Posted:
Uit feedback die we van u hebben ontvangen in reactie op onze vorige blogberichten, hebben we opgemaakt dat u graag meer informatie wilt over ons beleid. De afgelopen maanden heeft het AdSense-beleidsteam webinars georganiseerd met uitgevers uit Noord-Amerika, Rusland, Turkije, Polen, Italië en Frankrijk. Aansluitend bij onze maandelijkse beleidstips, geven we u hier graag een korte samenvatting van onze recente uitgeversevenementen en een overzicht van onze bevindingen.

Onze beleidsregels hebben tot doel om het succes van uitgevers en adverteerders te maximaliseren. Een van de veelvoorkomende reacties die we ontvangen van beginnende AdSense-uitgevers, is dat ze een heleboel informatie moeten lezen over het programma. We begrijpen dat het lastig kan zijn om al onze beleidspagina’s door te nemen, en frusterend om niet rechtstreeks met een beleidsspecialist te kunnen praten. Daarom werden onlangs, tijdens de beleidswebinars, uw belangrijkste vragen door ons beleidsteam beantwoord. Daarnaast gaf het beleidsteam een beknopt overzicht van veelvoorkomende beleidsschendingen die vermeden kunnen worden, evenals enkele algemene praktische tips om uw account in orde te houden.

We hebben live demo’s en voorbeelden doorgenomen, wat door de deelnemers als zinvol werd ervaren. Velen van hen beoordeelden de sessies in het algemeen als nuttig en hadden een beter inzicht gekregen in onze beleidsregels. Veel uitgevers waren niet bekend met de bronnen in ons Helpcentrum die nuttige informatie bieden over beleidsmeldingen. We hebben uw belangrijkste beleidsvragen op onze Google Moderator-pagina geplaatst en raden u aan deze pagina te bekijken. Als u graag wilt horen hoe we uw vragen hebben beantwoord tijdens ons beleidswebinar, vindt u hier onze opnamen.

We willen iedereen bedanken voor de bijzonder bruikbare feedback en vragen die we hebben ontvangen. Als u de beleidswebinars waardevol vond of suggesties heeft voor onderwerpen die we de volgende keer kunnen behandelen, kunt u hieronder een opmerking plaatsen. Als u in de toekomst meer van dit soort evenementen wilt bijwonen, kunt u zich aanmelden voor 'Speciale aanbiedingen' bij uw e-mailvoorkeuren in uw AdSense-account. We verheugen ons erop in de toekomst meer beleidswebinars te organiseren. Als u meer beleidsupdates van ons wilt ontvangen, kunt u zich abonneren op het AdSense-blog.

Artikel door Cecelia Choi - AdSense-beleidsspecialist
Geplaatst door Nathaniel Kolenberg - Inside AdSense team

Posted:
Als u de afgelopen weken onze aankondigingen heeft gevolgd, weet u dat we ons best doen u functies te bieden die u in de oude AdSense-interface heeft gemist. We introduceren nu een functie waar lang om is gevraagd: advertentiestijlen. Advertentiestijlen zijn een uitbreiding en verbetering van alle functionaliteit van onze oude kleurenpaletten. Met advertentiestijlen kunt u aangepaste combinaties maken van kleuren, lettertypen en hoekstijlen en deze gemakkelijk toepassen op de advertentieblokken en zoekmachines op uw site.

Het grote voordeel van advertentiestijlen is dat, wanneer u een advertentiestijl in de nieuwe interface bewerkt, alle advertentieblokken of zoekmachines die deze stijl gebruiken automatisch worden bijgewerkt met uw wijzigingen. Als u bijvoorbeeld het effect van een nieuwe kleur wilt testen voor de advertentieblokken op uw site, kunt u een nieuwe advertentiestijl maken en deze op enkele advertentieblokken toepassen. Als u tevreden bent over het effect van de kleur, kunt u die toepassen op alle advertentieblokken in uw account of heel gemakkelijk uw oude kleuren weer herstellen. Volgens ons zal deze functie u tijd besparen omdat u niet meer kleuren aan ieder advertentieblok afzonderlijk hoeft toe te wijzen.

