Posted:
We zijn blij u mede te delen dat er binnenkort een nieuwe functie binnen AdSense beschikbaar zal zijn, waarmee u uw advertentieblokken kunt bijwerken vanuit uw AdSense account. Op het moment is deze functie nog niet live, maar op dit blog lichten we even een tipje van de sluier op, zodat u weet wat er binnenkort gaat veranderen. (We weten dat veel uitgevers al zeer lang op deze functie zitten te wachten.)

Deze nieuwe functie voor het managen van uw advertentieblokken zorgt ervoor dat de instellingen van uw AdSense advertenties (zoals kleuren en kanalen) voor nieuwe AdSense voor inhoud advertenties opgeslagen zullen worden in uw AdSense account elke keer dat u een nieuwe code genereert. Wanneer u daarna deze instellingen wilt veranderen in de toekomst, hoeft u alleen maar de veranderingen aan te geven in uw AdSense account. U hoeft niet langer handmatig al de advertentiecodes in uw website te vervangen. U kunt bijvoorbeeld heel snel de kaders van uw 300*250 advertentieblokken van rood naar blauw veranderen met maar een paar muisklikken. Geweldig! We hopen dat u met deze nieuwe functie veel tijd zult besparen en dat het bijhouden en optimaliseren van de advertenties simpeler wordt.

Zoals hierboven vermeld vragen we u rekening te houden met het feit dat deze functie nog niet live is op het moment in uitgevers' AdSense accounts. We zullen deze functie in de komende weken gaan uitrollen en we zullen hier een nieuwe post plaatsen op het moment dat deze functie beschikbaar komt. We zullen u dan beter kennis laten maken met deze functie. Op het moment dat u de link 'Manage advertenties' ziet verschijnen onder uw tabblad 'AdSense instellingen' weet u dat deze nieuwe functie live is.

Blijf lezen om meer te weten te komen over deze nieuwe functie.

Posted:
Google AdSense is een ‘family safe’ programma en we willen dan ook geen advertenties vertonen op pagina’s met inhoud voor volwassenen. In ons programmabeleid is daarom het volgende fragment opgenomen:

“Sites die Google-advertenties vertonen, mogen geen inhoud bevatten zoals…..pornografie of inhoud voor volwassenen”

Echter, wat voor de één aanstootgevend is, is voor de ander volkomen acceptabel. Wij vragen u daarom de volgende vuistregel te hanteren en uzelf af te vragen of u uw pagina’s aan uw minderjarige kinderen of bejaarde grootouders zou laten zien (zonder dat het schaamrood u op de kaken staat). Als u deze vraag negatief moet beantwoorden, dient u af te zien van plaatsing op deze specifieke pagina’s. Tevens raden wij u aan bij twijfel op ‘safe’ te spelen en geen advertenties te vertonen.

Google controleert de pagina’s van het AdSense netwerk voortdurend op naleving van het programmabeleid. Mocht u desondanks een AdSense pagina met aanstootgevende inhoud tegenkomen, stel ons dan op de hoogte via het contactformulier.

Posted:
Met afschaffing van de betaling per cheque kunnen uitgevers gevestigd in Nederland hun inkomsten nog maar op één manier ontvangen, namelijk rechtstreeks op hun bankrekening. Sommige uitgevers lopen tegen problemen aan bij de registratie voor deze betalingsmethode. Met de onderstaande aanwijzingen hopen wij u van informatie te voorzien waarmee u dergelijke problemen kunt voorkomen.

Onderdeel van de registratie voor elektronische overboeking is het proefbetalingsproces. AdSense heeft dit proces opgezet, zodat we door middel van het overmaken van een klein bedrag kunnen controleren of de door u opgegeven rekening geschikt is voor het ontvangen van betalingen. Deze betaling is dus, zoals de titel van deze post doet vermoeden, niet anders dan een proef.

De verificatie van uw bankrekening bestaat uit meerdere stappen:

1. U geeft uw bankrekeninggegevens op in uw account;
2. Wij maken een proefbetaling over op de bankrekening;
3. U ontvangt van ons een proefbetaling, voert het bedrag van deze betaling in
bij uw AdSense account en verifieert daarmee uw bankrekeninggegevens.

Zorg ervoor dat de tenaamstelling van uw bankrekening exact overeenkomt met de naam van de begunstigde in uw AdSense account. Wanneer de namen niet overeenkomen, zullen wij namelijk niet in staat zijn om een proefbedrag over te maken. Als u de naam van de begunstigde van uw account wilt aanpassen, zodat deze precies dezelfde is als de naam waarop uw bankrekening staat, stuur ons dan een bericht. Wij zullen u dan helpen bij het doorvoeren van de naamswijziging.

Nadat u uw bankrekeninggegevens opgegeven hebt, duurt het enige dagen voordat het bedrag van de proefbetaling op uw bankrekening bijgeschreven is. Laat in de tussentijd lekker je bouvier uit, kook een Indonesische rijsttafel bij elkaar, bezoek je oudtante in Delfzijl, ga vliegvissen met je buurjongen, maar voer géén willekeurige bedragen in met de bedoeling uw rekening te verifiëren. Dit is zinloos en kan er bovendien toe leiden dat de proefbetaling mislukt, waardoor u opnieuw het proces moet doorlopen.

Alle informatie over de elektronische overboeking en de proefbetaling hebben wij keurig op een rijtje gezet in ons Helpcentrum.

Posted:
Na het bericht over de lancering van het AdWords blog hebben we vandaag nog meer nieuws van het adverteerdersfront. Google introduceert namelijk de gadgetadvertenties. Deze nieuwe advertenties zijn zogenaamde minisites, die de bezoekers van uw pagina uitnodigen tot interactie.

Het dynamische karakter van de advertentievorm biedt de adverteerder meer vrijheid bij het bereiken van de doelgroep en voegt tegelijkertijd waarde toe aan uw site, waardoor gebruikers langer op uw pagina’s verblijven. Bovendien concurreren gadgetadvertenties met andere beeldadvertenties waardoor uw potentiële inkomsten toenemen.Gadgetadvertenties zijn beschikbaar in verschillende vormen en formaten. Meer voorbeelden van onze nieuwste advertenties vindt u in het AdWords Helpcentrum. Hoewel deze advertenties meer ‘toeters en bellen’ bevatten, moeten de gadgetadvertenties, net als alle andere Google advertenties voldoen aan de redactionele richtlijnen van het AdWords programma.

We kunnen niet garanderen dat gadgetadvertenties verschijnen op uw site, maar er zijn er twee stappen die u kunt ondernemen om de kans op vertoning van gadgetadvetenties op uw pagina’s te vergroten:
1. Zorg ervoor dat uw advertentiecode beeldadvertenties kan oproepen.
2. Houd er rekening mee dat de volgende advertentieformaten populair zijn onder adverteerders voor het vertonen van gadgetadvertenties: de rechthoek, het leaderboard en de skyscraper.

Meer informatie over de gadgetadvertenties vindt u in ons Helpcentrum.