Posted:
Dit is het eerste bericht in onze serie 'Nieuwe Interface Woensdagen'. We zullen de komende maanden elke woensdag een nieuw aspect van de nieuwe AdSense-interface of een nieuwe functie bespreken. We zullen ook af en toe verhalen met u delen van uitgevers die de nieuwe interface gebruiken en aanvullende functies aankondigen die we recent hebben toegevoegd.


In ons eerste bericht in de serie 'Nieuwe Interface Woensdagen' willen we de rapportweergave met grafieken op het tabblad 'Prestatierapporten' in de nieuwe interface bespreken. In de nieuwe grafieken kunt u gemakkelijker trends in uw prestaties herkennen. In plaats van verschillende rijen getallen door te nemen, kunt u nu in één grafiek vertoningen, klikken en inkomsten bekijken.


Selecteer de statistieken die u wilt bekijken door de selectievakjes naast de grafiek aan te vinken. U kunt ook de muisaanwijzer op de grafiek plaatsen om gedetailleerde statistieken voor een bepaalde dag te bekijken, net zoals in Google Analytics. De grafiek kan voor bijna elk soort rapport worden weergegeven, zodat u eenvoudig uw accountprestaties kunt visualiseren. Boven de grafiek ziet u knoppen staan waarmee u rapporten kunt opslaan die u veel gebruikt en met één klik een rapport kunt kiezen dat u als standaardrapport wilt instellen. U kunt de gegevens natuurlijk nog steeds naar een CSV-bestand exporteren om de gegevens in een spreadsheet te verwerken.Als u de grafieken in de nieuwe interface nog niet goed heeft bekeken, kunt u dat meteen doen. Meld u aan bij de nieuwe interface en klik op het tabblad 'Prestatierapporten'.


Artikel door Guillaume Ryder - AdSense-engineer
Geplaatst door Nathaniel Kolenberg - Inside AdSense team

Posted:
Als team AdSense Betalingen streven we ernaar u te informeren over hoe en wanneer u uw betalingen kunt ontvangen. Hieronder bespreken we de drie stappen die u moet uitvoeren om uw account correct in te stellen voor het ontvangen van de volgende betaling:


1) Controleer of uw account niet is opgeschort. Als u een bericht ziet over uitgestelde betalingen wanneer u zich aanmeldt bij uw AdSense-account, moet u waarschijnlijk nog een of meer van de volgende stappen uitvoeren:

  • Verifieer uw postadres via ontvangst per post van een PIN, dat u vervolgens invoert in uw account
  • Selecteer een betalingsvorm
  • Geef uw belastinggegevens (indien vereist in uw locatie)
  • Verwijder uw zelfgeactiveerde betalingsstop als u die eerder op uw account had toegepast

Dit bericht bevat tevens links naar de relevante stappen voor het verwijderen van uw betalingsstoppen en een link om contact met ons op te nemen. Neem alleen contact met ons op als uw account ook nadat u de stappen heeft uitgevoerd, nog steeds is opgeschort. We zullen er dan graag voor zorgen dat deze opschorting ongedaan wordt gemaakt.


2) Controleer of het cumulatieve totaal van uw onbetaalde definitieve inkomsten de betalingsdrempel heeft overschreden. Ga naar de pagina 'Betalingen' en bekijk uw maandsaldo. Als dit totaal de betalingsdrempel voor uw land overschrijdt, komt u in aanmerking voor een betaling later deze maand. In dat geval hoeft u verder niets te doen.


Als u de definitieve inkomsten van de vorige maand niet ziet, heeft u geen inkomsten gegenereerd of moet u nog een paar dagen wachten voordat deze worden weergegeven.


3) Controleer of u een betalingsvorm heeft ingesteld.
Uw betalingsopties variëren per land. Bekijk in de nieuwe AdSense-interface de betalingsvormen die voor u beschikbaar zijn door onder 'accountinstellingen' op 'betalingsvorm bewerken' te klikken. Als elektronische overboeking (EFT) beschikbaar is in uw land, raden we deze methode aan omdat die het snelst en gemakkelijkst is. We proberen steeds nieuwe betalingsvormen in verschillende landen te introduceren. Raadpleeg daarom regelmatig het blog als u de betalingsvorm van uw voorkeur nog niet ziet.


Ten slotte, in het onwaarschijnlijke geval dat u een betalingsprobleem ondervindt dat u niet kunt oplossen, raadpleegt u onze pagina 'Bekende problemen' of zoekt u naar het probleem in het AdSense Helpforum. Dit zijn waardevolle bronnen die vaak het antwoord bevatten op de meeste veelgestelde vragen aan ons.


Artikel door Sharlene Su - team AdSense Betalingen
Geplaatst door Nathaniel Kolenberg - Inside AdSense team

Posted:

Fictie: uitgevers kunnen advertenties weergeven op automatisch gegenereerde pagina's of bij andere gekopieerde inhoud die ze niet zelf hebben gemaakt.

