We hopen dat u nuttige tips en informatie uit ons vorige bericht over ongeldige klikken heeft kunnen halen. Vandaag willen we u meer advies geven over dit onderwerp en kijken we naar advertenties die op pagina's met interactieve media worden weergegeven, zoals video's en games.

Het is nu eenmaal moelijker om inkomsten te genereren via pagina's met video-inhoud dan met pagina's met voornamelijk tekst. We weten dat uitgevers daarom soms experimenteren met verschillende advertentieplaatsingen, maar we willen hier paar dingen duidelijk maken over ons beleid aangaande advertenties van AdSense voor inhoud in omgevingen met interactieve media:

  • Het is uitgevers niet toegestaan advertenties van AdSense voor inhoud als overlay over video-inhoud weer te geven.
  • Het is uitgevers niet toegestaan om advertenties van AdSense voor inhoud te implementeren als InStream-videoplaatsingen.
  • Het is uitgevers niet toegestaan advertenties van AdSense voor inhoud weer te geven op tussenliggende pagina's (interstitials). Als een gebruiker er bijvoorbeeld voor heeft gekozen een video te bekijken, mag u geen advertenties weergeven op een tussenliggende pagina met de tekst 'Uw video begint over 15 seconden'. We hebben ook gevallen gezien waarin advertenties in dergelijke plaatsingen worden weergegeven op sites met Flash-games terwijl de game op de achtergrond wordt geladen. Dit soort plaatsingen zijn niet toegestaan, zelfs niet als u gebruikers de mogelijkheid geeft deze advertenties over te slaan of te sluiten.
Het goede nieuws is dat als u inkomsten wilt genereren met overlay- of InStream-plaatsingen in uw video-inhoud, daar een oplossing voor is: AdSense voor video. En als u geïnteresseerd bent in het weergeven van advertenties op tussenliggende pagina's op uw sites met Flash-games, kunt u AdSense voor games proberen. Het belangrijkste verschil tussen deze producten en AdSense voor inhoud is dat we via AdSense voor games en AdSense voor video alleen advertenties weergeven van een groep adverteerders die dit soort plaatsingen specifiek targeten en die hun campagnes en advertenties daar speciaal voor hebben geoptimaliseerd.

Houd rekening met uw gebruikers en adverteerders wanneer u AdSense-advertenties weergeeft op uw sites. Zorg ervoor dat advertenties duidelijk te onderscheiden zijn van de rest van de inhoud, zodat gebruikers er niet per ongeluk op klikken, en dat advertenties altijd duidelijk herkenbaar zijn als advertenties. AdSense is een ecosysteem dat zich alleen kan ontwikkelen als alle betrokken partijen tevreden zijn. Gebruikers zijn tevreden met relevante en nuttige advertenties die niet storend of misleidend zijn, adverteerders zijn tevreden als ze hun doelgroep bereiken en een goed rendement op hun investering behalen en u, de uitgever, bent tevreden als uw AdSense-account een goede reputatie heeft.

Geplaatst door Dan Zilic - beleidsteam van AdSense