Ga naar het tabblad 'Mijn advertenties' om een nieuwe advertentiestijl te maken. Klik in de navigatiebalk op 'Advertentiestijlen' en vervolgens op de knop '+Nieuw'. U kunt vervolgens tijdens het maken van een advertentieblok bestaande advertentiestijlen op het advertentieblok toepassen.Artikel door Jessica Hummel - AdSense-engineer
Geplaatst door Nathaniel Kolenberg - Inside AdSense team

Posted:
Als u blokken met links gebruikt, weet u al dat dit een prima manier is om extra inkomsten te genereren uit kleine ruimten op uw site. We hebben dit advertentietype in het verleden al enkele keren aangepast, maar vandaag geven we blokken met links een welverdiende makeover. We hebben besloten dat het tijd werd de opmaak van het blok met links en de bestemmingspagina eens onder de loep te nemen om dit advertentietype een modernere uitstraling te geven en de prestaties te verbeteren. Hier volgt een overzicht van de wijzigingen.

Het blok met links
Uitgevers hebben ons verteld dat het hen niet duidelijk is waarom ze beter voor vier in plaats van vijf termen in hun blok met links zouden moeten kiezen. De meeste mensen kiezen een van deze opties door een schatting te maken van de verwachte prestaties. Verrassend genoeg is gebleken dat blokken met vier termen bijna altijd beter presteren dan blokken met vijf termen. We verlagen daarom het aantal onderwerpen in alle blokken met links tot vier voor de horizontale indelingen en drie voor verticale indelingen. Als u momenteel gebruikmaakt van blokken met links, wordt deze wijziging automatisch doorgevoerd. We hebben daarnaast ook de regelhoogte en lettergrootte van elke term iets verhoogd.
De advertentiepagina
In lijn met de algemene wijzigingen in de opmaak van Google-pagina's geven we de bestemmingspagina's van blokken met links ook een nieuw uiterlijk. Het kleurenschema, de plaatsing, lettertypen en het aantal advertenties worden als volgt bijgewerkt:


We zullen onze blokken met links blijven verbeteren en hopen binnenkort meer interessant nieuws te hebben. In de tussentijd raden we u aan deze video te bekijken over het gebruik van blokken met links.

Artikel door William Chang - AdSense-engineer
Geplaatst door Nathaniel Kolenberg - Inside AdSense team

Posted:
In de afgelopen weken hebben we de functies op het tabblad 'Prestatierapporten' verder ontwikkeld en verbeterd zodat u over zoveel mogelijk hulpmiddelen beschikt om inzicht in uw inkomsten te krijgen. We richten ons met name op verbeteringen waarmee u de oorzaak van fluctuerende inkomsten kunt achterhalen en kunt nagaan waar uw inkomsten vandaan komen. Met deze doelstellingen in het achterhoofd kondigen we graag twee nieuwe ontwikkelingen voor alle uitgevers aan:

Gebeurtenisgeschiedenis

Er worden nu kleine markeringen in uw rapportagegrafieken weergegeven waarmee door u genomen acties worden aangeduid die mogelijk van invloed zijn geweest op uw inkomsten. Als u bijvoorbeeld afgelopen dinsdag een advertentiecategorie heeft geblokkeerd voor uw pagina's en de volgende dag een nieuwe leaderboard heeft gemaakt, worden deze twee acties in uw rapporten weergegeven, terwijl de details van de acties onder de grafiek worden weergegeven. Probeer de functie uit door naar het tabblad 'Prestatierapporten' te gaan en op de knop 'Gebeurtenissen' net onder de datumkiezer te klikken.


Tabletinkomsten opgenomen in het rapport 'Platforms'

In juli hebben we het rapport 'Platforms' geïntroduceerd zodat u uw inkomsten kon analyseren op basis van het type apparaat dat uw bezoekers hebben gebruikt om uw site te openen. U kunt nu inkomsten weergeven die afkomstig zijn van gebruikers op tabletapparaten. Deze inkomsten werden voorheen opgenomen in de inkomsten afkomstig van geavanceerde mobiele apparaten, maar gezien de marktontwikkelingen met betrekking tot mobiele en tabletapparaten, wilden we u voorzien van extra details in dit rapport. Als u vaststelt dat een aanzienlijke hoeveelheid van uw inkomsten afkomstig is van mobiele en/of tabletapparaten, raden we u aan uw site en advertenties te optimaliseren voor mobiele gebruikers.


Geef ons uw feedback en laat ons weten wat u vindt van deze nieuwe functies!

