Posted:
We evalueren de aanvraagprocedure voor AdSense-accounts doorlopend om onze adverteerders een zo veilig mogelijk netwerk te garanderen en u, onze uitgevers, de best mogelijke ervaring te bieden. We hebben daarom besloten ons beoordelingsproces aan te passen om ervoor te zorgen dat ons AdSense-netwerk nog beter wordt. Een netwerk van betere kwaliteit zorgt voor meer interesse en vraag van adverteerders en dus potentieel voor meer inkomsten voor al onze uitgevers.

Vanaf vandaag sturen we meldingen op twee belangrijke momenten in het beoordelingsproces. Nadat een nieuwe aanvraag is ingediend, voeren we een eerste controle uit op de site en de door de aanvrager ingediende gegevens. Als de aanvraag dit eerste stadium doorloopt, brengen we de aanvrager hiervan per e-mail op de hoogte, verlenen we hem/haar accounttoegang en leveren we de advertentiecode die op de ingediende site kan worden geplaatst. Het is in dit stadium essentieel dat de aanvrager de advertentiecode op zijn/haar site plaatst, aangezien het beoordelingsproces pas kan voltooid als de advertentiecode is geimplementeerd.

Er worden echter nog niet onmiddellijk advertenties weergegeven nadat de advertentiecode op de ingediende site is geplaatst. Aangezien de aanvraag nog niet volledig is voltooid, worden er tijdelijk 'lege' advertenties weergegeven. Deze lege advertenties gaan volledig op in de achtergrond van de pagina, zodat ze niet opvallen en de gebruikerservaring er niet door wordt beinvloed. Er is niets om op te klikken en er kunnen dus ook geen inkomsten worden gegenereerd. Als de aanvrager zich tijdens deze fase van het beoordelingsproces aanmeldt bij zijn AdSense-account, wordt er een herinnering weergegeven dat het account nog wordt beoordeeld.

Kort nadat de advertentiecode is toegevoegd aan de ingediende site, wordt een definitieve beslissing genomen over goedkeuring van het account en wordt de aanvrager per e-mail op de hoogte gesteld. Op de pagina's van goedgekeurde uitgevers worden automatisch echte advertenties weergegeven in de bestaande advertentieblokken. Deze uitgevers mogen meer advertentieblokken aan hun ingediende site toevoegen (graag zelfs!) en aan andere sites die ze hebben, mits deze aan het AdSense-beleid voldoen. We raden nieuwe uitgevers ook aan ervoor te zorgen dat hun sites kunnen worden gecrawld door de AdSense-robot (Mediapartners-Google) en om onze best presterende advertentieformaten te gebruiken.

Als u meer wilt weten over dit nieuwe goedkeuringsproces, kunt u ons Helpcentrum bezoeken of vragen over dit onderwerp stellen in ons Helpforum.

Hartelijk dank voor uw deelname aan het AdSense-programma. We hopen dat u de positieve effecten zult ondervinden van onze doorlopende pogingen de kwaliteit van ons netwerk te verbeteren.

Artikel door Max Cohen - Product Manager

Posted:

Een van de tien dingen waar we hier bij Google van overtuigd zijn, is dat sneller beter is dan langzaam. Bij alles wat we doen is snelheid heel belangrijk en de +1-knop is hierop geen uitzondering. Sinds de introductie van de knop zijn we druk bezig de laadtijd van de knop te verbeteren. Vandaag presenteren we twee updates waardoor de +1-knop en de pagina die de knop laadt, worden versneld.

Als eerste zijn we begonnen met de implementatie van een reeks wijzigingen waardoor de knop driemaal zo snel op uw site wordt weergegeven. U hoeft zelf niets te doen, behalve ontspannen en kijken hoeveel sneller de knop nu sneller laadt dan voorheen.

