Posted:
Heeft u ooit uw rapporten gecontroleerd en gemerkt dat er klikken worden vermeld, maar dat u geen inkomsten ontvangt? We willen u graag uitleggen waarom dit kan gebeuren, omdat we hierover vaak e-mails en vragen ontvangen op ons Help-forum. Wat u ziet, kan één van de volgende oorzaken hebben:

1. Instellingen voor 'Toegestane sites'


Met de functie 'Toegestane sites' kunt u een lijst opgeven met sites waarop advertenties van uw account mogen worden weergegeven. Als u deze functie gebruikt, controleert u of u alle sites heeft toegevoegd waarop uw AdSense-advertentiecode wordt weergegeven.

Om te controleren of dit het geval is, meldt u zich aan bij uw account en gaat u via het tabblad AdSense-instellingen naar de pagina Toegestane sites. Als het keuzerondje 'Sta elke site toe advertenties te vertonen voor mijn account' is geselecteerd, heeft u geen last van dit probleem en kunt u doorgaan met stap 2 hieronder. Als echter 'Sta alleen bepaalde sites toe advertenties te vertonen voor mijn account' is geselecteerd, controleert u de lijst met sites in het vak eronder. Worden al uw sites in dit vak vermeld? Als dit niet zo is, ontvangt u geen inkomsten voor klikken op de ontbrekende sites. Voeg alle sites toe waarop uw AdSense-advertentiecode wordt weergegeven.

We hebben gemerkt dat er onduidelijkheid bestaat onder uitgevers die de sites van adverteerders die ze graag op hun pagina's zouden zien, hebben opgegeven in de lijst 'Toegestane sites'. Dit werkt niet op deze manier: het is niet mogelijk om advertenties aan te vragen voor een bepaalde pagina. De sites die u in dit vak opgeeft moeten uw eigen sites zijn.

2. Ongeldige klikken

Het is mogelijk dat er klikken zijn gegenereerd die in ons controlesysteem als ongeldig worden beschouwd. Zoals gezegd, controleren we alle klikken op en vertoningen van Google-advertenties op activiteiten die de kosten van een adverteerder of de inkomsten van een uitgever kunstmatig verhogen. Klikken of vertoningen die in ons systeem als ongeldig worden beschouwd, worden nog steeds weergegeven op uw pagina Overzicht, op het tabblad Rapporten. Omdat adverteerders niet hoeven te betalen voor deze klikken of vertoningen, worden de inkomsten voor deze activiteit niet weergegeven.
We garanderen u echter dat alle geldige klikken en vertoningen aan AdSense-accounts worden betaald. Uw definitieve inkomsten voor een bepaalde maand worden in de eerste week van de volgende maand weergegeven op de pagina Betalingsgeschiedenis. Voor meer informatie over ongeldige klikken raadpleegt u ons Helpcentrum.

Posted:
Vanaf eind augustus zal AdSense geen verwijzingen als advertentiesoort meer aanbieden. Mocht u momenteel verwijzingen weergeven op uw pagina’s, dan raden we u aan de huidige verwijzingscodes van uw site te verwijderen en eventueel te vervangen door andere Google advertentiecodes.

We begrijpen dat deze wijziging het nodige ongemak met zich meebrengt en we rekenen op uw begrip.