Artikel door Louis Collard - AdSense-engineer
Geplaatst door Nathaniel Kolenberg - Inside AdSense team

Posted:
Nu de feestdagen weer voor de deur staan, bereiden grote en bekende merkadverteerders zich hierop voor door hun marketingbudgetten te verhogen en getargete campagnes te plannen. U kunt zich hier ook op voorbereiden door plaatsingstargeting te gebruiken om AdWords-adverteerders de mogelijkheid te bieden uw site rechtstreeks te targeten.

Hoewel alle sites in aanmerking komen voor plaatsingstargeting, zijn er wel dingen die u kunt doen om het aantal advertenties met plaatsingstargeting op uw site te verhogen. Maak ten eerste advertentieplaatsingen van uw aangepaste kanalen. Zorg voor een goed geschreven titel en beschrijving om potenti
ële adverteerders inzicht te geven in de doelgroepen die ze kunnen bereiken door op uw site te bieden. Gegevens die u in de beschrijving kunt opnemen, zijn de naam van uw site, de branche, de advertentiepositie, het advertentieformaat en de demografische doelgroep van de site.

Zorg er vervolgens voor dat u onze best presterende advertentieblokformaten gebruikt en deze op optimale posities weergeeft. Claim tot slot uw site in Ad Planner. Als u deze stappen volgt, kunnen adverteerders uw site vinden, targeten en kiezen of ze hun advertenties op een specifiek gedeelte van uw site willen weergeven. Advertenties met plaatsingstargeting genereren vaak veel hogere RPM's, wat u weer meer inkomsten oplevert.

Met getargete kanalen kunt u gemakkelijk extra inkomsten verdienen, maar het duurt even voordat uw kanalen aan adverteerders worden weergegeven, dus maak er snel een paar! U kunt hiervoor de instructies in ons Helpcentrum volgen. Nadat u de wijzigingen heeft aangebracht, zijn uw advertentieblokken niet alleen klaar voor deze feestdagen, maar kunnen ze ook in de toekomst voor elke premiumcampagne door adverteerders worden getarget.

Artikel door Jamie Firkus, Inside AdSense-team
Geplaatst door Nathaniel Kolenberg, Inside AdSense-team

Posted:
Eerder deze week deden we een aankondiging van verschillende interessante toevoegingen aan Google+. We willen nu nog een toevoeging aankondigen voor onze AdSense-uitgevers: +1 in het Google Display Netwerk. 

Vanaf oktober kan de +1-knop worden weergegeven in display-advertenties op uw site. Mensen kunnen dan met één enkele klik specifieke advertenties aanraden en de kans vergroten dat hun sociale contacten deze te zien krijgen. We geloven dat door deze aanbevelingen uw lezers advertenties op uw site vaker zullen opmerken, wat resulteert in meer klikken en uiteindelijk meer inkomsten voor u.

Laten we als voorbeeld Suzanne nemen, die uw advertentie voor goedkope vluchten ziet. Ze geeft de advertentie een +1-waardering omdat ze denkt dat haar vrienden misschien geïnteresseerd zijn in deze aanbieding. Wanneer Suzannes vrienden en contactpersonen zijn aangemeld bij hun Google-accounts, zien ze Suzannes foto daaronder weergegeven met de opmerking dat ze de advertentie een +1-waardering heeft gegeven.

 
De +1-knop en aanbevelingen worden onder in display-advertenties weergegeven.

Bovendien is de kans groter dat vrienden en contactpersonen van Suzanne deze advertentie ook te zien krijgen. Hoewel de dynamiek van onze advertentieveiling onveranderd blijft, neemt de advertentie nu deel aan de veiling voor de pagina's die de vrienden van Suzanne bezoeken, omdat we weten dat een aanbeveling van vrienden een sterk signaal van relevantie van de advertentie kan zijn.

+1-waarderingen worden een extra signaal voor het bepalen van de relevantie van een advertentie. Alle geschikte advertenties blijven deelnemen aan de advertentieveiling en we blijven de advertenties weergeven die de meeste inkomsten voor u zullen genereren. Klikken op de +1-knop worden niet geteld als klikken op advertenties. Hoewel u niets verdient aan klikken op de +1-knop, kan AdSense door de +1-waarderingen meer relevante advertenties aan uw gebruikers weergeven, wat volgens ons uiteindelijk resulteert in meer inkomsten.
 In mobiele advertenties vervangt de +1-knop het huidige 'g'-logo. Aanbevelingen worden enkele seconden weergegeven en verdwijnen daarna uit beeld.