Naast de verbeteringen aan de knop introduceren we tevens een nieuw asynchroon fragment voor een nog snellere +1-ervaring. Het asynchrone fragment zorgt ervoor dat het laden van uw webpagina gewoon doorgaat terwijl uw browser het +1-JavaScript downloadt. Door deze elementen tegelijkertijd te laden, voorkomen we dat door het HTTP-verzoek om het JavaScript van de +1-knop op te halen de laadtijd van uw pagina wordt verlengd. Als u de knop al heeft geimplementeerd, moet u de code naar het nieuwe asynchrone fragment bijwerken, waarna het laden van uw pagina sneller zou moeten verlopen.

U genereert het nieuwe asynchronische fragment met behulp van ons +1-configuratiehulpprogramma. Hieronder vindt u een voorbeeld van de code die voor optimale prestaties onder de laatste /g:plusone tag op uw pagina moet worden geplaatst.Als u de +1-knop nog niet op uw site heeft geimplementeerd, zijn we blij u een hele snelle knop te kunnen bieden. De knop biedt uw gebruikers een uitstekende mogelijkheid uw site bij hun vrienden aan te bevelen, waardoor mogelijk meer gekwalificeerd verkeer van Google Zoeken naar uw site wordt getrokken. Als u de knop reeds gebruikt, hopen we dat u de snelheidsverbetering zult waarderen. Ons team blijft hard werken aan het verder verbeteren van de +1-knopervaring omdat we er nu nog meer dan ooit van overtuigd zijn dat 'snel beter is dan langzaam'.

Bezoek voor vragen het Helpforum voor webmasters. Als u op de hoogte wilt worden gehouden van updates voor de +1-knop, abonneert u zich bij de groep voor aankondigingen over knoppen voor Google-uitgevers. Voor geavanceerde tips en trucs kunt u de site van Google Code bekijken.

Artikel door David Byttow - Software-engineer
Geplaatst door Nathaniel Kolenberg - Inside AdSense team

Posted:
Als u een fervent bloglezer bent, herinnert u zich waarschijnlijk blogseries als Feiten en fictie over AdSense en de serie op vrijdag voor nieuwe gebruikers. Wegens de grote vraag willen we graag aankondigen dat we augustus en september gaan besteden aan beleidsberichten. Gedurende deze twee maanden gaan we dieper in op onze beleidsregels om verduidelijkingen, praktische en andere tips te geven.


Deze week willen we graag een van onze oudste beleidsregels bespreken waarover we de meeste vragen ontvangen: inhoud voor volwassenen. Zoals elke AdSense-uitgever moet weten, mogen advertenties alleen worden weergegeven in gezinsvriendelijke inhoud. Aangezien het label 'gezinsvriendelijk' een algemene term is die verschilt per land en cultuur, ontvangen we vaak vragen om verduidelijking van wat we beschouwen als inhoud voor volwassenen.


Het verbieden van seksueel expliciete pornografische afbeeldingen is duidelijk genoeg, maar uitgevers vergeten vaak onbewust de meer subtiele inhoud die kan zijn bedoeld voor een volwassen doelgroep. Voorbeelden zijn seksspeeltjes of fetisjsites, doorschijnende/doorzichtige kleding en obscene of aanstootgevende poses (zelfs indien met kleding) die een seksueel bevredigende ondertoon hebben. Deze regel is ook van toepassing op links of advertenties die verkeer naar inhoud voor volwassenen leiden.


Iets anders waarmee u rekening moet houden, is dat afbeeldingen niet de enige elementen zijn die worden beschouwd als inhoud voor volwassenen. Tekst die seksueel van aard is, wordt ook beschouwd als inhoud voor volwassenen. Sommige voorbeelden zijn artikelen met tips voor seksuele gezondheid (waaronder medisch advies), erotische verhalen en reactiespam met zoekwoorden voor volwassenen (meestal gevonden op sites met door gebruikers gegenereerde inhoud).