Feit: we staan geen sites in het AdSense-programma toe met inhoud die automatisch is gegenereerd of anderszins niet origineel is. Dit doen we om ervoor te zorgen dat onze gebruikers kunnen profite
ren van een unieke online ervaring en dat onze adverteerders kunnen adverteren op nuttige en relevante sites.


We hebben eerder een paar tips besproken voor het onderhouden van een AdSense-vriendelijke site met door gebruikers gegenereerde inhoud (user-generated content, UCG). Het onderwerp van vandaag is niet alleen van toepassing op UCG-sites, maar op alle websites die zijn aangemeld voor AdSense voor inhoud.


Soms komen we sites tegen die software gebruiken om geautomatiseerde inhoud te genereren. Deze sites zien er misschien uit als normale nieuwssites, maar alle informatie is zonder toestemming van de eigenaren overgenomen. Het verzamelen van inhoud en deze presenteren als eigen inhoud is niet alleen oneerlijk, het is ook een ernstige schending van ons beleid. AdSense is afhankelijk van een goede balans tussen gebruikers, uitgevers en adverteerders, zodat alle partijen een positieve gebruikservaring hebben. We proberen dat ecosysteem zo veel mogelijk te beschermen door unieke en relevante inhoud te stimuleren en te beschermen.


Zowel uitgevers als Google richten zich logischerwijs op het genereren van inkomsten, en wat dat betreft is de combinatie van origineel verkeer met kwaliteitsinhoud ideaal. De beste manier om gebruikers op de lange termijn te interesseren, is ze op elk moment te interesseren: geef uw mening over het nieuws, bied een andere service aan dan anderen of organiseer uw site op een manier die gebruikers aanspreekt en interesseert.


Neem de tijd om uit te zoeken wat deze kwaliteitsrichtlijnen voor webmasters inhouden, en als u sites in ons netwerk tegenkomt die deze richtlijnen duidelijk schenden, kunt u dit bij ons melden.


En dan nog één ding: we willen de meerderheid van onze uitgevers kort maar welgemeend bedanken omdat ze ons blijven inspireren met hun geweldige, unieke en creatieve inhoud. Blijf vooral zo doorgaan!


Artikel door Cecelia Choi - AdSense-beleidsteam
Geplaatst door Nathaniel Kolenberg - Inside AdSense team

Posted:
We wensen u een heel gelukkig 2011! Hoewel het misschien moeilijk wordt om u aan al uw goede voornemens te houden (wij kunnen ook geen nee zeggen tegen kroketten), willen we u helpen op de goede weg te blijven door u tien gemakkelijke goede AdSense-voornemens te geven waaraan u zich zeker kunt houden:


1. Gebruik de nieuwe AdSense-interface voor meer inzicht, meer controle en een grotere efficiëntie in uw account.


2. Schakel de weergave van tekst- en beeldadvertenties in zodat alle beschikbare adverteerders op de plaatsingen op uw site kunnen bieden.


3. Gebruik bredere advertentieblokken die prettiger leesbaar zijn voor gebruikers en die vaker worden gebruikt door adverteerders.


4. Plaats advertenties boven de vouw en maximaliseer uw advertentiedekking met drie standaard advertentieblokken voor AdSense voor inhoud, drie blokken met links en twee zoekvakken van AdSense voor zoeken op elke pagina van uw site.


5. Gebruik kanalen om de resultaten te meten van tests die u uitvoert door advertentieblokken naar keuze te groeperen en hier gegevens voor bij te houden.


6. Maak advertentieplaatsingen van deze kanalen zodat adverteerders specifieke groepen advertentieblokken op uw site kunnen selecteren die ze willen targeten.


7. Loop de AdSense-controlelijst (voorlopig nog in het Engels) door: lees meer over nieuwe AdSense-functies en poets uw programmakennis op.


8. Volg ons op Twitter voor snelle updates over de nieuwste functies, AdSense-tips en Google-highlights.


9. Gebruik het Helpforum om te discussiëren met andere uitgevers en antwoorden op uw vragen te krijgen.


10. Maak een bladwijzer in uw browser voor onze probleemoplosser zodat u problemen snel kunt diagnosticeren en oplossen als de weergave van advertenties wordt onderbroken.


Hier bij AdSense hebben we zelf ook een paar goede voornemens waar we ons aan proberen te houden. We willen vooral onze relatie met u, onze gewaardeerde uitgevers, uitbreiden en verbeteren. We zijn op zoek naar manieren om onze oplossingen voor uitgevers nog beter met elkaar te integreren, zodat u geen mogelijkheden misloopt voor het maximaliseren van uw inkomsten en het optimaliseren van uw online inhoud. De recente lancering van de nieuwe AdSense-interface is pas de eerste van de verbeteringen die het nieuwe jaar hopelijk zal brengen. We blijven bezig met innoveren en raden u aan hetzelfde te doen.


Hopelijk kunnen deze tips u helpen het nieuwe jaar goed te beginnen. En trakteer uzelf op een kroket met de extra inkomsten die u verdient -- we zullen het niet doorvertellen.


Artikel door Katrina Kurnit - Inside AdSense-team
Geplaatst door Nathaniel Kolenberg - Inside AdSense-team