Posted:
Een aantal maanden terug zijn we begonnen met het updaten van de AdSense accounts naar Google accounts, zodat u met één gebruikersnaam en wachtwoord toegang heeft tot al uw Google diensten.

De komende weken zullen we alle AdSense uitgevers verzoeken te switchen naar een Google account. Mocht u dit nog niet gedaan hebben, dan vragen we u vriendelijk om dit zo spoedig mogelijk te doen, zodat u eventuele toekomstige problemen met accounttoegang kunt voorkomen. Zodra u zich aanmeldt bij uw AdSense account krijgt u automatisch de zogenaamde migratie wizard te zien, die u zal helpen bij het updaten van uw account. Ziet u geen wizard na aanmelding, dan is uw account reeds bijgewerkt.Wanneer u tijdens het doorlopen van de wizard een melding tegenkomt die u vertelt dat de door u opgegeven naam reeds in gebruik is, kan dit betekenen dat er zich een afgekeurde aanmelding onder dat specifieke e-mailadres in ons systeem bevindt. Wij hebben de wizard aangepast en u ontvangt nu specifieke instructies, zodat u ook in dit geval uw account kunt bijwerken naar het gewenste Google account.

Wilt u AdSense liever niet onderbrengen onder een bestaand Google account, dan kunt u ervoor kiezen om voor uw AdSense account een nieuw Google account aan te maken.

Posted:
Ondanks het zomerse weer zijn veel uitgevers achter hun computer gekropen en aan de slag gegaan met onze verbeterde functie van AdSense voor zoeken. De afgelopen dagen hebben we dan ook een flink aantal vragen ontvangen over de integratie van de zogenaamde aangepaste zoekmachine (Custome Search Engine of CSE) in AdSense voor zoeken. Veel van uw vragen over de nieuwe functionaliteit worden beantwoord in het AdSense Helpcentrum en in het speciale Helpcentrum van Aangepast zoeken. Beide bronnen bevatten nu uitleg over de zoekfunctie in het Nederlands; doe er uw voordeel mee!Posted:
Zoals u weet, staat Google niet stil en ook bij AdSense zijn we altijd op zoek naar manieren om ons programma uit te breiden en te verbeteren. Ditmaal hebben onze engineers de zoekfunctie onder handen genomen en het resultaat is de integratie van de Custom Search Engine in AdSense voor zoeken. Zoals de naam al doet vermoeden, biedt de Custom Search Engine veel functies voor het aanpassen van de zoekfunctie naar de behoeften en smaak van uzelf en uw bezoekers.

In de onderstaande video vertellen Ellen en Emmet over de verbeterde zoekfunctie:Posted:
Wij hebben goed nieuws voor uitgevers die mobiele inhoud beheren: Voortaan kunt u uw pagina’s verrijken met beeldadvertenties. Op het Engelstalige Google Mobile Blog vindt u de officiële aankondiging en meer achtergrondinformatie.

Bent u benieuwd hoe de beeldadvertenties eruit zien? In het AdWords Helpcentrum ziet u voorbeelden van de beschikbare formaten.