Posted:
We hebben het eerder over advertentieplaatsingen gehad die veel ongeldige klikken genereren. Zo heeft Mike uitgelegd dat uitgevers advertenties niet te dicht in de buurt van navigatie-elementen of andere klikbare pagina-elementen moeten plaatsen.

Het is in het belang van de gebruiker, de adverteerder en de uitgever zelf om implementaties te voorkomen die tot ongeldige klikactiviteit leiden. Zoals u zich wel kunt voorstellen, zijn gebruikers er niet echt blij mee als ze per ongeluk op een advertentie in plaats van een link op uw pagina klikken en naar een andere pagina buiten uw site worden doorgestuurd. Adverteerders willen ook niet betalen voor een klik die een gebruiker per ongeluk heeft uitgevoerd (hoewel we adverteerders uiteraard niet laten betalen voor eventuele ongeldige klikken die we hebben gedetecteerd). En waarom is dit belangrijk voor uitgevers? Als we merken dat veel van de klikken op uw pagina's ongeldig zijn, moeten we uw account mogelijk uitschakelen om onze adverteerders te beschermen.

Een van de soorten sites die we hier willen bespreken, zijn gamesites op basis van Flash. Als u wel eens games speelt op dit soort sites, heeft u misschien gezien dat advertenties vaak erg dicht bij de Flash-speler zijn geplaatst waarin de game wordt gespeeld. Deze uitgevers denken misschien dat ze adverteerders meerwaarde bieden door hun advertenties dicht bij het aandachtsgebied van gebruikers te plaatsen. Veel van deze Flash-games worden met een muis gespeeld, en vanwege alle actie in de game bewegen en klikken gebruikers soms snel en veel met hun muis. We hebben veel gevallen gezien waarin de advertenties te dicht bij het actiegebied waren geplaatst, waardoor er veel onbedoelde klikken werden gegenereerd.

Aangezien alle games en sites uniek zijn, kunnen we uitgevers niet adviseren wat precies de afstand moet zijn tussen advertenties en games, maar we raden een minimum afstand van 150 pixels tussen de Flash-player en advertenties aan.

We hebben in het verleden samengewerkt met uitgevers om dergelijke problemen op te lossen en hebben gemerkt dat het vergroten van de afstand tussen de Flash-speler en advertenties gemiddeld op de lange termijn een positief effect op de CPC's heeft. Dat komt door de functie voor laagste-prijsbepaling. Zoals u waarschijnlijk wel weet, zijn de inkomsten die u ontvangt gebaseerd op het bedrag dat een AdWords-adverteerder voor elke klik op diens Google-advertentie betaalt. Het bedrag dat de adverteerder betaalt, verschilt per advertentie en per website op basis van de kans dat een klik tot een conversie voor de adverteerder zal leiden. Als we vaststellen dat de klikken op een site minder kans maken om tot bedrijfsresultaat voor een adverteerder te leiden (zoals een online verkoop of registratie), verlagen we de prijs die een adverteerder voor die klikken moet betalen.

Samengevat: wanneer advertenties verder van Flash-games worden geplaatst, neemt de kans op onbedoelde klikken af en stijgt het aantal klikken dat tot bedrijfsresultaten voor adverteerders leidt. Een goed resultaat voor iedereen.

Dan Zilic -- AdSense-beleidsteam

Posted:
Afgelopen november hebben we aangekondigd dat we een nieuwe interface zouden testen onder een beperkt aantal uitgevers. Sindsdien zijn we druk bezig geweest met het toevoegen van nieuwe functies en het verwerken van de feedback van onze testers. We stellen de nieuwe AdSense-interface beschikbaar aan alle uitgevers wereldwijd. U zult zien dat de link 'Probeer de nieuwe AdSense-interface' wordt weergegeven in de bovenhoek van uw account. Als u op deze link klikt, gaat u naar de nieuwe interface.

We hebben deze nieuwe interface ontwikkeld op basis van de feedback die we van uitgevers hebben ontvangen en deze zit dan ook vol functies die zijn bedoeld om u te helpen meer inkomsten te genereren met AdSense. We willen u bedanken voor al uw feedback en u een paar van de manieren laten zien waarop we deze opmerkingen in de nieuwe interface hebben verwerkt.U heeft ons verteld dat gegevens waarmee u meer inzicht kunt krijgen in uw prestaties, essentieel voor u zijn als u uw inkomsten wilt uitbreiden. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat u in de nieuwe interface gemakkelijker inzicht kunt krijgen in uw account.
U kunt nu nog meer gedetailleerde prestatierapporten uitvoeren op basis van advertentietype, advertentieformaat, advertentieblok, targetingtype en biedingstype voor de totale inkomsten en andere statistieken voor perioden die u zelf instelt. Op het nieuwe tabblad 'Prestatierapporten' kunt u ook grafieken met uw gegevens vinden. U kunt vertoningen, klikken en inkomsten in één grafiek bekijken, de prestaties van tekst- en beeldadvertenties met elkaar vergelijken, perioden met elkaar vergelijken en eenvoudig gegevens analyseren zodat u trends kunt herkennen.

Velen van u hebben ons laten weten dat het extreem belangrijk voor u is dat u uw merk kunt beschermen door de advertenties te beheren die op uw site worden weergegeven. Daarom hebben we onze advertentiebeheeropties verbeterd en gebruiksvriendelijker gemaakt.
U vindt alle advertentiebeheeropties nu op één plaats: het tabblad 'Advertenties toestaan en blokkeren'. Hier kunt u advertenties van specifieke adverteerders of uit bepaalde categorieën of advertentienetwerken wegfilteren. Daarnaast zult u zien dat we het Advertentiecontrolecentrum hebben bijgewerkt zodat het eenvoudiger wordt de advertenties te controleren en te beheren die met
plaatsingstargeting op uw sites zijn getarget. U kunt nu in het Advertentiecontrolecentrum advertenties zoeken op advertentietype, zoekwoord, URL of advertentienetwerk, en kiezen of u deze wilt toestaan of blokkeren.

U heeft ons ook laten weten dat u uw account efficiënter wilt kunnen beheren. Daarom hebben we de interface opnieuw ontworpen zodat u taken sneller en gemakkelijker kunt uitvoeren.
Met de nieuwe interface kunt u snel uw inkomsten en betalingsinformatie bekijken, relevante functies vinden en wijzigingen aanbrengen in uw account. Bovendien worden relevante Help-informatie en andere bronnen (zoals video's en blogberichten) rechtstreeks in de interface weergegeven, zodat u de benodigde informatie kunt vinden zonder uw account te verlaten.

We raden u aan de nieuwe interface te proberen. Ga voor meer informatie naar
google.com/ads/newadsense. Daar vindt u extra video's, inclusief een rondleiding door de nieuwe interface, informatie over nieuwe functies en een handleiding waarmee u aan de slag kunt. U kunt ook naar ons forum gaan om praktische tips met uitgevers te delen en te bespreken wat u van de nieuwe interface vindt.

Nogmaals dank voor al uw feedback. We hopen dat de nieuwe interface u bevalt!

Update 15 november: Alle AdSense uitgevers hebben nu toegang to de nieuwe interface, omdat onze ingenieurs het uitrollen hiervan hebben kunnen versnellen voor alle accounts.

Artikel door Rahul Bafna en Allan Livingston, productmanagers voor AdSense; Michael Guntsch en Bart Govaert, AdSense Engineering
Geplaatst door Nathaniel Kolenberg - Inside AdSense Team