De +1-knop wordt weergegeven in display-advertentie-indelingen voor AdSense voor inhoud en AdSense voor mobiele inhoud: beeld- en Flash-advertenties en advertenties met GIF-animatie. Als u het gebruik van +1-functies en sociale meldingen niet wilt toestaan voor display-advertenties op uw pagina's, kunt u zich vanaf vandaag hiervoor afmelden door u aan te melden bij uw account op google.com/adsense.

Display-advertenties worden veelzeggender wanneer mensen kunnen zien wie van hun contacten er specifiek voor heeft gekozen dit merk aan te bevelen. Dit leidt tot een betere advertentie-ervaring en meer inkomsten voor u.

Ga naar het Helpcentrum van AdSense als u meer informatie wilt over de +1-knop in display-advertenties.

Artikel door Christian Oestlien - Product Manager
Geplaatst door Nathaniel Kolenberg - Inside AdSense team

Posted:
De afgelopen maanden hebben we gewerkt aan het verbeteren van de nieuwe AdSense-interface en hebben we functies ontwikkeld die u meer inzicht, controle en efficiëntie bieden. Naast het nieuwe visuele ontwerp zijn er enkele nieuwe functies beschikbaar in de nieuwe interface, waaronder multidimensionale rapportage, rapporten op basis van land en platform, en een zoekfunctie in het centrum voor advertentiecontrole.

We hebben ook geluisterd naar uw feedback over functies uit de oude interface die u wilt terugzien in de nieuwe versie. In reactie daarop hebben we onlangs enkele veelgevraagde functies geïmplementeerd, zoals de mogelijkheid geplande rapporten te maken en kanalen te bekijken op het tabblad 'Startpagina'.

Hoewel we hebben geïnvesteerd in nieuwe functies binnen de nieuwe interface, hebben we ook onze plannen besproken om af te stappen van de oude versie. Met dit in gedachten zullen we de oude interface daarom half november terugtrekken. We blijven ons richten op het toevoegen van nieuwe functionaliteit aan de nieuwe interface en verheugen ons op de aanvullende verbeteringen die we willen gaan bieden.

Als u dit nog niet heeft gedaan, raden we u aan zo snel mogelijk over te schakelen naar de nieuwe interface zodat u vertrouwd kunt raken met de vernieuwde indeling en nieuwe functies. Meld u hiervoor aan en klik op de link 'Probeer de nieuwe AdSense-interface' bovenaan in uw account. We begrijpen dat het misschien even zal duren voordat u gewend bent aan de nieuwe interface. Daarom kunt u de komende weken nog schakelen tussen de twee interfaces. In antwoord op een veelgestelde vraag kunnen we u mededelen dat de overstap naar de nieuwe interface op geen enkele wijze van invloed is op uw targeting of inkomsten.In de tussentijd raden we u aan onze videotrainingen te bekijken, waarin wordt uitgelegd hoe u gangbare taken uitvoert in de nieuwe interface. Gedetailleerde informatie vindt u ook in ons Helpcentrum voor de nieuwe interface.

Bedankt voor alle feedback die u heeft gegeven over de nieuwe interface. Suggesties blijven altijd welkom. We stellen uw geduld tijdens deze overgang op prijs en verheugen ons erop de nieuwe AdSense-interface te blijven verbeteren om zo aan uw wensen tegemoet te komen.

Artikel door Allan Livingston - productmanager voor AdSense
Geplaatst door Nathaniel Kolenberg - Inside AdSense team

Posted:
We willen u op de hoogte stellen van een recente verbetering in de nieuwe AdSense-interface die is ontwikkeld na uw verzoeken om meer efficiëntie in het accountbeheer. U kunt nu opgeslagen rapporten bewerken en plannen. Met deze functie kunt u aangepaste rapporten instellen die automatisch dagelijks, wekelijks of maandelijks per e-mail naar u worden verzonden. Wanneer u het rapport in uw account bekijkt, kunt u boven de grafiek op de knop 'Rapport opslaan' klikken en uw voorkeuren selecteren. Als u het rapport wilt bewerken of de planningsinstellingen wilt wijzigen, klikt u in de navigatiebalk naast het gedeelte 'Opgeslagen rapporten' op 'Beheren'.
Als u in de oude interface opgeslagen rapporten heeft gebruikt, moet u weten dat we hard werken aan een hulpprogramma waarmee u deze opgeslagen rapporten gemakkelijk in de nieuwe interface kunt importeren. Zodra dit hulpprogramma beschikbaar is, laten we u dit weten. U kunt de rapporten in de tussentijd natuurlijk ook opnieuw maken, maar we raden u aan op dit hulpprogramma te wachten. We hopen dat u met deze functies de manier waarop u informatie over de prestaties van uw advertentie analyseert en ontvangt, kunt verbeteren. Laat ons uw mening weten!

