Posted:

Homefinance.nl is begonnen als een financiel advieskantoor. Na verloop van tijd werd het internet belangrijker en begon homefinance.nl meer en meer informatie op de website te plaatsen. Het aantal bezoekers van de website nam toe, evenals de inkomsten die via de website gegenereerd werden. Sinds een jaar geeft Homefinance zelf geen financieel advies meer, maar wordt alle mogelijke clandizie direct door gespeeld naar externe partners en advertenties. Met 100.000 unieke bezoekers per maand is voor homefinance.nl dit online model meer gaan opleveren dan de oorspronkelijke functie als financiel advieskantoor.

Vliegende start

Roland Bieleveldt, eigenaar en oprichter van homefinance.nl, was aangenaam verrast toen hij ontdekte hoe gemakkelijk AdSense te implementeren is. “Het feit dat je zo laagdrempelig kunt starten is een van de redenen waarom het zo hard is gegaan. De vergoedingen waren meteen goed en werden na een aantal testjes alleen maar beter”. Aanvankelijk vreesde Roland nog voor concurrentie op de website, maar die angst was snel vertrokken aangezien dat gemakkelijk is te filteren. Momenteel heeft Roland weinig last van concurrentie op zijn website.Gerichte advertenties en hoge inkomsten

Homefinance.nl heeft inmiddels met veel verschillende affiliate partijen gewerkt. “Normaal gesproken moet je daar veel tijd in steken en verwacht je er dus meer voor te ontvangen. Maar uiteindelijk is het zo goed als onmogelijk om qua conversie ratio’s en vergoedingen hoger te scoren dan via AdSense.”, aldus Roland. Daarbij is Roland met name te spreken over de gerichte advertenties. “Als je AdSense vergelijkt met andere partijen waarmee we hebben gewerkt, merk je dat AdSense over een veel grotere groep adverteerders beschikt waardoor je een constant hoog niveau van advertenties op je site hebt staan. Wij hebben voor de prominente vaste banner positie voor AdSense gekozen vanwege de combinatie van hoge ratio’s met een lage irritatiefactor. Bezoekers moeten een prettig gevoel hebben bij het bezoeken van onze website.”.

“Dankzij AdSense kunnen we gemakkelijk internationaal doorgroeien”

Ook in de financiële crisis een constante bron


Volgens Roland zullen bedrijven ondanks de crisis hun resultaat gerichte advertenties niet snel minderen. De inkomsten van homefinance.nl liggen op constant niveau. “Er valt een strakke lijn door te leggen. Het is bedrijf technisch heel prettig dat je kunt vertrouwen dat die stroom van inkomsten wel doorloopt. Daarnaast is het heel prettig dat je niet aan budgetten van de adverteerders vast zit. In het verleden heb ik gewerkt met adverteerders die na een x bedrag omzet plots de actie tijdelijk stop zetten. Daar heb je veel werk aan, terwijl je je bij AdSense daar niet druk over hoeft te maken”.

Met AdSense internationaal doorgroeien


Naast het feit dat homefinance.nl binnekort de Google AdSense for Search op hun website wil gaan testen, hebben ze hun zinnen gezet op de internationale markt. “Dankzij AdSense kunnen we gemakkelijk internationaal doorgroeien zonder dat het ons veel tijd kost. Een klein gedeelte op de website is al Engelstalig dat inmiddels al bezocht wordt door bezoekers van over de hele wereld. Dankzij het intelligente systeem van AdSense ontvangen zij gerichte advertenties afhankelijk van waar ze vandaan komen. Dit kan ons een enorme groei opleveren”. Roland is naast homefinance.nl ook betrokken bij een ander bedrijf dat internationaal actief is en nu online zich aan het ontwikkelen is. Ook daar heeft Roland reeds besloten dat AdSense de primaire rol zal gaan spelen.

“Het meest indrukwekkende van AdSense vind ik de relevantie van de advertenties. Ik kom nooit advertenties tegen op mijn website waarvan ik denk ‘Wat doen die daar?’”

