Posted:
'Wat is eCPM? Waardoor wordt mijn eCPM beïnvloed? Wat kan ik doen om een hogere eCPM te krijgen?'

De effectieve kosten per duizend vertoningen (eCPM) zijn het bedrag dat u via AdSense voor elke 1000 vertoningen op uw site zou kunnen genereren. Aangezien u met uw eCPM kunt meten hoe goed uw advertenties presteren, krijgen we vaak vragen van uitgevers over de factoren die van invloed zijn op deze waarde en hoe de eCPM zich verhoudt tot hun inkomsten. Als u de nieuwe interface gebruikt, ziet u in uw rapporten RPM (revenue per thousand impressions, inkomsten per duizend vertoningen) staan; RPM is een synoniem van eCPM en wordt op dezelfde manier berekend, dus deze termen zijn onderling uitwisselbaar.

We hebben een tweedelige videoserie gemaakt om deze waarde te verduidelijken en u meer inzicht te bieden in hoe uw eCPM wordt berekend. Zo kunt u uw inkomsten beter maximaliseren. Met de hulp van AdSense-optimalisatiespecialist Matthew Carpenter-Arevalo laten we u zien welke factoren van invloed zijn op de eCPM, hoe u gebruikersgedrag en verkeerspatronen kunt bijhouden en wat u kunt doen om de prestaties van uw website te verbeteren.

In de onderstaande video laat Matthew u kennismaken met de basisstappen voor het berekenen van de eCPM en legt hij uit hoe u de oorzaken van schommelingen in uw eCPM kunt analyseren.Voor meer informatie over eCPM's kunt u ons Helpcentrum raadplegen.

Binnenkort publiceren we deel 2, waarin u meer inzicht krijgt in de eCPM van uw website en leert deze te optimaliseren.


Artikel door Meredith Blackwell - Inside AdSense team
Geplaatst door Nathaniel Kolenberg - Inside AdSense team

Posted:
Bij Google besteden we veel tijd aan het weergeven van de beste advertenties op onze zoekresultatenpagina's, en we willen u graag helpen hetzelfde te doen. Als uw site zoekgericht is (bijvoorbeeld als uw gebruikers zoeken naar vacatures, reizen, producten of lokale bedrijven), kunnen de advertenties die u weergeeft nu worden getarget op de zoekopdracht die u gebruikt om resultaten te retourneren. Dat betekent relevantere advertenties voor gebruikers, meer inkomsten voor uitgevers en meer waarde voor adverteerders. Vandaag kunnen we ons nieuwste product van AdSense voor zoeken onthullen: aangepaste zoekadvertenties.


Aangepaste zoekadvertenties zijn niet alleen bijzonder goed getarget, maar passen ook goed bij het ontwerp van uw zoekresultatenpagina. In plaats van vooraf gedefinieerde formaten te gebruiken, kunt u de exacte breedte van elk advertentieblok opgeven, samen met het aantal afzonderlijke advertenties dat kan worden weergegeven, de advertentie-opmaak, lettergrootte, lettertype en nog veel meer. U kunt bekijken hoe sommige van onze eerste uitgevers deze zoekadvertenties nu gebruiken op de pagina's met autoresultaten van LemonFree of de pagina's met martplaatsresultaten van eCrater.com.


Met aangepaste zoekadvertenties kunnen we snel nieuwe zoekadvertentie-indelingen en -extensies ontwikkelen en lanceren zonder dat u uw zoekcode steeds moet bijwerken. Zo zijn we druk bezig nieuwe zoekadvertentie-extensies te testen op onze resultatenpagina's om gebruikers van extra informatie te voorzien zoals locaties, productafbeeldingen, paginalinks en informatie over de verkoper. Twee van deze nieuwe indelingen zijn nu beschikbaar via aangepaste zoekadvertenties: Ad Sitelinks en verkopersbeoordelingen. Ad Sitelinks vergroten de waarde van advertenties door maximaal vier extra links weer te geven naar specifieke en relevante inhoud op de site van een adverteerder. Bij verkopersbeoordelingen worden er beoordelingen met sterren weergegeven onder de advertentie van een verkoper. Deze beoordelingen worden verzameld op verschillende recensiesites op internet. Zo worden advertenties uitgelicht van verkopers die door andere online winkelaars worden aangeraden. Als er in de toekomst andere indelingen worden ontwikkeld, zullen we deze toevoegen aan onze aangepaste zoekadvertenties zodat u hier automatisch van kunt profiteren.


