Posted:
Heeft u ooit een advertentieformaat gewijzigd en vervolgens willen zien welke indeling beter presteert? Nu kan dat, met de nieuwe functies voor het weergeven en wijzigen van statistieken in grafieken. Als u een advertentieblok in uw account heeft gemaakt en opgeslagen, kunt u de verschillen nu gemakkelijk weergeven in het rapport 'Advertentieformaten'.


  • Ga naar het tabblad 'Prestatierapporten' en kies het rapport 'Advertentieformaten'.
  • Vink de selectievakjes naast elk formaat aan en klik vervolgens op de knop 'Grafiek'.

Nu worden de inkomsten van beide geselecteerde formaten over elkaar gelegd, zodat u ze in dezelfde grafiek kunt vergelijken. U kunt nog steeds met de selectievakjes bepalen welke statistieken in de grafiek worden weergegeven, zodat u de CTR, RPM en andere voor u relevante statistieken kunt bekijken, in plaats van uw inkomsten.


Probeer het vandaag nog: ga in de nieuwe interface naar het tabblad 'Prestatierapporten' en selecteer 'Advertentieformaten'.

Artikel door Guillaume Ryder - AdSense-engineer
Geplaatst door Nathaniel Kolenberg - Inside AdSense

Posted:
Heeft u ooit een test voor een van uw advertentieblokken uitgevoerd en had u eigenlijk gehoopt dat er een gemakkelijkere manier was om de prestaties van voor en na de test met elkaar te vergelijken? Als u een advertentieblok in uw account heeft gemaakt en opgeslagen, is er nu een eenvoudige manier om dit in uw rapport voor advertentieblokken te doen.

  • Ga naar het tabblad 'Prestatierapporten' en selecteer het rapport 'Advertentieblokken' (in de navigatiebalk onder 'Gehele account per dag').
  • Zoek naar de naam van het advertentieblok dat u heeft bijgewerkt en selecteer dit blok.
  • Open het vak voor de periode in de rechterbovenhoek en selecteer een periode vóór uw test (bijvoorbeeld twee weken).
  • Vink het selectievakje 'Vergelijken met andere datums' aan en selecteer een vergelijkbare periode in de tijd nadat u de wijziging in uw advertentieblok heeft aangebracht.

U kunt in de grafiek nu de prestaties van uw advertentieblok voor de beide perioden bekijken. U kunt nog steeds met de keuzerondjes de statistieken aanpassen die in de grafiek worden weergegeven, zodat u de CTR, RPM en andere statistieken kunt bekijken die relevant voor u zijn.


Probeer het vandaag nog: ga naar de nieuwe interface en klik op het tabblad 'Prestatierapporten'. Klik op 'Gehele account per dag' en selecteer 'Advertentieblokken' bij de beschikbare opties.


Artikel door Guillaume Ryder, AdSense-engineer
Geplaatst door Nathaniel Kolenberg - Inside AdSense team

Posted:
We willen u laten kennismaken met twee nieuwe optimalisatiehandleidingen: 'Optimaliseren met één klik' en 'Optimalisatielab'.


Deze handleidingen zijn speciaal ontworpen om u te voorzien van optimalisatietips die u gemakkelijk kunt implementeren en waarmee u de inkomsten en prestaties van uw site kunt maximaliseren.


Optimaliseren met één klik


Heeft u een nieuwssite, een site met rubrieksadvertenties, een gamesite, een forum of een blog? Dan kunt u in deze handleiding praktische tips voor advertentielocaties vinden die zijn toegespitst op uw type website. Probeer deze tips om de plaatsing van uw advertentieblokken, blokken met links en zoekvakken te optimaliseren.


Optimalisatielab


Wilt u eenvoudige maar effectieve tips voor het verbeteren van uw klikfrequentie of het verhogen van het aantal vertoningen of de kosten per klik? Dan kan het Optimalisatielab u helpen. Ons optimalisatieteam heeft deze handleiding samengesteld om u te helpen uw inkomsten zo effectief mogelijk te maximaliseren met onze praktische tips.


We hopen dat deze nieuwe hulpbronnen u kunnen helpen het maximale uit AdSense te halen.


Artikel door Thomas Tran - Inside AdSense-team
Geplaatst door Nathaniel Kolenberg - Inside AdSense-team

Posted:
Deze week willen we een paar manieren bespreken waarop u uw totale inkomsten kunt bekijken. In de oude interface werden inkomsten afzonderlijk gerapporteerd voor AdSense voor inhoud, AdSense voor zoeken en andere AdSense-producten. Uitgevers hebben ons gevraagd om een optie voor het bekijken van hun totale inkomsten, en ik kan u hier laten weten dat dit nu mogelijk is.

Als u voornamelijk geïnteresseerd bent in wat uw totale inkomsten zijn, kunt u naar uw gehele account kijken per dag, week of maand. Deze rapporten zijn beschikbaar via 'Meer rapporten'. Hierin worden uw gecombineerde inkomsten voor alle producten weergegeven. We zullen u in toekomstige berichten laten zien hoe u deze rapporten verder kunt aanpassen zodat u precies de gegevens kunt bekijken die u nodig heeft.


Als u uw totale inkomsten liever onderverdeeld per product in de nieuwe interface bekijkt, is dat ook mogelijk. Wanneer u het rapport 'Producten' selecteert, kunt u de inkomsten van elk product dat u gebruikt als afzonderlijk regel-item bekijken. De totale inkomsten voor alle producten worden hier ook weergegeven.Probeer het vandaag nog: ga naar de nieuwe interface en klik op het tabblad 'Prestatierapporten', vervolgens op 'Producten' of 'Meer rapporten' en daarna op 'Gehele account per maand'.


