Sinds de introductie van rapportage in Euro’s voor onze uitgevers in Frankrijk, Duitsland, Italie, Nederland en Spanje, hebben wij veel vragen gekregen van uitgevers in deze landen. Onderstaand vindt u onze antwoorden op een aantal veel gestelde vragen.

Hoe worden mijn inkomsten omgezet naar Euro?
Zodra u naar rapportage in Euro’s kiest, worden verdiensten in andere valuta dan Euro, omgezet naar Euro. Dit gebeurt op dagbasis en vlgens de valutakoers van de voorgaande dag. Als u inkomsten ontvangt van een adverteerden die in Euro’s spendeert dan worden uw inkomsten niet omgezet.

Worden mijn inkomsten nogmaals omgezet zodra ik een betaling ontvang?
Zodra u voor rapportage in Euro’s heeft gekozen en betaling in Euro’s ontvangt, worden er geen additionele omzettingen gedaan zodra u betaling heeft ontvangen. Als u echter betalingen in U.S. Dollars ontvangt, dan worden uw inkomsten in Euro aan het einde van de maand naar U.S. Dollar omgezet.

Als ik voor rapportage in Euro kies, word ik dan automatisch in Euro betaald?
Nee, uw geselecteerde valuta en methode van betaling veranderen niet zodra u voor rapportage in Euro kiest. U kan hier echter wel voor kiezen. (U kan dit veranderen in uw “mijn account” tab in de ‘betalingsgegevens”)

Worden de onbetaalde verdiensten door deze verandering met vertraging uitbetaald?
Nee, deze verandering heeft geen invloed op de stiptheid van uw uitbetaling. Zodra u voor rapportage in Euro kiest worden uw onbetaalde U.S. Dollar verdiensten omgezet naar Euro voor de eerstvolgende betalingsselectie deadline (normaal de 15e van de maand). Als u bijvoorbeeld op 3 Juni voor de verandering kiest dan worden uw nog niet uitbetaalde verdiensten op 15 Juni omgezet. Als u op 20 Juni voor de verandering kiest dan worden uw verdiensten op 15 Juli omgezet.

Wat voor effect heeft deze verandering op de BTW en VAT die ik moet betalen?
Ondanks het feit dat u in uw lokale valuta inkomsten ontvangt worden alle betalingen, zoals beschreven in uw overeenkomst met Google, door Google Ierland gedaan, een bedrijf dat onder Ierse wet valt. Als uw bedrijf niet in Ierland is gevestigd heeft u geen verplichting om Google BTW te berekenen of BTW op uw verdiensten aan de lokale autoriteiten te betalen. Als uw factuuradres wel Iers is dan heeft u wellicht wel de verplichting om Google Ierse VAT aan te rekenen, voor een meer specifiek antwoord hierover raden wij aan om uw lokale belastingadviseur te raadplegen.

Ik woon niet in Frankrijk, Duitsland, Italie, Nederland of Spanje, wanner kan ik hier gebruik van maken?
Wij zijn bezig met het introduceren van Euro rapportage in meerdere landen, zodra dit elders beschikbaar is dan zullen wij dit via het Inside AdSense blog laten weten.

Moet ik mijn account updaten als ik in aanmerking kom?
Deze verandering is op dit moment nog optioneel, in de toekomst zal deze verandering echter voor de in aanmerking komende landen verplicht worden. Op dit moment zien uitgevers die nog niet hebben omgezet, na het inloggen, een pagina met uitleg over rapportage in Euro’s. Wij begrijpen dat sommige uitgevers graag liever uitbetaald worden in U.S. Dollars, deze optie blijft bestaan, de rapportage zal echter verplicht in Euro’s verschijnen.

Als u in aanmerking komt voor rapportage in Euro’s, dan raden wij u aan om de aangepaste algemene voorwaarden te lezen en uw account te updaten. Om te beginnen kan u inloggen op uw account en op uw rapportage overzicht het bericht “bekijk uw rapportage in Euro’s” bekijken. U kan ook meer informatie in ons helpcentrum vinden.