Als u aan de slag wilt gaan met aangepaste zoekadvertenties, neemt u contact op met uw AdSense-accountbeheerder of meldt u zich vandaag nog aan. We kunnen momenteel slechts een beperkt aantal uitgevers accepteren en ondersteunen, maar we zullen alle aanmeldingen bekijken en dit programma in de toekomst verder uitbreiden.


Artikel door Ben Lisbakken, software-engineer en Michael Brandell, productspecialist
Geplaatst door Nathaniel Kolenberg - Inside AdSense Team

Posted:
In eerdere blogberichten hebben we uitgelegd wat RPM is en hoe die wordt beïnvloed door wat gebruikers doen nadat ze op uw site zijn aangekomen. Vandaag willen we deze conversatie voortzetten en enkele strategieën bespreken waarmee u mogelijk de kosten per klik (CPC) van uw advertentieblokken kunt verhogen. 


Hoewel we niet kunnen definiëren wat een goede en wat een slechte CPC is, zijn er verschillende dingen die u kunt doen (en enkele dingen die u moet nalaten) als u de CPC van de advertenties op uw sites wilt verhogen. Hieronder vindt u enkele praktische tips:


DOEN:

  • Schakel al uw advertentieblokken in voor weergave van zowel tekst- als beeld- en rich media-advertenties. Als u het aantal adverteerders verhoogt dat om uw advertentieblokken concurreert, zorgt de advertentieveiling ervoor dat de bestbetalende advertentie wordt weergegeven. Lees hoe een van onze uitgevers deze wijziging heeft aangebracht en bewerk vervolgens bulksgewijs al uw advertentieblokken met de nieuwe AdSense-interface.
  • Houd uw filterlijst beperkt zodat u niet per ongeluk de bestbetalende advertenties blokkeert en daardoor uw inkomsten verlaagt. Bekijk deze video om meer inzicht te krijgen in de advertentieveiling en hoe u zorgt voor zoveel mogelijk concurrentie om uw advertentieruimte.
  • Verhoog het aantal advertenties dat concurreert om uw site door aangepaste kanalen in te stellen voor plaatsingstargeting. Lees dit bericht voor meer details en voor instructies over het instellen van deze kanalen.
  • De bestbetalende advertenties worden vertoond in het advertentieblok dat als eerste in uw HTML-code wordt weergegeven. Om hiervan te profiteren, moet u door middel van aangepaste kanalen achterhalen welk advertentieblok de hoogste klikfrequentie (CTR) heeft. Dan kunt u de code van uw website gemakkelijk wijzigen om ervoor te zorgen dat het best presterende advertentieblok het blok is met de bestbetalende advertenties.

NIET DOEN:

  • Sommige uitgevers menen dat zij meer inkomsten op hun site genereren als ze goedbetalende zoekwoorden opnemen in hun tekst. Wij raden dit niet aan. Wij adviseren juist dat u schrijft over onderwerpen waarvan u veel weet en waarover u enthousiast bent, zodat u originele, aantrekkelijke inhoud creëert die bezoekers naar uw site trekt.
  • Gebruik geen inhoud van andere sites. Hiermee schendt u ons beleid.
  • Maak niet meer dan een account. Het is uitgevers niet toegestaan meerdere AdSense-accounts te hebben onder dezelfde naam van de begunstigde. Bovendien heeft de aanwezigheid van de advertentiecode van verschillende accounts op dezelfde website geen enkele invloed op uw CPC.
  • Ten slotte is het niet toegestaan het standaard gedrag, de targeting of de weergave van advertenties op enige, niet expliciet door Google toegestane wijze te manipuleren. Raadpleeg bij twijfel het programmabeleid van Google AdSense.We hopen dat deze informatie nuttig is voor uw gebruik van AdSense en voor het maximaliseren van uw CPC. Laat ons uw resultaten weten!
Artikel door Marco Viappiani - Inside AdSense - team
Geplaatst door Nathaniel Kolenberg - Inside AdSense - team

Posted:
Zoals u wellicht in onze reeks artikelen over de nieuwe interface heeft gelezen, doen we ons best u op de hoogte te brengen van alle nuttige tips en trucs die beschikbaar zijn in de nieuwe AdSense-interface. We begrijpen dat u behalve aan nieuwe functies, ook behoefte heeft aan enkele vertrouwde functies uit de oude interface. We zijn dan ook zeer verheugd dat we een bijgewerkte startpagina in de nieuwe interface kunnen aankondigen die enkele functies uit de oude interface bevat waarop u zeer gesteld was. 


