Na de lancering van rapporten in euro's voor uitgevers in vijf Europese landen, kunnen we nu ook rapporten in lokale valuta's aanbieden in Australië, België, Finland, Griekenland, Oostenrijk, Portugal, het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en Zwitserland. Als u zich in een van deze landen bevindt, kunt u uw account nu bijwerken zodat uw inkomsten worden weergegeven in uw lokale valuta. Nadat u uw account heeft bijgewerkt, worden inkomsten die u ontvangt van adverteerders die in een andere valuta betalen dan de uwe, dagelijks omgerekend naar uw valuta. Als u betalingen in uw lokale valuta ontvangt, is er geen extra omrekening nodig aan het eind van de maand. U kunt er echter ook nog steeds voor kiezen om betalingen te ontvangen in Amerikaanse dollars en u kunt uw betalingsmethode op elk gewenst moment wijzigen.

We raden u aan uw eerdere rapporten in Amerikaanse dollars voor uw eigen administratie te downloaden en op te slaan voordat u rapporten in uw lokale valuta in uw account inschakelt. Vervolgens kunt u uw account bijwerken door u aan te melden bij AdSense en op de link in het groene vak op de pagina 'Rapportoverzicht' te klikken. U wordt gevraagd een nieuwe versie van de Algemene voorwaarden door te lezen en te accepteren. Als u vragen heeft over de inhoud van deze nieuwe Voorwaarden, kunt u contact opnemen met een advocaat.

Deze wijziging wordt binnenkort verplicht, dus we raden u aan uw account snel bij te werken naar inkomstenrapportage in uw lokale valuta. U kunt antwoorden op veelgestelde vragen over deze nieuwe rapporten in lokale valuta's vinden in een recent bericht in het blog Inside AdSense. Alle verwijzingen naar euro's in dat bericht zijn ook op andere lokale valuta van toepassing. Daarnaast kunt u ook in ons Helpcentrum gedetailleerde informatie over deze nieuwe rapporten vinden.