Posted:
Mogelijk wordt er af en toe een advertentie op uw site weergegeven die u wilt blokkeren, zodat deze niet opnieuw wordt weergegeven. Hoe kunt u eenvoudig een bepaalde advertentie die u heeft gezien blokkeren? Als het een advertentie met plaatsingstargeting betreft, kunt u de nieuwe AdSense-interface gebruiken om snel die specifieke advertentie en toekomstige advertentiegroepen van een bepaalde adverteerder te zoeken en te blokkeren.  Als u advertenties wilt zoeken in het nieuwe Advertentiecontrolecentrum, gaat u eerst naar de tabbladen 'Advertenties toestaan en blokkeren' en klikt u op een van de pagina's van het Advertentiecontrolecentrum, bijvoorbeeld 'Toegestaan', waarvoor u advertenties wilt bekijken. Zoek het vak 'Advertenties zoeken' in de navigatiezijbalk. Hier kunt u advertenties zoeken op tekst/URL, advertentietype en advertentienetwerk. Voor advertenties die in afwachting van beoordeling zijn, kunt u ook zoeken op basis van de datum waarop de advertenties automatisch worden toegestaan.  


Probeer het vandaag nog uit. Ga naar het tabblad 'Advertenties toestaan en blokkeren' en klik om naar het Advertentiecontrolecentrum te gaan.  


Artikel door Pedro Diaz & Edouard Rosseel, AdSense-engineers
Geplaatst door Nathaniel Kolenberg - Inside AdSense team

Posted:
De nieuwe interface op woensdag: nieuw rapport op land beschikbaar


Wilt u graag inzicht in uw AdSense-prestaties op basis van de locatie van uw gebruikers? Dat is nu mogelijk met het landenrapport.  


Als u een rapport op land wilt bekijken, gaat u eenvoudig naar het tabblad 'Prestatierapporten'. Klik in de navigatiezijbalk op het rapport 'Landen'. Dit rapport toont de inkomsten van uw site op land van de bezoekers.  


Het landenrapport bevat geen historische gegevens over inkomsten uit de periode voordat deze functie beschikbaar was in uw account. U kunt eerdere klik- en vertoningsgegevens per land bekijken, maar historische gegevens over inkomsten zijn niet zichtbaar.


Probeer het vandaag nog uit. Ga naar het tabblad 'Prestatierapporten' en selecteer het landenrapport.


Vertel ons wat in uw rapporten wilt zien en nodig heeft door ons uw feedback te zenden via de link 'Probleem melden' in de bovenhoek van uw account of door deel te nemen aan de gesprekken in ons forum.


Artikel door Vincent Zanotti, AdSense-engineer
Geplaatst door Nathaniel Kolenberg - Inside AdSense-team

Posted:
Door de jaren heen hebben we fantastische verhalen gehoord over hoe AdSense de bedrijven en levens van gebruikers heeft veranderd. Of het u nu in staat heeft gesteld eerder op te houden met werken, uw kinderen naar de universiteit te sturen of uw baan op te zeggen om uw droom te verwezenlijken, succes met AdSense is voor iedereen anders.

We willen AdSense en u, onze zeer creatieve uitgevers, in het zonnetje zetten door onze eerste Doodle 4 AdSense-showcase te lanceren. Wat is Doodle 4 AdSense? Het is een mogelijkheid uw eigen AdSense-logo te maken voor weergave op het Inside AdSense-blog, onze Facebook-pagina en ons Twitter-kanaal zodat uitgevers van over de hele wereld kunnen zien wat AdSense betekent voor u. Bekijk de onderstaande doodles van enkele van onze eigen AdSense-teamleden om inspiratie op te doen, en dien uw eigen doodle hier in.

We publiceren de eerste inzendingen die voldoen aan onze Algemene voorwaarden op 26 april en u kunt tot en met 13 mei inzendingen insturen via dit formulier. Veel plezier met doodlen!

Artikel door Katrina Kurnit - Inside AdSense-team
Geplaatst door Nathaniel Kolenberg - Inside AdSense-team

Posted:
U vindt deze functies op het tabblad 'Prestatierapporten', onder 'Aangepaste kanalen'. Afhankelijk van het aantal kanalen dat u gebruikt, wordt u gevraagd de lijst te filteren en vervolgens op de knop 'Rapport bijwerken' te klikken. Nadat de geselecteerde kanalen onder de grafiek worden weergegeven, zijn de knoppen 'Combineren' en 'Grafiek' zichtbaar.


