en op een beter leesbare manier weergeven.
  3. Duidelijke en beknopte stappen bieden waarmee u de fouten kunt oplossen.We hebben dit bereikt door:
  • De informatie te behouden die relevant is voor u en al het andere te verwijderen.
  • Uitvouwbare gedeelten maken zodat de hoeveelheid zichtbare informatie niet te overdonderend en onoverzichtelijk is.
  • Een nieuwe kolom toe te voegen waarin te zien is hoeveel mislukte crawlverzoeken er binnen een periode zijn opgetreden. Dit geeft u een idee van de ernst van de fout.
  • Een nieuwe kolom 'Oplossingen' toe te voegen die specifiek is ontworpen om u te helpen het probleem op te lossen.
Dit nieuwe ontwerp van AdSense is slechts een van de stappen die we willen nemen om u van de meest accurate en relevante informatie te voorzien. Zo kunt u betere beslissingen nemen en effectiever optimaliseren voor AdSense. Daarmee zou u uiteindelijk meer inkomsten moeten kunnen genereren.

Door Nurzhan Bakibayev - Software Engineer

Posted:
Vandaag delen we onze praktische tips en trucs voor hoe u advertenties van AdSense voor inhoud op gameplay-pagina's kunt plaatsen zodat dit geen verwarring zaait bij de gebruiker en niet leidt tot ongeldige klikactiviteit. Als u een site met online games heeft, verwijst de term 'gameplay-pagina' naar de pagina waarop een afzonderlijke game wordt beschreven en een gebruiker kan klikken om de game te gaan spelen. Lees ook deel 1: de juiste afstand houden en deel 2: het juiste product kiezen voor meer tips om ongeldige klikken te voorkomen en te zorgen voor een goede gebruikerservaring.

Laten we beginnen met een korte samenvatting van waarom het belangrijk is deze beleidsregels te volgen om het aantal onbedoelde klikken te minimaliseren. Ten eerste controleren we nauwkeurig de klikken op en vertoningen van Google-advertenties om ons netwerk te beschermen tegen kunstmatig opgedreven kosten. Ongeldige activiteit die we detecteren, wordt in mindering gebracht op de inkomsten aan het einde van de maand en kan in sommige gevallen zelfs leiden tot een uitgeschakeld account waarvoor de inkomsten worden terugbetaald aan de betreffende adverteerders. Daarnaast zorgt laagste-prijsbepaling ervoor dat grote aantallen onbedoelde klikken op de lange termijn leiden tot lagere inkomsten voor uitgevers. Dit komt omdat onbedoelde klikken niet resulteren in conversies voor adverteerders, waardoor het bedrag dat ze bereid zijn te betalen om advertenties weer te geven op uw site, ook afneemt.

Als algemene richtlijn voor online gamesites is het belangrijk uzelf de volgende vraag te stellen: 'Kan een gebruiker die de taal niet spreekt waarin mijn pagina is geschreven, van de gameplay-pagina met de beschrijving naar de daadwerkelijke game navigeren, waarbij de kans klein is dat er per ongeluk op advertenties wordt geklikt?' Het antwoord moet 'ja' zijn. Op basis hiervan hebben we de volgende twee tips samengesteld:
  • Interstitial pagina's met advertenties: gameplay-knoppen moeten niet leiden naar interstitial pagina's die voornamelijk zijn gevuld met advertentieblokken van AdSense voor inhoud en geen duidelijke links naar de game bevatten. In het algemeen moeten links die zijn bedoeld om naar gameplay-pagina's te navigeren de gebruiker niet misleiden om op AdSense-advertenties te klikken. Bezoek ons Helpcentrum voor meer informatie over AdSense-advertenties op interstitial pagina's.
  • Onopvallende startknoppen: startknoppen van games moeten klikbaar zijn en op een goed zichtbare plek worden geplaatst. Om verwarring bij de gebruiker te beperken, moet u met tekst en beeld aangeven hoe de game kan worden gespeeld. Advertentieblokken moeten niet te dicht rondom links naar de game worden geplaatst. Bezoek ons Helpcentrum voor het volledige beleid ten aanzien van misleidende AdSense-implementaties.    