Vanaf vandaag ziet u, nadat u zich heeft aangemeld bij de nieuwe interface, dat de startpagina nu in een oogopslag meer informatie over inkomsten biedt en dat u het weergegeven standaardrapport kunt aanpassen. 

Vanaf nu geven we de inkomsten voor vandaag, gisteren, deze maand tot nu toe en afgelopen maand weer, evenals alle onbetaalde definitieve inkomsten en de meest recente betalingsgegevens. Belangrijke meldingen worden boven aan de pagina in een balk weergegeven zodat u die niet over het hoofd ziet. We werken aan verdere verbeteringen op basis van de opmerkingen die we hebben ontvangen. Een daarvan is de mogelijkheid uw topkanalen vanaf de startpagina te bekijken. Raadpleeg dit blog regelmatig voor veel meer functies waarom u heeft gevraagd. Blijf ons uw feedback zenden over de nieuwe interface door deel te nemen aan de conversaties in ons forum of via de link 'Probleem melden' in de bovenhoek van uw account. 


Artikel door Madhuwati Lagu en Dan Banfield, AdSense-engineers
Geplaatst door Nathaniel Kolenberg - Inside AdSense Team

Posted:
Zoals u wellicht in onze reeks artikelen over de nieuwe interface heeft gelezen, doen we ons best u op de hoogte te brengen van alle nuttige tips en trucs die beschikbaar zijn in de nieuwe AdSense-interface. We begrijpen dat u behalve aan nieuwe functies, ook behoefte heeft aan enkele vertrouwde functies uit de oude interface. We zijn dan ook zeer verheugd dat we een bijgewerkte startpagina in de nieuwe interface kunnen aankondigen die enkele functies uit de oude interface bevat waarop u zeer gesteld was. 


Vanaf vandaag ziet u, nadat u zich heeft aangemeld bij de nieuwe interface, dat de startpagina nu in een oogopslag meer informatie over inkomsten biedt en dat u het weergegeven standaardrapport kunt aanpassen. 

Vanaf nu geven we de inkomsten voor vandaag, gisteren, deze maand tot nu toe en afgelopen maand weer, evenals alle onbetaalde definitieve inkomsten en de meest recente betalingsgegevens. Belangrijke meldingen worden boven aan de pagina in een balk weergegeven zodat u die niet over het hoofd ziet. We werken aan verdere verbeteringen op basis van de opmerkingen die we hebben ontvangen. Een daarvan is de mogelijkheid uw topkanalen vanaf de startpagina te bekijken. Raadpleeg dit blog regelmatig voor veel meer functies waarom u heeft gevraagd. Blijf ons uw feedback zenden over de nieuwe interface door deel te nemen aan de conversaties in ons forum of via de link 'Probleem melden' in de bovenhoek van uw account. 
Artikel door Madhuwati Lagu en Dan Banfield, AdSense-engineers
Geplaatst door Nathaniel Kolenberg - Inside AdSense Team

Posted:
U heeft vast gehoord over Google's initiatieven om Japan hulp te bieden naar aanleiding van de 8.9 aardbeving vorige week. We hebben inspirerende verhalen gehoord van uitgevers die hun AdSense inkomsten doneren om de slachtoffers te helpen en we hebben gehoord dat vele van jullie willen weten hoe dat ook te doen.


Op dit moment is onze crisis response pagina de snelste manier om te doneren. Alle donaties zullen gaan naar de Japanse Rode Kruis en zullen gebruikt worden om degenen die zijn getroffen door de aardbeving te helpen.


We werken momenteel eraan om uw inkomsten vanuit uw AdSense account te doneren. Wanneer dit mogelijk is, zullen we hier meer informatie over verstrekken.