Wanneer u twijfelt of een afbeelding of tekst kan worden beschouwd als inhoud voor volwassenen, is onze vuistregel de volgende: als u niet zou willen dat een kind de inhoud te zien krijgt of als u zich zou schamen om de pagina in het bijzijn van uw collega's te bekijken, is de inhoud waarschijnlijk niet gezinsvriendelijk en moet u geen AdSense-advertentiecode op deze pagina's plaatsen. We stellen uw hulp op prijs om van het netwerk een gebalanceerd ecosysteem te maken waar gebruikers, uitgevers en adverteerders samen kunnen groeien en bloeien.
Artikel door Cecelia Choi - AdSense Policy team
Geplaatst door Nathaniel Kolenberg - Inside AdSense

Posted:


Gebruikt u URL-kanalen voor het bijhouden van de prestaties van specifieke domeinen en subdomeinen waarop u advertenties weergeeft? Als dat het geval is, willen we u graag laten weten dat deze gegevens nu automatisch kunnen worden bijgehouden in het rapport 'Sites' in de nieuwe interface. (Als u heeft deelgenomen aan de bètatest van de nieuwe AdSense interface, heeft u wellicht een eerste versie van het rapport 'Sites' uitgeprobeerd. Hartelijk dank voor uw feedback. We hebben het rapport verbeterd en stellen het nu beschikbaar voor alle uitgevers.)


In het nieuwe rapport 'Sites' hoeft u niet langer handmatig een nieuw URL-kanaal te maken om elk nieuw domein of subdomein bij te houden waarop u uw advertenties heeft geplaatst. Zo heeft u vanaf het begin meer gedetailleerde gegevens over uw advertentieprestaties zonder dat u hier iets voor hoeft te doen.


Bovendien kunt u, in plaats van URL-kanalen te maken, nu meer van de 200 in uw account beschikbare kanalen gebruiken om aangepaste kanalen te maken. Met deze aangepaste kanalen kunt u uw advertentieblokken op nog gedetailleerder niveau bijhouden en groeperen. (En vergeet niet van elk aangepast kanaal een advertentieplaatsing te maken, zodat adverteerders die kunnen vinden en targeten.)


Met het rapport 'Sites' worden de domeingegevens en de prestatiegegevens voor uw inhoud, mobiele inhoud en feeds bijgehouden. U kunt ook de multidimensionale rapportagefunctie gebruiken om de prestaties van uw site te analyseren per advertentietype, targetingtype, platform en nog veel meer. Let wel, prestatiegegevens op domeinniveau zullen alleen data vertonen beginnende vanaf eind Juni 2011. Voor uitgevers met een groot aantal domeinen bestaan enkele beperkingen met betrekking tot dit rapport. Ga voor meer informatie hierover naar ons Helpcentrum.
Als u aan de slag wilt gaan met het nieuwe rapport 'Sites', meldt u zich aan bij de nieuwe AdSense-interface en gaat u naar het tabblad 'Prestatierapporten'. Selecteer 'Sites' in het linkernavigatievenster.


We hopen dat u met dit nieuwe rapport uw gegevens sneller en gemakkelijker kunt bekijken. U kunt uw opmerkingen en gedachten hieronder met ons delen.


Artikel door Guillaume Ryder - AdSense-engineer
Geplaatst door Nathaniel Kolenberg - Inside AdSense team

Posted:
Sulit is Filippijns voor 'het waard zijn' en heeft betrekking op de deals die beschikbaar zijn op Sulit.com.ph. De site helpt gebruikers in de Filippijnen producten online te vinden, kopen en verkopen. In een recent gesprek met de mede-oprichter RJ beschreef deze hoe hij de prestaties en de opbrengst van AdSense optimaliseerde door over te schakelen van AdSense voor inhoud naar aangepaste zoekadvertenties op de pagina's met zoekresultaten van Sulit. Ter herinnering: Aangepaste zoekadvertenties is een speciale functie waarmee uitgevers hun pagina's met zoekresultaten kunnen monetiseren met behulp van getargete en aanpasbare zoekadvertenties die lijken op de advertenties die u aantreft op Google.com. 


Inside AdSense: Kunt u ons wat meer vertellen over hoe en wanneer www.sulit.com.ph is ontstaan?
RJ: Sulit.com.ph begon in 2006 als een project voor mijn toenmalige vriendin Arianne die nu mijn vrouw is en mezelf. We zetten het project op als een experiment om een goed begrip te krijgen van de mogelijkheden van de online markt voor onze bedrijfsactiviteiten, en we wilden vaststellen naar welke categorie de gebruikers op zoek waren en op welke gebieden we konden investeren als online bedrijf.