Laten we om te beginnen de functie 'Combineren' bespreken, die kan worden gebruikt om gemakkelijk het totaal vast te stellen van items in uw lijst en om diepere analyses uit te voeren. Klik op een paar kanalen waarvan u de gezamenlijke inkomsten wilt bekijken en klik vervolgens op de knop 'Combineren'. Het totaal van deze kanalen wordt nu in de grafiek weergegeven en u kunt met behulp van de vervolgkeuzelijst een verdere analyse uitvoeren.


Met de functie 'Grafiek' daarentegen, kunt u een visuele vergelijking weergeven van de prestaties van maximaal vijf items. Stel eerst uw kanalenrapport opnieuw in door boven de grafiek op het woord ' Aangepaste kanalen' te klikken. Selecteer vervolgens een paar kanalen in de tabel en klik op de knop 'Grafiek'. De lijnen in de grafiek vertegenwoordigen de statistieken die u heeft gekozen. Net als bij de functie 'Combineren', kunt u uw rapport verder verfijnen met de vervolgkeuzelijst 'Weergave' boven de tabel.  


Probeer het vandaag nog uit. Ga naar de nieuwe interface, klik op het tabblad 'Prestatierapporten' en klik vervolgens op 'Aangepaste kanalen' en 'Rapport bijwerken'. 


Artikel door Vincent Zanotti - AdSense ingenieur
Geplaatst door Nathaniel Kolenberg - Inside AdSense Team

Posted:
FunCheapSF.com is een online site voor het vinden van betaalbare of gratis evenementen en activiteiten in de San Francisco Bay Area. Oprichter Johnny Hayes deelde onlangs het verhaal achter zijn site met ons en gaf ons bovendien enkele tips over een eenvoudige en effectieve manier waarop hij zijn inkomsten heeft verhoogd: door de weergave van zowel tekst- als beeld- en rich media-advertenties in te schakelen.


Inside AdSense: Hoe is FunCheapSF.com ontstaan?
Johnny Hayes: Ik verhuisde naar San Francisco zonder dat ik daar een baan had en ik kon ook niet veel werk vinden. Het gevolg daarvan was dat ik veel vrije tijd had. Ik ging op zoek naar goedkope of gratis dingen die in de stad te doen waren. Vanaf 2003 mailde ik mijn vrienden elke week een lijst met activiteiten. Er kwamen steeds meer vrienden die van dit overzicht hadden gehoord en aan mijn e-maillijst wilden worden toegevoegd, dus ik besloot dat het tijd werd om een echte website te maken.


IA: Hoe bent u aan de slag gegaan met AdSense?
JH: Ik begon AdSense voor het eerst te gebruiken in maart 2007. Dit programma was mijn eerste bron van online advertentie-inkomsten. Naarmate de inhoud om mijn site verder werd ontwikkeld en het aantal pagina's toenam, namen mijn AdSense-inkomsten ook toe.


IA: Waarom besloot u de weergave van zowel tekst- als beeld- en rich media-advertenties in te schakelen?
JH: Een paar maanden geleden kreeg ik een e-mail van AdSense waarin het team me liet weten dat ik me niet had aangemeld voor het weergeven van tekstadvertenties en alleen beeldadvertenties weergaf.


Ik had er oorspronkelijk voor gekozen alleen beeldadvertenties weer te geven omdat ik dacht dat die visueel interessanter zouden zijn voor mijn lezers. Google kwam echter met de logische redenering dat hoewel er honderdduizenden adverteerders zijn die beeldadvertenties gebruiken, er ook heel veel adverteerders zijn die specifiek op tekstadvertenties bieden. Als ik alleen beeldadvertenties weergeef, sluit ik alle tekstadverteerders uit van mijn veiling. Aangezien tekstadvertenties alleen op mijn site worden weergegeven als er meer voor wordt geboden dan voor beeldadvertenties, zag ik geen reden om mijn advertentieruimte hier niet voor beschikbaar te stellen.


Daarom besloot ik tekstadvertenties eens te proberen. Het leek me een eenvoudige stap die vrijwel geen nadelen leek te hebben en mijn inkomsten positief zou kunnen beïnvloeden.