Artikel door Guillaume Ryder, AdSense-engineer
Geplaatst door Nathaniel Kolenberg - Inside AdSense Team

Posted:


We controleren regelmatig de producten en functies die we aanbieden, om ervoor te zorgen dat deze zo effectief mogelijk zijn. Op basis van deze controles en feedback van onze non-profitpartners gaan we niet-commerciële advertenties voor AdSense-sites geleidelijk uit roulatie nemen zodat we onze inspanningen kunnen richten op het ontwikkelen van nieuwe mogelijkheden voor deze partners. Zoals altijd streven we ernaar onze non-profitpartners te ondersteunen. Daarom blijven we doorgaan met het aanbieden van gratis AdWords-advertenties aan deze partners via Google Grants. Dit programma is slechts een klein onderdeel van het grotere Google-initiatief voor non-profitorganisaties. Ga naar het officiële Google Grants-blog voor meer informatie over het laatste nieuws over Google Grants, waaronder recente tips, gebeurtenissen en klinieken.


Ter herinnering: niet-commerciële advertenties zijn onbetaalde advertenties die kunnen worden weergegeven op sites van uitgevers wanneer we geen betaalde advertentie kunnen weergeven. Dit kan een aantal redenen hebben, bijvoorbeeld wanneer er geen relevante advertenties beschikbaar zijn voor een pagina of wanneer de tijd is verstreken die een uitgever heeft om zijn adres via de ontvangst van een PIN-nummer te verifiëren. 


Wat betekent dit voor u als uitgever? Als u 'Niet-commerciële advertenties weergeven' heeft geselecteerd in het gedeelte 'Alternatieve advertenties' van de nieuwe AdSense-interface (of het gedeelte 'Alternatieve advertenties of kleuren' in de oude AdSense-interface), zult u opmerken dat er een lege ruimte in plaats van een niet-commerciële advertentie wordt weergegeven wanneer we geen betaalde advertenties op uw pagina's kunnen weergeven. Als u zich heeft aangemeld voor de weergave van niet-Google-advertenties van een andere URL of een effen kleur, is deze wijziging niet op u van invloed. Uw keuzes worden nog steeds toegepast in gevallen waarin we geen betaalde advertenties kunnen weergeven.


U zult ook opmerken dat de optie om 'Niet-commerciele advertenties' als back-up te vertonen, niet meer in uw account weergegeven wordt. We werken eraan om u nieuwe back-up advertentie alternatieven aan te bieden en houden u hiervan op de hoogte op Inside AdSense.


Als u de instellingen voor uw back-upadvertenties wilt bijwerken, kunt u zich op elk gewenst moment aanmelden bij uw account en de instructies volgen voor de interface die u gebruikt:

  • Nieuwe AdSense-interface: ga naar de pagina 'Mijn advertenties' en selecteer het advertentieblok dat u wilt bijwerken. Vervolgens kunt u de instellingen voor 'Back-upadvertenties' wijzigen. 
  • Oude AdSense-interface: ga naar de pagina 'Advertenties beheren' op het tabblad 'Mijn account' en klik op 'Advertentie-instellingen bewerken' voor het blok dat u wilt wijzigen.

Als u deze wijziging wilt bespreken met andere uitgevers of als u ons team feedback wilt geven, kunt u deelnemen aan de conversatie. We werken onze Helpcentrum-artikelen en probleemoplossers ook bij op basis van deze wijziging. Hartelijk dank voor uw geduld tijdens deze overschakeling. 


Artikel door Yasser Abu-Ghdaib -- AdSense-productspecialist
Geplaatst door Nathaniel Kolenberg - Inside AdSense Team

Posted:
Dit is het tweede bericht in onze serie 'Nieuwe Interface Woensdagen'. We zullen de komende maanden elke woensdag een nieuw aspect van de nieuwe AdSense-interface of een nieuwe functie bespreken. We zullen ook af en toe verhalen met u delen van uitgevers die de nieuwe interface gebruiken en aanvullende functies aankondigen die we recent hebben toegevoegd.


In de eerste paar berichten in deze serie richten we ons op verschillende soorten rapporten die u snel in de nieuwe interface kunt bekijken om uw account te controleren en snel inzicht te krijgen in uw advertentieprestaties. Vandaag bespreken we de mogelijkheid om snel uw prestaties per maand te bekijken. We hebben voor deze functie gekozen omdat uitgevers hier vaak naar vragen, maar u kunt hetzelfde natuurlijk ook per dag of per week doen.


Als u in de oude interface al uw accountgegevens per maand wilde bekijken, kon dit het eenvoudigst door alle rapporten naar CSV te exporteren en de gegevens in een spreadsheet te bewerken. Nu kunt u dezelfde gegevens met twee klikken bekijken, gewoon vanuit uw account. Klik op het tabblad 'Prestatierapporten' eerst op 'Meer rapporten' en vervolgens op 'Gehele account per maand'. U kunt hier een grafiek met uw inkomsten bekijken. Onder de grafiek ziet u uw accountgegevens per maand. Zoals we vorige week hebben uitgelegd, kunt u gemakkelijk aangeven welke statistieken u in de grafiek wilt weergeven.Probeer het vandaag nog: ga naar de nieuwe interface en klik op het tabblad 'Prestatierapporten', 'Meer rapporten' en vervolgens op 'Gehele account per maand'.


Artikel door Vincent Zanotti, AdSense-engineer
Geplaatst door Nathaniel Kolenberg - Inside AdSense Team