Posted:
Het nieuwe jaar is al een paar weken oud, maar het is nooit te laat voor goede voornemens. Daarom willen we vandaag graag de uitkomst van onze tweejaarlijkse tevredenheidsenquête onder uitgevers met u delen. Als u zich heeft aangemeld om af en toe enquêtes van ons te ontvangen, heeft u deze enquête wellicht gezien of ingevuld. Wereldwijd hebben meer dan 28.000 van u deelgenomen en we hebben meer dan 33.000 opmerkingen ontvangen over uw favoriete aspecten van AdSense en de door u gewenste wijzigingen.

De voornaamste voorstellen voor verbetering die uit de enquête naar voren kwamen, betroffen het programmabeleid van AdSense, AdSense ondersteuning en de communicatie van AdSense. Uw feedback is heel belangrijk voor ons en we willen dan ook graag met u delen wat we op die gebieden tot nu toe hebben gedaan en hoe we ze verder willen verbeteren. We zijn ook bezig op andere gebieden, zoals betalingen, verbeteringen door te voeren, waarover we u gedurende dit jaar zullen blijven informeren.

Programmabeleid van AdSense

Veel van uw opmerkingen in de enquête gaven aan dat u een duidelijker programmabeleid wilt en ook duidelijker wilt weten welke advertentie-implementaties zijn toegestaan. We zijn begonnen meer bronnen toe te voegen, zoals onze regelmatige blogberichten over specifieke onderdelen van ons programmabeleid en werken daarnaast aan het volgende:
  • De schendingsberichten nog duidelijker maken om ervoor te zorgen dat de stappen die u moet ondernemen helder en duidelijk in deze berichten naar voren komen.
  • U van meer informatie voorzien over hoe u contact op kunt nemen met het AdSense-beleidsteam en waar u belangrijke bronnen kunt vinden.

AdSense Ondersteuning
We beseffen dat u graag snel antwoord wilt op uw vragen en daarom staan u verschillende ondersteuningsbronnen ter beschikking. U heeft ons echter verteld dat u soms maar moeilijk de benodigde informatie kunt vinden en dat u uw vragen graag rechtstreeks aan ons team zou willen stellen. Met dit in gedachten willen we ons richten op twee belangrijke punten:
  • Na een grondige reorganisatie van ons AdSense Helpcentrum blijven we ons ook in 2012 concentreren op het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid en de kwaliteit van de inhoud. We zullen ook meer gepersonaliseerde ondersteuningsopties gaan testen en willen de beschikbare niveaus van ondersteuning verder voor u verduidelijken.
  • De komende maanden organiseren we in verschillende landen evenementen om u de mogelijkheid te bieden persoonlijk kennis te maken met het AdSense team, hen vragen te stellen en optimalisatietips te krijgen. We willen beter toegankelijk zijn voor u en adviseren u daarom u aan te melden voor onze e-mails met 'Speciale aanbiedingen' om uitnodigingen voor evenementen te ontvangen en om meer informatie te lezen op ons blog Inside AdSense of in onze AdSense-nieuwsbrieven.

Communicatie van AdSense
Zoals u wellicht weet, kunt u naast het ontvangen van berichten in uw AdSense-account, zich ook abonneren op e-mails van AdSense met prestatiesuggesties, speciale aanbiedingen en nieuwsbrieven. We hebben u om uw mening gevraagd over deze e-mails en op basis van uw feedback gaan we ons richten op het doorvoeren van de volgende verbeteringen:
  • We gaan nieuwe casestudy's verzamelen en delen die speciaal zijn gericht op kleine tot middelgrote uitgevers, met voorbeelden uit specifieke branches of bedrijfstakken om onze optimalisatievoorstellen nog relevanter te maken voor u en uw website.
  • Gehoorgevend aan uw voorstel om meer aandacht te besteden aan lokale updates, zullen we waar mogelijk lokale inhoud opnemen in onze AdSense-nieuwsbrief.

Hartelijk dank aan iedereen die aan deze enquête heeft deelgenomen. Als u aan volgende enquêtes wilt deelnemen en uw mening met ons wilt delen, controleer dan of uw e-mailvoorkeuren zo zijn ingesteld dat u af en toe enquêtes ontvangt om ons te helpen AdSense te verbeteren.