IA: Wat was het resultaat? Zou u deze strategie aan andere uitgevers aanraden?
JH: Nadat ik de weergave van zowel tekst- als beeldadvertenties op mijn site had ingeschakeld, stegen mijn inkomsten met 51 procent en de gemiddelde eCPM met bijna 60 procent. Het was een eenvoudige wijziging met een groot effect. En omdat ik AdSense gebruik, hoef ik me niet bezig te houden met de acquisitie en het beheer van adverteerders, wat me anders veel tijd zou kosten. Ik kan me nu gewoon richten op wat ik graag doe: goede inhoud schrijven, een mooie site maken en mijn bedrijf uitbreiden. Ik heb gewoon  één keer de AdSense-code toegevoegd en ik heb er eigenlijk geen omkijken meer naar gehad.


Ik zou andere uitgevers aanraden de optie voor het weergeven van zowel tekst- als beeldadvertenties eens te proberen. Het geheel is vrij eenvoudig in te stellen. Ik hoefde alleen de instructies te volgen uit de e-mail die ik van AdSense had ontvangen en het was binnen enkele minuten geregeld. Het is daarnaast een goed idee kanalen op te zetten om uw advertenties bij te houden. Zo kunt u zien welke advertentieplaatsingen en -typen veel inkomsten genereren en dit recept voor succes verder toepassen.


Als u net als Johnny zowel tekst- als beeldadvertenties wilt gaan proberen, klikt u hier om uw advertentieblokken nu bij te werken.

  • Zodra u bent aangemeld bij uw AdSense-account, klikt u op het tabblad 'Mijn advertenties' in de nieuwe AdSense-interface.
  • Selecteer alle advertentieblokken.
  • Wijzig in de vervolgkeuzelijst 'Acties' het advertentietype in 'Tekst-/afbeeldings-/ rich media-advertenties'.
  • Stel aangepaste kanalen in om het effect op uw AdSense-prestaties bij te houden.
Artikel door Meredith Blackwell - Inside AdSense-team
Geplaatst door Nathaniel Kolenberg - Inside AdSense-team

Posted:
CrowdGather gebruikt de nieuwe AdSense-interface om de prestaties in hun grote netwerk van forums efficiënt bij te houden en te verbeteren.


CrowdGather is een toonaangevend, beursgenoteerd netwerk van online forums dat bestaat uit tienduizenden online community's. Sanjay Sabnani, CEO van CrowdGather, vertelde ons het verhaal achter zijn site en gaf ons enkele tips voor het gebruik van de nieuwe AdSense-interface om uw prestaties bij te houden en te verbeteren. 


Inside AdSense: Vertel ons eens over het ontstaan van uw site.
SS: In 2002 nam ik mijn eerste forum over, GenMay.com (een afkorting van General Mayhem), een plek waar gamers samenkomen en grappige dingen kunnen uitwisselen. General Mayhem groeide snel en ik kon verschillende andere forums overnemen, wat uiteindelijk een jaar later leidde tot de lancering van CrowdGather. CrowdGather ontvangt nu 5 miljoen unieke bezoekers en 90 miljoen paginaweergaven per maand verspreid over tienduizenden community's, waaronder gehoste forumsites als Lefora en FreeForums.org.
 
IA: Welke rol speelt AdSense in uw bedrijf?
SS: Ik heb Google AdSense vanaf het begin gebruikt voor GenMay.com en begon het voor het hele CrowdGather-netwerk te gebruiken zodra dat was opgezet. AdSense was het eerste advertentienetwerk dat ik tegenkwam dat ik begreep en zelf kon implementeren, en het bleek een heel eenvoudige manier om inkomsten te genereren met mijn sites. Tegenwoordig is AdSense essentieel voor ons en we hebben geprobeerd het zoveel mogelijk te optimaliseren voor ons netwerk. We hebben gemerkt dat AdSense van alle contextpartners waarmee we hebben samengewerkt de relevantste advertenties weergeeft. Aangezien forums veel tekst bevatten en de advertenties zo relevant zijn, genereert AdSense veel conversies voor ons.