We hebben verder Google Person Finder gelanceerd in Japans, Chinees, en Engels als een tool om u te helpen vermiste mensen op te zoeken. Ook zullen we de crisis response pagina (in het Japans en Engels) regelmatig bijwerken met nieuwe informatie over het getroffen gebied.


Artikel door Julia Peppiatt - AdSense Payments Team
Geplaatst door Nathaniel Kolenberg - Inside AdSense Team

Posted:
Geplaatst door Nathaniel Kolenberg - Inside AdSense team

Posted:
We besteden bij Google veel tijd aan het bedenken van manieren om internet sneller te maken. Uw site vormt daarop geen uitzondering. We hebben gewerkt aan een grote snelheidsverbetering voor AdSense-uitgevers wereldwijd, die we vandaag kunnen aankondigen.


Net als andere elementen op een webpagina dragen AdSense-advertenties vaak bij aan de tijd die het kost om een pagina te laden. Vorig jaar hebben we tests uitgevoerd waaruit bleek dat AdSense de tijd die het kostte voordat verschillende pagina's van populaire websites waren geladen, met gemiddeld 12 procent verlengde. Dat wilden we uiteraard verbeteren. We hebben nu een nieuwe techniek voor advertentieweergave ontwikkeld om de snelheid te verhogen van websites die AdSense-advertenties weergeven, zodat de weergave van uw pagina-inhoud niet wordt vertraagd. We zijn er erg blij mee dat we deze vertraging voor de meeste websites en een aantal browsers hebben kunnen verminderen, en dat pagina's soms wel een seconde sneller worden geladen dan hiervoor.


Het grootste voordeel is dat u niets hoeft te wijzigen in uw code of uw account. Iedereen kan automatisch profiteren van de snellere laadtijd, dus ook uw bezoekers zullen merken dat uw webpagina's duidelijk sneller worden geladen! 


We voeren deze verbetering momenteel wereldwijd door voor gebruikers van Google Chrome, Mozilla Firefox en Microsoft Internet Explorer 8 en zullen de lijst met browsers die van deze verbeterde snelheid kunnen profiteren, snel uitbreiden. 


En dat is nog niet alles, want we blijven bezig om alles nog sneller te maken. Blijft u doorgaan met het ontwikkelen van uw site en het uitbreiden van uw AdSense-voorraad, dan zorgen wij dat we u bijhouden.


Artikel door Richard Rabbat - Productmanager
Geplaatst door Nathaniel Kolenberg - Inside AdSense team

Posted:

UpTake.com is een zoekmachine die gebruikers tijd en moeite bespaart bij het zoeken naar de perfecte reisbestemming door aanbevelingen voor hotels, restaurants en attracties op duizenden reiswebsites overzichtelijk te organiseren, te filteren en aan te passen aan de wensen van afzonderlijke consumenten. Brian Piepgrass, directeur Online marketing bij UpTake, vertelde ons onlangs het verhaal achter de site en gaf ons een paar tips voor de nieuwe interface, aangezien het team van UpTake dankzij deze nieuwe interface veel tijd kan besparen bij het beheren van hun AdSense-prestaties.


Inside AdSense: Hoe is uw site ontstaan?
UpTake: We wilden een nieuw soort website ontwikkelen waarop reizigers de informatie die ze nodig hebben een stuk sneller zouden kunnen vinden. Met gemiddeld drie miljoen unieke bezoekers per maand zijn we inmiddels een van 's werelds grootste onafhankelijke reisvergelijkingssites. We zijn op dit moment bezig gezinsreizen, internationale reizen en reisvoorbereidingen aan ons aanbod toe te voegen.


IA: Welke rol speelt AdSense in uw bedrijf?
UpTake: We maken bij UpTake sinds een jaar of twee gebruik van AdSense. De inkomsten die via AdSense worden gegenereerd, spelen een essentiële rol in onze groei. AdSense kan relevante advertenties voor veel meer bestemmingen voor ons weergeven, ook voor tientallen kleine en middelgrote markten zoals Modesto en Fresno. AdSense houdt ook rekening met de tekst op afzonderlijke reispagina's. Op pagina's met een romantisch thema kan AdSense bijvoorbeeld advertenties weergeven voor hotelsuites met een jacuzzi of huwelijksreisarrangementen. Zonder AdSense zouden veel pagina's geen advertenties bevatten en zouden pagina's minder relevant zijn. We zouden dan een speciaal verkoopteam moeten hebben dat al die advertenties zou moeten verkopen.