Door Sophie Emmerich namens het team voor AdSense-uitgeverstevredenheid
Geplaatst door Jacintha de Graaf, Inside AdSense Team

Posted:
Sinds de introductie van een nieuw rapport dat informatie biedt over hoeveel inkomsten u genereert uit door Google gecertificeerde advertentienetwerken van derden, hebben we van allerlei uitgevers vragen gekregen over hoe ze de cijfers moeten interpreteren. Sommige uitgevers hebben ons laten weten dat zij nu advertentienetwerken blokkeren die slecht presteren op basis van de inkomsten per duizend vertoningen (RPM). Dit blokkeren kan een negatieve impact hebben op de totale inkomsten. Vandaag willen we uw vragen beantwoorden en u richtlijnen geven met betrekking tot de interpretatie van uw rapporten en het blokkeren van specifieke advertentienetwerken.

Laten we eerst kijken naar het analyseren van RPM-cijfers. Als u ooit met behulp van kanalen kleurencombinaties voor uw advertentieblokken heeft getest, bent u wel vertrouwd met het vergelijken van de RPM's van elk kanaal om te achterhalen welke combinatie het effectiefst is. Als u eenmaal de effectiefste kleurencombinatie heeft gevonden, gebruikt u die en verwijdert u alle andere opties. Dit werkt voor kanalen, maar niet voor door Google gecertificeerde advertentienetwerken.

Het is waar dat in beide situaties de RPM de geschatte inkomsten weerspiegelt die u genereert voor elke 1000 vertoningen die u ontvangt. Wanneer u echter layoutopties test met behulp van kanalen en de opties verwijdert die niet goed presteren, heeft deze actie geen directe invloed op de dynamiek van de advertentieveiling. Het kiezen van een blauwe achtergrond in plaats van een groene, leidt er niet automatisch toe dat bepaalde advertenties niet langer geschikt zijn voor weergave in die advertentieruimte. Het zorgt er alleen voor dat bepaalde advertentieruimtes beter presteren. Bij door Google gecertificeerde advertentienetwerken zijn de RPM's afhankelijk van de beschikbare advertentievoorraad. Door een advertentienetwerk te blokkeren, worden geschikte advertenties uit de veiling verwijderd. Daarom raden u ten zeerste af advertentienetwerken louter op basis van de RPM te blokkeren. Een voorbeeld:

Advertentienetwerk Vertoningen RPM
Netwerk A 10,000 €1
Netwerk B 14 €3
Netwerk C 1000 €0.50


Netwerk B heeft de hoogste RPM en lijkt daarom beter te presteren dan de andere netwerken. Houd er echter rekening mee dat deze statistiek gebaseerd is op slechts 14 vertoningen en mogelijk niet dezelfde inkomsten oplevert bij 1000 of 10.000 vertoningen. De waarde van vertoningen kan sterk uiteenlopen en de RPM van een klein aantal vertoningen kan daarom misleidend zijn.

Netwerk C heeft de laagste RPM. Het om die reden blokkeren van netwerk C kan een negatieve impact hebben op de inkomsten. Ons systeem zal namelijk altijd de waarde van elke vertoning in een advertentieveiling maximaliseren. Als een advertentie van Netwerk C werd weergegeven op uw pagina's, kwam dit omdat andere voor weergave geschikte advertenties minder inkomsten voor u zouden hebben gegenereerd. Door Netwerk C te blokkeren, kan een ander netwerk met een lager bod de advertentieveiling winnen.

Doorgaans wordt door blokkeren het aantal advertenties gereduceerd dat deelneemt aan de advertentieveiling, wat een negatieve impact kan hebben op uw potentiële inkomsten. Houd er rekening mee dat er niet zoiets bestaat als 'het filteren van slecht betalende advertenties', omdat elke advertentie die op uw pagina wordt weergegeven, de veiling heeft gewonnen voor die ruimte en de meeste inkomsten voor u zal genereren.

Uiteraard moet u soms de weergave van advertenties blokkeren vanwege de inhoud van de advertentie of vanwege de adverteerder. Er zijn verschillende opties in uw account beschikbaar voor verschillende scenario's.

Op basis van uw feedback blijven we er voortdurend aan werken u meer beheermogelijkheden te bieden voor de advertenties die op uw site worden weergegeven. Houd deze blog dus in de gaten voor nieuwe aankondigingen. Overweeg echter zorgvuldig welke advertenties u blokkeert, zodat u het volledige potentieel aan inkomsten realiseert.

Door Arlene Lee, team Inside AdSense

Posted:
Naarmate smartphones en tablets steeds populairder worden, worden uw websites weergegeven op steeds meer verschillende soorten apparaten, met verschillende schermformaten en functies. Onlangs hebben we het belang behandeld van mobielvriendelijke sites en de beste manieren om daar inkomsten mee te genereren. Daarnaast hebben we onlangs ook aangepaste zoekadvertenties voor mobiel uitgebracht om u te helpen uw voordeel te doen met deze trend. Als onderdeel van onze inspanningen u te helpen bij het op alle schermformaten genereren van inkomsten met uw inhoud, verbeteren we binnenkort ook de manier waarop advertenties worden weergegeven op verschillende apparaten.

