Met het oog op meer inzicht voor AdSense-uitgevers delen we vandaag de inkomstenaandelen voor onze twee belangrijkste AdSense-producten: AdSense voor inhoud en AdSense voor zoeken.

Zoals u wellicht weet, bestaat AdSense uit verschillende producten. De populairste producten zijn AdSense voor inhoud, waarmee uitgevers inkomsten kunnen genereren met advertenties die naast webinhoud worden geplaatst, en AdSense voor zoeken, waarmee uitgevers een aangepaste Google-zoekmachine op hun site kunnen plaatsen en inkomsten kunnen genereren met advertenties die naast de zoekresultaten worden weergegeven. Aangezien AdSense voor inhoud en AdSense voor zoeken verschillende services voor uitgevers zijn, verschillen de inkomsten die worden gedeeld met uitgevers voor deze producten.

Uitgevers die AdSense voor inhoud gebruiken (dit zijn de meeste AdSense-uitgevers), verdienen wereldwijd een inkomstenaandeel van 68 procent. Dit betekent dat we 68 procent van de inkomsten die we incasseren van adverteerders, betalen voor AdSense voor inhoud-advertenties die op uw sites worden weergegeven. Het resterende bedrag dat we zelf houden, weerspiegelt de kosten van Google voor onze voortdurende investeringen in AdSense, waaronder de ontwikkeling van nieuwe technologieën, producten en functies die u helpen zo hoog mogelijke inkomsten te genereren met deze advertenties. Dit bedrag omvat ook de kosten voor het ontwikkelen van producten en functies die onze AdWords-adverteerders in staat stellen advertenties weer te geven op onze AdSense-partnersites. Dit inkomstenaandeel is sinds de introductie van AdSense voor inhoud in 2003 niet gewijzigd.

We betalen onze AdSense voor zoeken-partners een inkomstenaandeel van 51 procent voor de zoekadvertenties die via hun implementaties worden weergegeven. Zoals bij AdSense voor inhoud weerspiegelt het gedeelte van de inkomsten dat we zelf houden, onze kosten, waaronder de uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling die het bouwen en verbeteren van onze belangrijke zoek- en AdWords-technologieën met zich meebrengen. Het inkomstenaandeel voor AdSense voor zoeken is sinds de verhoging in 2005 gelijk gebleven.

We leveren ook aanvullende AdSense-producten, waaronder AdSense voor mobiele toepassingen, AdSense voor feeds en AdSense voor games. We maken de inkomstenaandelen voor deze producten nu niet openbaar omdat deze producten zich snel ontwikkelen en we nog steeds bezig zijn de kosten te bestuderen die hieraan zijn verbonden. Inkomstenaandelen voor deze producten kunnen verschillen per product, aangezien onze kosten voor het bouwen en onderhouden van deze producten kunnen variëren. Daarnaast kunnen de inkomstenaandelen voor AdSense voor inhoud en AdSense voor zoeken ook variëren voor grote online uitgevers waarmee we afzonderlijke contracten hebben afgesloten.

We kunnen natuurlijk niet garanderen dat het inkomstenaandeel nooit verandert (onze kosten kunnen bijvoorbeeld veranderen), maar we hebben momenteel geen plannen om dit te doen voor de AdSense-producten. In de komende maanden gaan we de inkomstenaandelen voor AdSense voor inhoud en AdSense voor zoeken rechtstreeks in de AdSense-interface weergeven.

We hopen dat u hiermee meer inzicht kunt krijgen in uw zakelijke partnerschap met Google. Ons inkomstenaandeel is erg concurrerend en het grote aantal adverteerders dat concurreert voor weergave op AdSense-sites, zorgt ervoor dat u zo veel mogelijk verdient met elke advertentievertoning. Rekening houdend met de verschillende opties voor het genereren van inkomsten raden we u bovendien aan u te richten op de totale inkomsten die worden gegenereerd met uw site, in plaats van alleen op het inkomstenaandeel, dat misleidend kan zijn. U ontvangt met AdSense voor inhoud bijvoorbeeld $68 voor elke $100 voor advertenties die op uw site zijn weergegeven. Als een ander advertentienetwerk een inkomstenaandeel van 80 procent aanbiedt, maar slechts $50 kan incasseren met advertenties die op uw site worden weergegeven, verdient u $40. In dit geval compenseert een hoger inkomstenaandeel de lagere inkomsten van het andere advertentienetwerk niet.

We werken er voortdurend aan u te helpen bij het verbeteren van het rendement met uw site terwijl we u meer controle en inzicht bieden in AdSense. We blijven bijvoorbeeld onze technologie verbeteren zodat we nog beter overeenkomende advertenties kunnen weergeven en nog meer adverteerders naar uw websites kunnen brengen. Bovendien leveren we sinds kort gedetailleerdere methoden om de advertenties op uw site te vinden en te beoordelen, alsmede de mogelijkheid om meer advertenties op categorie te filteren. We richten ons ook op het vinden van andere manieren waarop u kunt profiteren van AdSense. Zoals u zich mogelijk herinnert, hebben we u afgelopen december gevraagd ideeën en feedback te geven voor het verder verbeteren van AdSense. We hebben meer dan 600 suggesties en 35.000 stemmen ontvangen en we beoordelen deze allemaal.

Houd dit blog in de gaten voor updates over de nieuwe functies die we bouwen om u te helpen zo hoog mogelijke advertentie-inkomsten te genereren.

Gepost door Neal Mohan, Vice-president, Productmanagement