Artikel door Simon Bowden en Louis Collard - AdSense-engineers
Geplaatst door Nathaniel Kolenberg - Inside AdSense team

Posted:
Als u zich vandaag heeft aangemeld, hebben u wellicht gemerkt dat u uw URL-kanalen nu kunt maken en beheren op het tabblad 'Mijn advertenties'. Aangezien u uw aangepaste kanalen al beheert op het tabblad 'Mijn advertenties', hopen we dat deze wijziging zorgt voor een consistentere ervaring bij het beheren van al uw kanalen. Tegelijkertijd kunt u de prestaties van uw verschillende kanalen blijven bekijken op het tabblad 'Prestatierapporten'.

Ter herinnering: met URL-kanalen kunt u inkomsten voor uw domeinen, subdomeinen of pagina's bijhouden. Deze wijziging maakt het mogelijk URL-kanalen voor AdSense voor inhoud, games, video, mobiele AdSense voor inhoud en AdSense voor gehoste inhoud te maken in de nieuwe interface. U kunt kanalen die u niet meer gebruikt, ook verwijderen of uitschakelen. Meer informatie over URL-kanalen.


Vergeet niet dat u met het onlangs geïntroduceerde rapport 'Sites' nu de inkomsten van uw domeinen en subdomeinen kunt bekijken zonder URL-kanalen in te stellen. Als u echter gegevens op paginaniveau of een andere groep pagina's wilt bijhouden, kunt u gewoon URL-kanalen blijven maken.

Artikel door Bob Kemp - AdSense-engineer

Posted:
In juni hebben we de +1-knop voor websites geïntroduceerd, waarmee inhoud op internet gemakkelijker kan worden aanbevolen. In juli is de +1-knop de grens van 2 miljard dagelijkse vertoningen gepasseerd en hebben we de knop ook veel sneller gemaakt. Momenteel wordt de +1-knop weergegeven op meer dan een miljoen sites, met meer dan 4 miljard dagelijkse vertoningen en we zijn zeer verheugd over dit hoogtepunt.

Dit is echter pas het begin: we lanceren nu nog twee functies die de +1-knop nog nuttiger maken voor gebruikers en uitgevers.

Delen met uw kringen op Google+
Klikken op de +1-knop vormt een uitstekende manier om inhoud bij anderen onder de aandacht te brengen wanneer ze zoeken met Google. Maar soms wilt u direct een gesprek beginnen met bepaalde groepen vrienden. Dus maken we het gebruikers van Google+ gemakkelijk om webpagina's met hun kringen te delen, rechtstreeks via de +1-knop. Geef eenvoudig een +1-waardering aan een pagina op de gebruikelijke manier en zoek de nieuwe optie 'Delen op Google+'. Vervolgens kunt u een opmerking toevoegen, een kring kiezen en delen.

De nieuwe +1-knop op Rotten Tomatoes

+Fragmenten
Wanneer u inhoud deelt via de +1-knop, zult u merken dat we automatisch een link, een afbeelding en een beschrijving toevoegen aan het deelvak. We noemen dit '+fragmenten' en deze vormen een uitstekende manier om gesprekken te beginnen met de gewenste personen.

Uiteraard kunnen uitgevers ook profiteren van +fragmenten. Met slechts enkele wijzigingen in hun webpagina's kunnen uitgevers hun +fragmenten aanpassen en zo het delen van hun inhoud op Google+ aanmoedigen. Meer informatie is beschikbaar op het Google-blog voor webmasters.Delen en +fragmenten zijn wereldwijd beschikbaar vanaf volgende week, maar als u de nieuwe +1-knop nu wilt uitproberen, kunt u zich aanmelden voor onze Google+ Platform Preview. Nadat u zich heeft aangemeld voor de Preview, gaat u naar een site met de +1-knop (zoals Rotten Tomatoes) en geeft u een +1-waardering aan de pagina. Bedankt voor uw feedback tot nog toe en let op meer functies in de komende weken en maanden!

Artikel door Vic Gundotra, Senior Vice President of Engineering
Geplaatst door Nathaniel Kolenberg - Inside AdSense team

Posted: