Posted:
Wilt u met behulp van een aantal simpele stappen uw potentiële AdSense inkomsten verhogen? Implementeer dan de volgende drie tips en kijk of uw AdSense advertenties beter presteren.

1. Maak gebruik van bredere advertentieformaten, plaats ze boven de ‘fold’ (dát gedeelt van uw pagina dat bij het openen meteen zichtbaar is, zonder te hoeven scrollen) en stel de advertentiecode zodanig in, dat deze ook beeldadvertenties weergeeft.

2. Profiteer van het vernieuwde AdSense voor zoeken. Als gevolg van een aantal verbeteringen in dit product kunt u uw gebruikers een verbeterde zoekfunctie aanbieden. Zo kunt u met behulp van key words de zoekresultaten beïnvloeden, zelf de positie van de advertenties bepalen en vertical search aanbieden. Meer informatie over de functies van AdSense voor zoeken vindt u in ons helpcentrum.

3. Kies een kleurstrategie. Met behulp van het juiste kleurgebruik kunt u uw advertenties goed zichtbaar maken voor uw gebruikers. Lees ons Gids voor kleurgebruik, experimenteer en bepaal welke kleuren het beste werken voor uw pagina’s.

4. Gebruik kanalen om het effect van uw optimalisatie bij te houden.

Ten slotte willen we u aanraden uw ervaringen te delen met, en te leren van uw mede-uitgevers op het AdSense Forum. Het Optimalisatieteam wenst u veel succes!

Posted:

Hoewel we bij AdSense ons voornamelijk richten op advertenties en gesponsorde links, krijgen we regelmatig vragen binnen over de positionering van sites in de organische zoekresultaten.

Zoals u wellicht weet, werken de advertentieprogramma's van Google onafhankelijk van onze zoekresultaten. Deelname aan AdWords en AdSense heeft dus geen invloed op de opname of positie in de zoekindex van Google. Voor vragen zoals: "Hoe indexeer ik mijn site?" of "Hoe komt het dat mijn site veranderd is in de ranking?", kunt u dan ook het beste terecht bij ons online Helpcentrum voor webmasters.

Heeft u interesse in meer technische aspecten over uw site, zoals: "Ik wil een sitemap van mijn site aanmelden" of "Ik wil weten wat de problemen zijn bij het indexeren van mijn site", dan kunt u ook eens kijken naar de Google hulpprogramma's voor webmasters. Deze hulpprogramma's bieden uitgebreide informatie over uw site, zoals mogelijke problemen bij het indexeren en fouten waarbij onze crawlers geen toegang hebben tot uw pagina's.

Mocht deze informatie uw webmasterinteresses hebben aangewakkerd en wilt u graag meer weten hierover, meld u zich dan aan bij onze discussiegroep voor webmasters. Hier kunt u discussies volgen van mensen van Google en ervaren amateurs en wellicht zelf een discussie beginnen of een vraag stellen.

Samenvattend, alle informatie over ranking, de index en toffe tools om uw website te verbeteren kunt u vinden op het centrum voor webmasters, de one-stop-shop voor al uw webmastergerelateerde onderwerpen.