Posted:


Het Nederlandse Google AdSense Team wenst u fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2008!

Posted:
Namen we vorige week nog wat van u af, deze week geven wij weer; controle.

Met de introductie van de nieuwste AdSense functie willen u graag meer controle geven over de advertenties die op basis van positie targeting op uw pagina’s verschijnen. Hiertoe hebben we het advertentiecontrolecentrum gelanceerd.

Met deze nieuwe tool in uw account kunt u de advertenties bekijken en, indien gewenst, blokkeren. Wanneer u besluit een bepaalde advertenties te weren, dient u hiervoor een reden op te geven. Deze informatie komt vervolgens bij de adverteerder terecht, die zijn advertenties op basis van uw feedback kan aanpassen.

Houd er rekening mee dat deze functie gedurende de komende maanden geleidelijk uitgerold wordt en dat het enige tijd kan duren voordat de optie in uw account verschijnt.

Het advertentiecontrolecentrum is een uitgebreid instrument en we raden u dan ook aan ons helpcentrum te lezen voor alle informatie en aanwijzingen rond dit thema.

Posted:
December staat traditioneel in het teken van schenken en geven, maar AdSense is een tikkeltje tegendraads. Wij nemen ditmaal namelijk een functie uit het AdSense programma weg.

Begin dit jaar is het uiterlijk van onze advertenties veranderd en daarbij is de link ‘adverteer op deze site’ gesneuveld. Hoewel er nog altijd de optie was om een ‘losse link’ op uw pagina te plaatsen, bleken weinig uitgevers en adverteerders hier gebruik van te maken. We hebben daarom besloten deze optie niet langer aan te bieden.

Bestaande links zullen in de toekomst verwijzen naar de aanmeldingspagina van AdWords in plaats van uw eigen aangepaste pagina. Uiteraard kunnen AdWords adverteerders nog steeds hun advertenties op uw pagina’s richten met behulp van positie targeting.