Kennis is macht: inzichtelijke gegevens over accountprestaties en het gedrag van gebruikers kunnen u helpen bij het optimaliseren van uw AdSense-implementaties. Door uw AdSense-account te koppelen aan een nieuw of bestaand Google Analytics-account, kunt u toegang krijgen tot extra informatie die u kan helpen mogelijkheden te vinden om effectiever inkomsten te genereren met uw inhoud.

Hier volgen enkele vragen waarop u antwoord krijgt wanneer u AdSense-gegevens combineert met rapporten in Google Analytics:
  • Hoe gaan gebruikers om met mijn site? Met In-Page Analytics heeft u toegang tot een visuele analyse van de interactie van gebruikers met uw webpagina's. Op basis van die analyse kunt u bepalen wat de meest strategische locaties zijn om advertenties te plaatsen.
  • Waar en waarom verlaten bezoekers mijn winkelwagen? Identificeer pagina's met een hoog bouncepercentage om het percentage bezoekers te bepalen dat slechts één pagina bekijkt tijdens een bezoek aan uw site. Gebruikers kunnen zich om allerlei redenen zo gedragen, maar u kunt zorgen voor de best mogelijke gebruikerservaring door de inhoud en de advertentie-implementatie op deze pagina's te optimaliseren.
  • Met welke verkeersbronnen en URL's verdien ik het meest? Bepaal welke pagina's de hoogste AdSense-inkomsten genereren en pas die succesvolle implementaties toe op andere delen van uw site. U kunt ook aangepaste kanalen instellen voor pagina's die goed presteren en zo aantrekkelijke plaatsingen voor adverteerders maken die zij specifiek kunnen targeten. Voer daarnaast contentexperimenten uit en test verschillende pagina-indelingen om de prestaties van belangrijke statistieken met elkaar te vergelijken.
Om dit soort inzichten en meer te verkrijgen, moet u uw AdSense- en Google Analytics-account koppelen. Op basis van feedback van uitgevers hebben we onlangs het koppelingsproces vereenvoudigd. Houd er rekening mee dat u slechts één AdSense-account aan één Google Analytics-account kunt koppelen en dat het e-mailadres waarmee u zich bij AdSense aanmeldt, ook beheerderstoegang heeft tot het Google Analytics-account. Ga om te beginnen naar het gedeelte 'Toegang en verificatie' op de pagina 'Accountinstellingen' in uw AdSense-account en volg de instructies. Ga voor meer informatie naar het AdSense Helpcentrum.

Om u te helpen met uw AdSense-gegevens in Google Analytics aan de slag te gaan en u een overzicht van enkele relevante gegevens te laten zien, hebben we dit gebruiksvriendelijke dashboard gemaakt. Selecteer een van uw profielen die u wilt importeren en u kunt snel de rapporten bekijken en aanpassen die het belangrijkst voor u zijn. U heeft vanuit het relevante profiel op elk gewenst moment toegang tot dit dashboard door op het tabblad 'Startpagina' te klikken.

Door Esteban Talavera - Software ontwikkelaar - AdSense-rapportage