We zijn onze tekstadvertenties slimmer aan het maken en geven ze binnenkort anders weer. Daardoor presteren ze optimaal, ongeacht het apparaat waarop de gebruiker ze bekijkt: een computer, tablet of smartphone. Het goede nieuws is dat onze advertenties zich automatisch optimaal aanpassen, zonder dat wijzigingen van uw webpagina's nodig zijn, door te detecteren op welk apparaat uw webpagina wordt bekeken.

Met deze wijziging maken we gebruik van de unieke functies van mobiele apparaten om aantrekkelijker, beter presterende advertenties weer te geven.  Aangezien de schermen kleiner zijn, verkleinen we het aantal advertenties per advertentieruimte en maken we de tekst groter, zodat deze beter leesbaar is en meer opvalt.

We bieden ook een grote knop op elke advertentie, zodat gebruikers met een touchscreen de advertenties gemakkelijk kunnen selecteren.
Een leaderboard van 728x90 ziet er bijvoorbeeld als volgt uit op de verschillende platforms.

Desktopcomputer

Tablet
 
Telefoon
 

We blijven zoeken naar manieren om de advertentieprestaties voor uitgevers te verbeteren, ongeacht op welk schermformaat gebruikers uw site weergeven. Houd Inside AdSense in de gaten voor meer nieuws.

Geplaatst door Priya Gupta, Mobile Ads Engineering

Posted:
We hopen dat u ondertussen heeft ontdekt dat het Helpforum van AdSense de beste plaats is om vragen te stellen, antwoorden te zoeken en tips te delen met andere AdSense-uitgevers. We hebben geluisterd naar uw feedback over forumfuncties die u graag zou zien en het verheugt ons dan ook te kunnen aankondigen dat we het AdSense-forum (met alle inhoud, gebruikers en gebruikersniveaus) hebben verhuisd naar een gloednieuwe oplossing: Google Productforums.

Het nieuwe platform Google Productforums, dat is gebaseerd op Google Discussiegroepen, biedt leden van de AdSense-community verbeterde zoekmogelijkheden in het forum, het Helpcentrum en het blog.
Tegelijkertijd blijven de belangrijkste functies van ons huidige forum, zoals niveaus en het markeren van het 'beste antwoord', beschikbaar in het nieuwe forum. Bovendien werken uw browserbladwijzers en links naar inhoud in het oude forum nog steeds, aangezien u automatisch wordt omgeleid naar het nieuwe forum.

Daarnaast bevat Google Productforums enkele nieuwe functies die gebruikers graag wilden hebben. Zo kunt u bijvoorbeeld 'Ik ook!' selecteren bij een vraag om snel te laten weten dat u ook bent geïnteresseerd in de vraag. U kunt ook een +1-waardering geven aan uw favoriete onderwerpen. We hopen dat u veel plezier zult beleven aan het moderne uiterlijk van het nieuwe forum.

Raadpleeg de handleiding 'Aan de slag' voor meer informatie over de basisfuncties van het nieuwe platform.

Discussieer mee over dit bericht in ons vernieuwde AdSense-forum!

Door Kateryna Malinovska, communitymanager van AdSense
Geplaatst door Jacintha de Graaf - Inside AdSense Team

Posted:

We hebben begrepen dat velen van u de optimalisatietips voor AdSense die we regelmatig bespreken nuttig vinden, maar nog steeds niet weten hoe ze deze tips moeten toepassen op hun site. U weet dat brede advertentieblokken beter presteren, maar welke van de kleine advertentieblokken moet u daarvoor inwisselen? En door welke indelingsformaten moet u ze vervangen? Het afgelopen jaar hebben we geprobeerd uitgevers meer gepersonaliseerde optimalisatieberichten te sturen waarin dit soort vragen aan bod komt met als doel zo veel mogelijk uitgevers te voorzien van gerichte, gepersonaliseerde en nuttige tips.