IA: Ik heb begrepen dat u kort geleden de nieuwe AdSense-interface bent gaan gebruiken. Wat vindt u goed aan de nieuwe interface?
UpTake: De nieuwe AdSense-interface bespaart ons heel veel tijd. Het kostte eerst een half uur om het soort rapport te genereren dat we nu in 30 seconden kunnen genereren. We zijn veel beter op de hoogte van trends in ons account. Als de inkomsten dalen, kunnen we veel gemakkelijker uitzoeken waarom dat gebeurt en daar meteen iets aan doen. Een van onze favoriete functies is de mogelijkheid om standaardrapporten speciaal per klant aan te passen. We klikken gewoon op de naam van een rapport en werken het bij tot vandaag. Het systeem begrijpt ook dat we graag willen weten wat er afgelopen maand is gebeurd, en we kunnen bovendien 20 tot 30 rapporten opslaan.


IA: Wat zou u andere uitgevers vertellen over de nieuwe interface, als u uw ervaringen moest samenvatten?
UpTake: We kunnen binnen dezelfde tijd 10 keer zoveel analyses uitvoeren als vroeger.


Als u wilt zien hoe de nieuwe AdSense-interface u kan helpen tijd te besparen bij het beheren en bijhouden van uw account, meldt u zich aan bij uw account en schakelt u over naar de nieuwe interface (via de link 'Probeer de nieuwe AdSense-interface' in de rechterbovenhoek). Ga voor meer informatie over de nieuwe rapportagefunctionaliteit naar ons Help Centrum.Artikel door Nate Deoms - Inside AdSense-team
Geplaatst door Nathaniel Kolenberg - Inside AdSense-team

Posted:
Misschien heeft u in een eerder AdSense-blogartikel gelezen dat, wanneer u uw advertentieblokken aanmeldt voor zowel tekst- als beeldadvertenties, de groep adverteerders wordt vergroot die concurreert om uw sitevoorraad. Hierdoor kunt u op uw beurt meer inkomsten genereren met AdSense. 


In het verleden nam dit aanmelden van al uw advertentieblokken voor zowel tekst- als beeldadvertenties vaak veel tijd in beslag. Maar nu kunt u in de nieuwe interface met slechts een paar klikken gemakkelijk alle of enkele van uw advertentieblokken vinden en bewerken.


Ga in de nieuwe interface naar het tabblad 'Mijn advertenties' en kies onder 'Inhoud' de pagina 'Advertentieblokken'. Vink de selectievakjes aan van de advertentieblokken die u wilt bewerken, of selecteer het selectievakje helemaal boven in de lijst om alle advertentieblokken te selecteren. Selecteer in de vervolgkeuzelijst 'Acties' de optie 'Advertentietype bewerken'. Klik op 'Toepassen'. Nu zijn alle daarvoor in aanmerking komende advertentieblokken aangemeld voor zowel tekst- als beeldadvertenties.    We raden u aan uw advertentieblokken aan te melden voor zowel tekst- als beeldadvertenties om meer kans te maken tijdens de veiling en ervoor te zorgen dat u de hoogst mogelijke RPM behaalt. Houd er rekening mee dat sommige advertentieblokken, zoals blokken met links, en bepaalde advertentieformaten geen beeldadvertenties kunnen bevatten en daarom niet kunnen worden gewijzigd.


Probeer het vandaag nog uit. Ga naar de nieuwe interface en klik achtereenvolgens op het tabblad 'Mijn advertenties', op 'Inhoud' en op 'Advertentieblokken'.


Artikel door Alex Benton - AdSense Ingenieur 
Geplaatst door Nathaniel Kolenberg - Inside AdSense team 

Posted:

Fictie: de mensen bij AdSense schakelen accounts uit wanneer ze daar zin in hebben en sturen willekeurig waarschuwingen.