IA: Ik heb begrepen dat u kort geleden de nieuwe AdSense-interface bent gaan gebruiken. Wat vindt u goed aan de nieuwe interface?
SS: De nieuwe interface is een soort controlesysteem waarmee we kunnen kijken of alles goed gaat in het CrowdGather-netwerk. Voor een netwerk als CrowdGather dat uit tienduizenden online community's bestaat, zijn de gedetailleerde prestatierapporten belangrijke hulpmiddelen voor het bijhouden van de prestaties van afzonderlijke sites. We controleren altijd of er sites zijn die anders presteren of reageren dan de rest van het netwerk. Met de nieuwe interface kunnen we verkeer bekijken tot op het niveau van afzonderlijke subdomeinen. Dat is erg handig voor ons, aangezien deze gegevens eerder alleen werden opgeteld tot één effectieve CPM.


Dankzij de snellere feedback hebben we de algemene positionering en plaatsing van AdSense-advertentieblokken in ons netwerk sneller kunnen verbeteren. Eerder keken we naar totaalgegevens voor enkele weken om te bepalen of een bepaalde locatie beter presteerde voor een bepaalde community. Nu kunnen we veel sneller experimenteren en veel sneller feedback krijgen op onze experimenten.

IA: Wat zou u andere uitgevers vertellen over de nieuwe interface, als u uw ervaringen moest samenvatten?
SS: We kunnen al deze gegevens sneller bekijken en een overzicht van de week bekijken zodat we de inkomstentrend kunnen zien. Dankzij de nieuwe interface is AdSense een belangrijker onderdeel van ons analyseproces geworden.


Als u wilt zien hoe de nieuwe AdSense-interface u kan helpen tijd te besparen bij het beheren en bijhouden van uw account, meldt u zich aan bij uw account en schakelt u over naar de nieuwe interface (via de link 'Probeer de nieuwe AdSense-interface' in de rechterbovenhoek). Ga voor meer informatie over de nieuwe rapportagefunctionaliteit naar ons help center.
Artikel door Meredith Blackwell - Inside AdSense-team
Geplaatst door Nathaniel Kolenberg - Inside AdSense-team

Posted:
Vorige week hebben we korte inleiding gegeven op eCPM's (ook wel RPM genoemd), inclusief hoe deze waarde wordt berekend en welke factoren hierop van invloed zijn. In de video bij deel 1 besprak AdSense-optimalisatiespecialist Matthew Carpenter-Arevalo belangrijke variabelen die u kunt gebruiken om meer inzicht te krijgen in uw eCPM-prestaties, inclusief de CTR (clickthrough rate, klikfrequentie) en CPC (cost per click, kosten per klik).

Vandaag gaan we een paar stappen verder en bespreken we het effect van gebruikersgedrag op uw eCPM. Ook laten we zien met welke hulpmiddelen u meer inzicht kunt krijgen in de verkeerspatronen van uw gebruikers.

Met gebruikersgedrag bedoelen we de manier waarop gebruikers omgaan met uw site. Algemeen genomen zijn er twee soorten gebruikers:
      Terugkerende gebruikers die regelmatig terugkeren naar uw site en meer tijd besteden aan het bekijken van uw inhoud.
      Unieke gebruikers die uw site voor het eerst bezoeken bij hun zoektocht naar specifieke informatie die mogelijk op uw site te vinden is.
Het is belangrijk om te weten wat de gebruikersverhoudingen binnen uw verkeersstroom zijn, omdat verschillende soorten gebruikers verschillende dingen op uw website doen.

Als u gebruikersgedrag wilt bijhouden en analyseren om weloverwogen beslissingen over uw site te nemen, raden we u aan Google Analytics te integreren met uw AdSense-account, zodat u gegevens op gedetailleerdere niveaus en per regio kunt bekijken. We raden u ook aan kanalen in te stellen om te zien hoe de advertenties op verschillende pagina's op uw site presteren.

In deel 2 van deze videoserie legt Matthew uit wat het effect van gebruikersgedrag op uw eCPM is en laat hij zien welke hulpprogramma's u kunt gebruiken om de verkeerspatronen van uw site verder te analyseren. Bekijk de onderstaande video voor meer informatie:


e>

Hartelijk dank voor het volgen van onze tweedelige serie 'Inzicht in uw eCPM'. We hopen dat u de informatie nuttig heeft gevonden en dat u meer inzicht heeft gekregen in de factoren die van invloed zijn op uw eCPM.


Artikel door Meredith Blackwell - Inside AdSense team
Geplaatst door Nathaniel Kolenberg - Inside AdSense team