Na enkele maanden nam het verkeer naar de website toe, zodat we besloten door te gaan met de site voor rubrieksadvertenties.  De beslissing om door te gaan met Sulit.com.ph bleek een uitstekende beslissing te zijn, aangezien Sulit een van de meest bezochte websites in de Filippijnen is geworden. We wilden het gemakkelijker maken om Filippijnse kopers en verkopers online te verbinden, zoals op een marktplaats.


IA: Welke rol speelt AdSense in uw bedrijf?
RJ: Tegen november 2006 begon het verkeer naar de website toe te nemen. Omdat dit een project op eigen kracht was, was er aan het begin geen bedrijfsmodel aanwezig. Ik gebruikte AdSense op enkele van mijn kleinere websites en zag de waarde in van AdSense voor onze site. We besloten dus de site te monetiseren door AdSense te gebruiken. We registreerden ons voor een account in november 2006 en kregen onze allereerste AdSense-controle in februari 2007. Het was gemakkelijk in het gebruik en met de opbrengst konden we ons experiment uitbreiden tot een volledige onderneming. AdSense fungeerde als onze primaire inkomstenbron bij onze activiteiten om het bedrijf uit te breiden.


IA: Waarom besloot u aangepaste zoekadvertenties uit te proberen op uw pagina's?
RJ: Ik kreeg de optimalisatietip van het AdSense-team dat ik de inkomsten kon maximaliseren door over te schakelen van AdSense voor inhoud naar AdSense voor zoeken op mijn pagina's met zoekresultaten. AdSense voor inhoud was een effectief systeem omdat het ervoor zorgde dat advertenties werden weergegeven die gerelateerd waren aan de inhoud van een webpagina. AdSense voor zoekacties brengt de relevantie op een hoger plan en is daarom effectiever. De code zorgt ervoor dat we advertenties kunnen weergeven die betrekking hebben op datgene wat de gebruiker zoekt. Het voordeel voor ons is dat we onze gebruikers waarde bieden. Wanneer onze gebruikers op onze pagina's met zoekresultaten gerelateerde advertenties zien zonder irrelevant materiaal, zijn we verzekerd van terugkerende en trouwe bezoekers waardoor ons bedrijf weer kan groeien. 


En omdat de advertenties relevant zijn, hebben we meer klikken geregistreerd, waardoor we deze gratis service gemakkelijker kunnen blijven aanbieden via de inkomsten die we genereren via AdSense.


IA: Wat was het resultaat? Zou u deze strategie andere uitgevers aanraden?
RJ: Het verbaasde me dat het mogelijk is advertenties te bieden die onze gebruikers waarde bieden. Hierdoor konden we meer ontwikkelingsresources toevoegen om Sulit.com.ph verder te verfijnen en van extra innovatieve functies te voorzien, waardoor we zien dat steeds meer gebruikers de website gebruiken.


Ik raad andere uitgevers met een op zoekacties gebaseerde site aan aangepaste zoekadvertenties op de zoekresultaten toe te voegen als ze hun inkomsten willen optimaliseren. Als de advertenties juist zijn gerangschikt, zorgt dit voor een geweldige gebruikerservaring en bent u er tevens van verzekerd dat uw rendement van Google AdSense wordt gemaximaliseerd. Ook zou ik aanbevelen de advertentieblokken te testen op uw site, omdat u als uitgever weet hoe de gebruiker reageert en het beste door uw site navigeert.


Sinds de implementatie van aangepaste zoekadvertenties op onze site hebben we een toename van 50% gezien in onze totaalomzet via AdSense. Dat is een geweldig resultaat!


Als u een site heeft die op zoekacties is gebaseerd, bevelen we u aan meer informatie te lezen over aangepaste zoekadvertenties en een aanvraag in te dienen voor het gebruik van de functie.


Artikel door Amrita Kamat, AdSense Partnerships Specialist
Geplaatst door Nathaniel Kolenberg - Inside AdSense Team