Voorbeeld van acceptabele implementatie:           

  


Voorbeeld van onacceptabele implementatieGa naar ons Helpcentrum voor een volledige beschrijving van de twee bovenstaande beleidsregels en voor voorbeelden van advertentie-implementaties. Als u deze richtlijnen volgt, kunt u onbedoelde klikken voorkomen en een optimale gebruikerservaring leveren.

Door Awni Hannun - Inside AdSense-team
Geplaatst door Jacintha de Graaf - Inside AdSense Team

Posted:
Extra advertentieblokken op uw site kunnen een groot effect hebben op uw inkomsten. Soms kunnen uitgevers maar moeilijk beslissen of ze nu wel of niet een extra advertentieblok op hun site moeten plaatsen. We hebben een korte video gemaakt aan de hand waarvan u kunt controleren of u bij het plaatsen van nieuwe advertentieblokken op uw site de aanbevolen werkwijzen volgt die uiteengezet worden in de richtlijnen voor webmasters van Google.

Uiteindelijk is het goede inhoud waarmee uw site zich onderscheidt en die uw gebruikers aanspreekt. We raden u aan alleen advertentieblokken op pagina's te plaatsen die veel originele inhoud bevatten. Houd bovendien rekening met de gebruikerservaring bij de plaatsing van uw advertenties. Bekijk de onderstaande video voor meer informatie.Door Caroline Halpin, AdSense-optimalisatieteam

Posted:
'PubTalk' is een nieuw programma waarin het perspectief van uitgevers ('publishers') op displayproducten en branchetrends wordt belicht. In deze aflevering praten we met Theresa Giovagnoli, medeoprichtster van AlloExpat.com, over het tienjarig jubileum van de site, over waarom ze al meer dan zes jaar met AdSense werken en over de manier waarop ze hebben geprofiteerd van het implementeren van eenvoudige optimalisatie-oplossingen.

AlloExpat.com is een sociale netwerkportal voor expats over de hele wereld. Hier kan de groeiende expatcommunity terecht voor informatie en kunnen expats contact maken met professionele service-aanbieders voor expats.


Inside AdSense (IA): Welke rol speelt AdSense in uw bedrijf?

Theresa Giovagnoli (TG):
We zijn een hele grote portal en hebben specifieke websites en discussieforums voor elk land in ons internationale netwerk. We hebben een oplossing nodig die op een effectieve manier een breed, internationaal publiek kan targeten. AdSense is hier gewoon de beste en meest efficiënte oplossing voor. Dankzij de consistente inkomstenstroom via AdSense heeft ons webontwikkelingsteam al zijn aandacht kunnen richten op het uitbreiden van ons internationale publiek en onze inhoud.

IA: Wat zou u als AdSense-succesverhaal met andere uitgevers willen delen?

TG: Een van de tactieken die we met succes hebben toegepast, is het opnieuw categoriseren van targetbare aangepaste kanalen. We zijn een internationale site die meerdere regio's beslaat. Eerder hadden we al onze regio's gecombineerd tot een aangepast kanaal, maar toen we eenmaal targetbare kanalen per regio hadden gedefinieerd, steeg onze CPC met 20 procent. Ik zou uitgevers ten zeerste willen aanraden targetbare aangepaste kanalen in te stellen op het niveau dat het best bij hun site past, omdat adverteerders hun website hiermee specifiek per segment of regio kunnen targeten. Dit kan voor uitgevers tot betere resultaten leiden.

IA: Wat vindt u goed aan AdSense?

TG: We hebben AdSense kunnen implementeren op een manier waarvan bezoekers geen last hadden, en hebben in de loop der jaren aanzienlijke inkomsten weten te genereren. AdSense heeft een essentiële rol gespeeld in onze doorlopende ontwikkeling en doet dat nog steeds. Zonder AdSense waren we nooit zover gekomen.

Door Jennifer Chan, AdSense Team
Geplaatst door Jacintha de Graaf, Inside AdSense Team