Feit: we maken gebruik van gedetailleerde richtlijnen om beleidsschendingen te beoordelen. Deze beleidsrichtlijnen zijn te vinden in ons Help Centrum. We willen het Display Netwerk en zoeknetwerk van Google veilig en functioneel houden voor onze adverteerders, gebruikers en uitgevers. We proberen onze besluitvorming zo transparant en consistent mogelijk te maken.

Een van onze taken is het regelmatig controleren van het AdSense-netwerk, en daarvoor moeten we soms samenwerken met uitgevers om problemen op te sporen en op te lossen. We weten dat het beleid behoorlijk uitgebreid is en dat uitgevers het mogelijk niet volledig paraat hebben. Daarom geven we bij kleine eerste beleidsovertredingen eerst alleen een waarschuwing. De redenen waarom uitgevers waarschuwingen ontvangen, kunnen verschillen, maar we geven meestal een waarschuwing voor schendingen die vrij eenvoudig kunnen worden opgelost. Voorbeelden van deze schendingen variëren van het misleidend labelen van advertenties (zoals 'De beste deals van vandaag') tot een kleine hoeveelheid reactiespam met inhoud voor volwassenen in een forum. Na een waarschuwing krijgen uitgevers drie dagen de tijd om de beleidsschending te verhelpen. Als de wijzigingen niet binnen die periode worden aangebracht, wordt de advertentieweergave op de betreffende site uitgeschakeld.

Er zijn situaties waarin we de advertentieweergave op een site onmiddellijk moeten uitschakelen zonder eerst een waarschuwing te verzenden. We doen dit meestal alleen bij ernstige schendingen zoals inhoud voor volwassenen, auteursrechtschendingen en extreem gewelddadige of bloederige inhoud. We kunnen de advertentieweergave op een site ook uitschakelen als we een schending aantreffen die we eerder al bij de uitgever hebben aangetroffen en gemeld.

De laatste en meest ernstige maatregel die onze teams kunnen treffen, is het volledig sluiten van een account. Dit gebeurt in principe alleen wanneer het volledige netwerk van een uitgever uit beleidsschendende sites bestaat of wanneer uitgevers ons beleid herhaaldelijk schenden. Als u een melding van een beleidsschending heeft ontvangen van het AdSense-team, raadpleegt u dit Helpcentrum-artikel voor meer informatie.

We willen hierbij opmerken dat meldingen van de hierboven vermelde beleidsschendingen iets anders zijn dan meldingen die worden verzonden vanwege problemen met ongeldige klikactiviteit. De klikactiviteit wordt gecontroleerd door het Google-team voor de kwaliteit van advertentieverkeer. Ongeldige klikactiviteit bestaat uit klikken of vertoningen die de kosten van een adverteerder of de inkomsten van een uitgever kunstmatig kunnen verhogen. Als we ongeldige klikactiviteit detecteren, hoeft de adverteerder daar niet voor te betalen. Raadpleeg deze pagina voor meer informatie over ongeldige klikken en vertoningen. U vindt hier ook een link naar onze pagina met veelgestelde vragen over accounts die zijn uitgeschakeld wegens ongeldige activiteit.

We raden u tot slot ten zeerste aan deze richtlijnen door te lezen om beleidsschendingen te voorkomen en ervoor te zorgen dat uw AdSense-account een goede reputatie houdt.

Artikel door Andres Schabelman - Beleidsteam van AdSense
Geplaatst door Nathaniel Kolenberg - Inside AdSense Team


Posted:
Vandaag introduceren we een bètaversie van de nieuwe AdSense-interface die is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten.  Wanneer u nu naar www.google.com/adsense gaat in uw mobiele browser, krijgt u een versie van AdSense te zien die gemakkelijker en sneller is dan de gebruikelijke desktopversie van AdSense.  We hebben de mobiele AdSense-interface zodanig samengesteld dat u snel toegang krijgt tot de essentiële onderdelen van uw account. U kunt gemakkelijk uw inkomsten controleren, belangrijke meldingen ontvangen en rapporten weergeven (zonder dat u Flash nodig heeft) op uw telefoon.


U hoeft zich alleen op uw desktop aan te melden voor de nieuwe AdSense-interface om deze te proberen. Als u de voorkeur geeft aan de gebruikelijke interface op uw mobiele apparaat, kunt u altijd teruggaan naar de desktopversie (en desgewenst ook weer terug naar de mobiele versie) met behulp van een link onder aan het scherm.


