Posted:
Vorige week, in deel I van onze serie voor meer inzicht in uw inkomsten, hebben we u kennis laten maken met de advertentieveiling van AdSense voor inhoud. Kort samengevat concurreren geschikte advertenties om weergave op uw pagina's. Vervolgens bepaalt onze advertentieveiling welke advertenties worden weergegeven en hoeveel u aan die advertenties kunt verdienen.

Laten we nu eens kijken naar de
laagste-prijsbepaling, een functie die is ontwikkeld zodat adverteerders efficiënt en effectief kunnen bieden in de advertentieveilingen van veel uitgevers tegelijk. Onze Chief Economist, Hal Varian, vertelt meer over het doel van laagste-prijsbepaling, over hoe deze functie een rol speelt in de advertentieveiling en wat de voordelen zijn voor het volledige advertentie-ecosysteem met uitgevers, adverteerders en gebruikers.

Hoewel we onze algoritmen niet uitgebreid kunnen toelichten, willen we graag een wijdverbreide misvatting uit de wereld helpen en laten zien dat laagste-prijsbepaling niet is bedoeld als 'straf' voor uitgevers. De functie is ontwikkeld om het vertrouwen van adverteerders in AdSense-sites te vergroten. We helpen ze nauwkeurigere biedingen in te stellen op basis van de gewenste bedrijfsresultaten. Op deze manier kunnen adverteerders hun maximum biedingen verhogen, waardoor uitgevers op de lange termijn meer verdienen.

Hal legt het concept van laagste-prijsbepaling verder uit:Ten slotte willen we aandacht besteden aan enkele vragen die we hebben ontvangen over het verband tussen laagste-prijsbepaling en het inkomstenaandeel voor AdSense voor inhoud. Laagste-prijsbepaling kan beïnvloeden welke advertentie de veiling wint voor een specifieke pagina van AdSense voor inhoud. Aangezien het inkomstenaandeel voor alle uitgevers vaststaat, is laagste-prijsbepaling niet van invloed op het percentage dat u daadwerkelijk verdient aan een geldige klik. Wanneer biedingen van adverteerders door laagste-prijsbepaling worden verlaagd, heeft dit een evenredig effect op de inkomsten van zowel Google als de uitgever. We willen nogmaals benadrukken dat we laagste-prijsbepaling hebben geïmplementeerd om het vertrouwen van adverteerders te vergroten wanneer ze bieden op AdSense-sites. Hierdoor verdienen uitgevers op de lange termijn meer.

Hartelijk dank dat u onze tweedelige serie over inkomsten heeft gevolgd. We hopen dat u de informatie nuttig heeft gevonden en dat u meer inzicht heeft gekregen in de factoren die van invloed zijn op uw inkomsten.

Artikel door Arlene Lee, team Inside AdSense

Geplaatst door Nathaniel Kolenberg - Inside AdSense Team

Posted:
'Waarom verdien ik aan sommige advertenties meer dan aan andere advertenties? Waarom variëren mijn inkomsten van AdSense voor inhoud van dag tot dag of week tot week?'

Als u zich dit in het verleden heeft afgevraagd, bent u niet de enige. We horen vaak van uitgevers dat ze niet weten hoe inkomsten worden berekend en waarom hun inkomsten fluctueren. Als onderdeel van onze pogingen om duidelijker te zijn naar uitgevers, starten we een tweedelige blogserie om deze onderwerpen verder toe te lichten. Met de hulp van Hal Varian, Chief Economist bij Google, laten we u zien hoe advertenties op uw pagina's worden getarget, hoe in de advertentieveiling een prijs wordt bepaald en hoe dit leidt tot de inkomsten die u ontvangt.

Vandaag laat Hal u kennismaken met de advertentieveiling van AdSense voor inhoud en legt hij uit waar de advertentieveiling voor dient en hoe deze werkt. Net zoals bij een gewone veiling bieden adverteerders in onze advertentieveiling om advertenties op uw pagina's te mogen weergeven. Het aantal advertenties en de prijzen van advertenties veranderen voortdurend op basis van het bedrag dat adverteerders willen uitgeven en de manier waarop ze hun advertentiecampagnes hebben ingesteld. We noemen onze veiling daarom 'dynamisch', omdat deze factoren van invloed kunnen zijn op de hoogte van uw inkomsten.

Als u meer informatie wilt over de advertentieveiling en over de berekening van specifieke prijzen, kunt u de onderstaande video bekijken:
Wat kunt u als uitgever doen om ervoor te zorgen dat u uw inkomsten maximaliseert? Hier volgen enkele beproefde tips waarmee u de concurrentie tussen adverteerders in de advertentieveiling voor uw pagina's kunt vergroten.
  • Blijf sites van hoge kwaliteit en vol met originele inhoud maken om meer adverteerders te trekken. Maak verder gebruik van Google Analytics om te zien welke inhoud inkomsten genereert.
  • Voeg advertentie-indelingen toe die populair zijn onder adverteerders, zoals de middelgrote rechthoek van 300 x 250 pixels.
  • Verander uw kanalen in advertentieplaatsingen die adverteerders kunnen targeten om ze te helpen goede locaties op uw pagina's te vinden en deze te targeten.
  • Experimenteer met de beste locaties voor uw advertenties. Zorg er wel voor dat uw lay-out geen onbedoelde klikken genereert.
  • Help adverteerders bij het vinden van uw sites door ze te claimen in Ad Planner. U kunt beschrijvingen en categorieën toevoegen waarmee u uw inhoud beschrijft. Hierdoor verhoogt u de zichtbaarheid van uw advertentieblokken voor geïnteresseerde adverteerders.
Dat is alles voor vandaag. In deel II van onze serie bespreken we hoe de functie laagste-prijsbepaling biedingen van adverteerders in de advertentieveiling beïnvloedt en proberen we enkele misvattingen over de werking van deze functie op te helderen.

Artikel door Arlene Lee, team Inside AdSense
Geplaatst door Nathaniel Kolenberg, team Inside AdSense