Posted:
In vervolg op de introductie vorige week van de opties voor lettergrootte, laten we u hierbij weten dat we de standaard lettergrootte voor AdSense-advertentieblokken hebben vergroot. Deze wijziging is van invloed op uw advertentieblokken als u de lettergrootte nog niet heeft aangepast, of als uw advertentieblokken zijn ingesteld op ´Standaard AdSense-lettergrootte´; de lettergrootte van de tekst in uw advertentieblokken is nu ´middelgroot´ in plaats van ´klein´. We hebben tot deze wijziging besloten op basis van feedback van uitgevers en eigen onderzoek. Hieruit bleek dat grotere letters betere prestaties opleveren.

Als u de lettergrootte in uw advertentieblokken wilt wijzigen, kunt u dat doen voor het hele account ineens of per advertentieblok. Volg de instructies in ons Helpcentrum. We raden u nogmaals aan deze nieuwe opties voor lettergrootte uit te proberen met uw bestaande aanpassingen om vast te stellen welke combinaties het beste resultaat opleveren op uw pagina´s.


Posted:
Sinds februari kunt u de lettertypen voor uw advertentieblokken wijzigen. We willen u nu een voorproefje geven van een veelgevraagde functie die we binnenkort beschikbaar stellen: de mogelijkheid om de tekengrootte van de tekst in uw advertentieblokken te wijzigen. In de komende weken kunt u kiezen uit kleine, gemiddelde en grote tekengroottes voor advertentieblokken op pagina's in talen met het Latijnse alfabet. Net zoals de huidige lettertype-opties worden de nieuwe opties voor de tekengrootte weergegeven in elk account, maar worden ze momenteel alleen toegepast op advertentieblokken op pagina's die voornamelijk in het Latijnse alfabet zijn geschreven.

Uw advertenties zijn momenteel ingesteld op de standaard tekengrootte voor AdSense, het equivalent van 'klein'. In de nieuwe functie kunt u een specifieke tekengrootte instellen voor een bepaald advertentieblok of voor uw hele account. De tekengrootte die u kiest, wordt toegepast op het tekstgedeelte van de advertentie. De titel wordt hier vervolgens op aangepast. Omdat de daadwerkelijke tekengroottes afhankelijk van het lettertype en bepaalde gebruikersinstellingen in browsers en besturingssystemen kunnen verschillen, bieden we relatieve groottes aan in plaats van specifieke getallen voor de tekengrootte. Dit zorgt ervoor dat uw advertenties correct kunnen worden weergegeven in advertentieblokken van elk formaat. Verder heeft u misschien gemerkt dat het aantal advertenties dat in uw advertentieblokken wordt weergegeven, automatisch kan worden gevarieerd om de prestaties ervan te optimaliseren. In dat geval kunnen we met de relatieve tekengroottes de tekengrootte dermate optimaliseren dat het hele advertentieblok wordt gevuld en optimaal presteert.

En nog een nieuwtje: een paar dagen nadat deze nieuwe opties voor tekengrootte beschikbaar zijn gemaakt, wijzigen we de standaard tekengrootte voor AdSense in advertentieblokken van 'klein' in 'gemiddeld'. We hebben van sommigen van u gehoord dat de huidige tekengrootte soms te klein is, en uit tests die we zelf hebben uitgevoerd, blijkt inderdaad dat grotere tekengroottes de prestaties van advertentieblokken verbeteren. Alle advertentieblokken die zijn ingesteld op de standaard tekengrootte, worden automatisch bijgewerkt naar de grotere instelling. Als u liever de huidige tekengrootte wilt behouden, kunt u de gewenste tekengrootte instellen op 'klein' voor uw hele account.

In de komende weken zult u de nieuwe besturingselementen voor de tekengrootte in het gedeelte 'Voorkeuren voor advertentieweergave' op het tabblad 'Mijn account' zien staan. De besturingselementen worden ook weergegeven wanneer u een nieuwe advertentiecode genereert. We zijn erg enthousiast over deze nieuwe functie en we zullen er zeker in een ander bericht op terugkomen om u te laten weten hoe alles gaat als de functie beschikbaar is gesteld.