Vergeet niet dat deze interface zich nog in de bètafase bevindt en raadpleeg dit blog regelmatig voor meer functies die binnenkort worden geïntroduceerd.


Artikel door: Delwhar Hussain, Will Montgomery, Matt Clark - AdSense-engineering
Geplaatst door Nathaniel Kolenberg - Inside AdSense team

Posted:Deze week willen we de nieuwe voorraadbeheerfuncties bespreken in de nieuwe AdSense-interface, waarmee u gemakkelijk kunt zoeken naar specifieke kanalen en met één klik alle gekoppelde advertentieblokken kunt bekijken.  


Ga naar het tabblad 'Mijn advertenties' om deze functie uit te proberen. Open op dat tabblad in de zijbalk onder de kop 'Inhoud' de pagina 'Advertentieblokken', kies 'Advertentieblokken' en open het gedeelte 'Geavanceerde filters'. Nadat u de naam heeft getypt van het kanaal dat u wilt controleren, plaatst u de muisaanwijzer boven de naam om de gekoppelde advertentieblokken te bekijken, die geel gemarkeerd worden weergegeven. U kunt ook op de kanaalnaam klikken om van de lijst met advertentieblokken uitsluitend de advertentieblokken weer te geven die door dat kanaal worden bijgehouden. Als u de advertentieblokken wilt bewerken die gekoppeld zijn aan het kanaal, of andere kanaalgegevens wilt wijzigen, gaat u naar de pagina 'Aangepaste kanalen' van het product.Probeer het vandaag nog uit. Ga naar de nieuwe interface en klik achtereenvolgens op het tabblad 'Mijn advertenties', op 'Inhoud' en op 'Advertentieblokken'.


Artikel door Vincent Zanotti - AdSense Engineer
Geplaatst door Nathaniel Kolenberg - Inside AdSense Team

Posted:


Online lezers kijken vaak maar kort en gaan dan weer verder. Misschien lukt het u wel gebruikers naar uw inhoud te halen, maar wat gebeurt er als ze niet snel kunnen vinden wat ze zoeken? Daarom is het belangrijk dat u ervoor zorgt dat de gebruikers die naar uw site komen, daar ook langer blijven.


De oplossing is AdSense voor zoeken. Met dit gebruiksvriendelijke, gratis product kunt u een Google-zoekvak op uw website plaatsen. Hiermee kunnen gebruikers nieuwe dingen op uw site doen en genereert u extra inkomsten uit de advertenties die op de aanpasbare zoekresultatenpagina worden weergegeven.


Hier volgen enkele van onze favoriete functies van AdSense voor zoeken:


Zoeken op de site: gebruikers kunnen rechtstreeks op uw site zoeken naar de informatie die ze nodig hebben, zonder uw site te verlaten.


Verticaal zoeken: u kunt gebruikers toestaan meerdere door u geselecteerde sites te doorzoeken, inclusief gerelateerde sites die relevant kunnen zijn voor gebruikers of een netwerk van uw eigen sites.


Zoekwoorden: u kunt zoekwoorden gebruiken om zoekresultaten relevanter te maken voor uw doelgroep en de inhoud van uw site. Als u bijvoorbeeld een website over Pilates heeft, kunt u zoekwoorden opgeven zoals 'beweging', 'fitness', 'meditatie' en 'pilates'. Wanneer een gebruiker naar 'producten' zoekt, zijn de advertenties die worden weergegeven speciaal gerelateerd aan Pilates, en niet aan allerlei andere soorten producten.


Advertentiepositie: u kunt de positie van uw advertenties op zoekresultatenpagina's optimaliseren. We raden u aan advertenties bovenaan en rechts op elke pagina te plaatsen, omdat we hebben ontdekt dat uitgevers met deze indeling een betere zichtbaarheid en meer inkomsten genereren.


Wilt u AdSense voor zoeken eens proberen? U kunt hier alle informatie vinden die u nodig heeft om AdSense voor zoeken in te stellen of de onderstaande video bekijken voor meer informatie.Artikel door: Miguel Romar, AdSense Optimization Specialist
Geplaatst door: Nathaniel Kolenberg - Inside AdSense team