De criteria die we gebruiken om te bepalen of een tip op iemand van toepassing is, hangen af van de mogelijkheden, maar voor alle tips geldt altijd hetzelfde principe: we nemen alleen contact met u op als we een verwachten dat het toepassen van de aanbevolen wijzigingen u duidelijke voordelen biedt. Diverse van de succesverhalen die worden gedeeld op het AdSense-blog, zijn afkomstig van uitgevers die de specifieke suggesties hebben geïmplementeerd die we voor hun websites hebben gedaan. Zo zagen Surgerysquad, Funcheapsf en Careerplanner hun AdSense-inkomsten met 50 - 200 procent toenemen nadat ze de aanbevolen wijzigingen van een gepersonaliseerde optimalisatietip hadden toegepast.

Hoewel we niet voor alle uitgevers dezelfde resultaten kunnen garanderen, wordt elke tip gegenereerd na grondige analyse van ons gehele Display Netwerk waarbij we mogelijkheden zoeken voor aanzienlijke verbeteringen in de AdSense-prestaties. We analyseren voortdurend de prestaties van verschillende AdSense-configuraties voor alle soorten sites, regio's en branches om te bepalen welke aanpassingen het beste werken voor uw site.

Wanneer we een specifieke verbetering vinden die u zou kunnen aanbrengen in uw AdSense-implementatie, ontvangt u een melding van ons per e-mail (naar het vermelde e-mailadres voor contact en alleen als u zich heeft aangemeld voor prestatiesuggesties) of rechtstreeks in uw AdSense-account. Deze berichten worden al een tijdje verzonden, maar met ingang van deze maand bevatten ze een nieuwe regel die aangeeft dat het bericht een gepersonaliseerde optimalisatietip bevat die uniek is voor uw website en advertentie-indeling. Ook werken we aan nieuwe meldingen en manieren om deze informatie in uw account te zetten.

Controleer daarom uw e-mail en AdSense-account op optimalisatietips. We willen dat AdSense een succes is voor uw site en we hopen dat deze gepersonaliseerde tips u helpen betere prestaties te behalen met onze producten. Net zoals voor al onze optimalisatietips geldt, raden we u altijd aan deze te testen en de juiste implementatie te vinden voor uw site en gebruikers.

Door Jane Brinkley - AdSense-optimalisatieteam
Geplaatst door Jacintha de Graaf - Inside AdSense Team

Posted:

Dit is het tweede bericht in onze tweedelige serie 'Crawler-fouten in AdSense'.

Onlangs hebben we manieren besproken waarop u de targeting en relevantie van advertenties kunt verbeteren door ervoor te zorgen dat de AdSense-crawler alle pagina's met een AdSense-code kan bekijken. Soms kan dit echter problematisch zijn als een uitgever een site heeft die alleen beschikbaar is voor leden en waarvoor de gebruiker zich moet aanmelden om de inhoud van de site te kunnen bekijken. In dergelijke gevallen zijn de AdSense-advertenties op pagina's die aanmelding vereisen minder relevant en getarget dan anders het geval zou zijn.

Als u een uitgever bent van inhoud op een pagina waarvoor aanmelding is vereist, zorg dan dat u een AdSense-crawler-login maakt, zodat uw advertenties zo goed mogelijk getarget zijn. De AdSense-crawler kan in dat geval de inhoud van die pagina's doorzoeken. Dit leidt tot relevantere, beter getargete advertenties en daarmee mogelijk tot hogere CTR's en inkomsten. Wanneer u een crawler-login toevoegt, worden betere, relevantere advertenties weergegeven op pagina's die al AdSense-code bevatten. Dit is niet van invloed op welke pagina's op uw site worden geïndexeerd door Google Zoeken.

Als u de AdSense-crawler toegang wilt verlenen, meldt u zich aan bij uw AdSense-account en klikt u op 'Accountinstellingen'. Blader vervolgens omlaag naar het gedeelte 'Toegang en verificatie' en klik op 'logins bewerken' naast 'crawler-logins'.
Klik vervolgens op 'Een login toevoegen'. U wordt gevraagd gegevens in te voeren die de AdSense-crawler gebruikt om zich aan te melden bij uw site en de inhoud te crawlen.

Vervolgens moet u zich aanmelden bij de Webmasterhulpprogramma's van Google om uw website te verifiëren als u dat nog niet heeft gedaan. Nadat uw website is geverifieerd, kan de crawler zich aanmelden en de content doorzoeken om zo beter getargete advertenties weer te geven.
Voor meer informatie kunt u het artikel in ons Helpcentrum lezen over het weergeven van advertenties op pagina's waarvoor aanmelding is vereist.

Geplaatst door Andrew Boni - Inside AdSense-team

Posted:
Het AdSense-team wenst u een gelukkig nieuwjaar! We hopen dat u net als wij heeft genoten van de feestdagen.
Veel geluk in 2012!

Geplaatst door Jamie Firkus - Inside AdSense-team