Roland Bieleveldt – Eigenaar en Oprichter van Homefinance.nl

Posted:

Casestudy over Smulweb

Fragment: 'AdSense is gewoon een feit: het is voor websites hét programma voor het genereren van extra inkomsten.'


Smulweb/Younity Media breidt met de dag uit.


Irene werkt voor het marketingteam van Younity Media Websites, een internetbedrijf in Baarn met 13 medewerkers verdeeld over verschillende disciplines, zoals marketing, ontwikkeling en design. Sinds 1998 is Younity Media eigenaar van smulweb.nl en heeft het flink geïnvesteerd om deze website uit te breiden. Younity Media bezit en host verschillende websites voor community's. De belangrijkste hiervan zijn www.smulweb.nl, www.reisweb.nl, www.vrouwzijn.nl, www.plein.nl en www.allepaginas.nl.


De grootste en belangrijkste online community is smulweb.nl, de grootste culinaire website in de Benelux. Smulweb heeft meer dan 400.000 leden en ontvangt meer dan 1,5 miljoen unieke bezoekers per maand. Gebruikers kunnen op Smulweb niet alleen meer dan 18.000 restaurants en meer dan 343.000 recepten vinden, maar ze kunnen ook zelf aan de website bijdragen door hun eigen recepten en restaurantrecensies toe te voegen. Het is zelfs mogelijk om in de online webwinkel etenswaren en keukengerei te bestellen. Daarnaast kunnen gebruikers het forumgedeelte van smulweb gebruiken om hun culinaire kennis en ervaring met andere gebruikers te delen. Smulweb is in 2007 opnieuw gelanceerd en wordt voortdurend uitgebreid en verder ontwikkeld.


' Om kort te gaan, Smulweb.nl is de grootste en meest uitgebreide culinaire website in de Benelux.'

Intelligente advertentietargetingAdSense biedt de meest relevante en getargete advertenties op internet dankzij de grote advertentievoorraad van AdWords en de speciale functie voor geografische targeting die advertenties target op de locatie van de gebruiker. Smulweb is onder de indruk van de 'intelligentie' van de advertentietargeting van Google AdSense.


'AdSense is gewoon een feit: het is voor websites hét programma voor het genereren van extra inkomsten.'


Doorgeven aan een vriend:Snelle tips van Smulweb voor andere AdSense-gebruikers.


'Probeer het zelf, en ga niet te hard van start. Plaats eerst een paar advertentie-indelingen op tactische plaatsen en kijk hoe bezoekers hierop reageren. Optimaliseer deze plaatsingen daarna. Ik zou niet weten waarom ik mensen niet zou aanraden AdSense te implementeren.'


Smulweb is erg tevreden met de inkomsten die ze via AdSense genereren en het bedrijf is voortdurend bezig zijn advertentieplaatsingen te optimaliseren, zodat de opbrengst nog beter wordt. AdSense presteert beter dan andere netwerken: 'De campagnevoorraad is vrijwel oneindig en de advertenties kunnen in allerlei vormen en formaten worden weergegeven, zoals links en tekst- en beeldadvertenties.' De advertenties concurreren in een veiling om een plaatsing op uw site en we geven de advertenties weer die u de beste prestaties leveren.

De betrouwbare en geavanceerde rapportagefunctie helpt Smulweb om zijn AdSense-inkomsten bij te houden. Volgens Irene zijn de aangepaste en URL-kanalen erg handig voor Smulweb, omdat je voor elke URL en elke advertentieplaatsing afzonderlijke prestatierapporten kunt bekijken. Uitgevers kunnen deze rapporten gebruiken om te bepalen welke URL's en advertentieplaatsingen het best presteren en waar er nog verbetering in de advertentie-inkomsten mogelijk is.


'AdSense zal een belangrijke rol op onze website blijven spelen, omdat de voordelen onomstotelijk vastliggen.'