Posted:
Goed voorbeeld doet goed volgen. Het heeft een dik jaar geduurd, maar nu beginnen onze Nederlandse AdWords collega’s ook te bloggen. Bent u benieuwd naar de ins en outs van AdWords? Klik dan hier voor de laatste AdWords updates.

Posted:
Met de opkomst van mobiel internet zijn veel adverteerders op zoek naar een plek voor hun advertentie op een mobiele pagina. Google AdSense komt nu adverteerders en uitgevers tegemoet met de introductie van het mobiele zusje van AdSense. Als u een site heeft die geschikt is voor mobiele browsers, kunt u vanaf nu inkomsten genereren door het weergeven van een snel groeiende voorraad aan advertenties.

Wanneer u de nieuwe advertentiecode voor AdSense voor Mobiel op uw site implementeert, zullen wij relevante advertenties aanbieden, met de vertrouwde AdSense technologie.

Volg de onderstaande stappen om meer uit uw mobiele pagina’s te halen:

1. Log in bij uw AdSense account
2. Selecteer ‘AdSense voor Mobiel’ onder de tab ‘AdSense instellingen’
3. Volg de instructies voor het aanmaken van een advertentiecode voor AdSense voor MobielMomenteel kunt u één advertentie-eenheid opnemen op iedere mobiele pagina die voldoet aan ons programmabeleid. Voor meer informatie over het product en de technische details, kunt u terecht in ons Helpcentrum.


Posted:
Sommige uitgevers hebben ons verteld dat zij bezorgd zijn over misbruik van hun advertentiecode en dan met name diefstal van de code en plaatsing ervan op sites die ongepaste inhoud bevatten. Wij hebben daarom een nieuwe optie aan uw account toegevoegd, waarmee u het gebruik van de code beter kunt beschermen.

Deze nieuwe functie stelt u in staat om op te geven op welke domeinen en pagina’s u het vertonen van uw advertenties toe wilt staan. Sites die niet op deze lijst staan, kunnen weliswaar advertenties vertonen, maar weergaves en klikken via deze sites worden niet geregistreerd in uw rapporten. Tevens worden er geen kosten in rekening gebracht voor de adverteerder en ontvangt u geen inkomsten.Uiteraard is het geheel aan of u deze nieuwe functie wel of niet gebruikt. Als u de nieuwe optie liever niet gebruikt, hoeft u geen aanpassingen te maken in uw account; de standaardinstelling staat vertoning van uw advertenties op alle sites toe.

U kunt uw eigen lijst met toegestane sites aanmaken door op de tab ‘AdSense instellingen’ te klikken en vervolgens op de subtab ‘Toegestane sites’ de optie ‘Sta alleen bepaalde sites toe advertenties te vertonen voor mijn account’ aan te vinken. Vervolgens kunt u dan de domeinen opgeven. Denk eraan uw lijst met toegestane sites bij te werken wanneer u uw code op nieuwe pagina’s plaatst.

Posted:
Sommige uitgevers hebben aangegeven moeilijkheden te ondervinden met de onlangs geïntroduceerde verwijzingsadvertenties. Gelukkig zijn de meeste problemen eenvoudig te voorkomen of op te lossen. Hieronder vindt u aanwijzingen:

Houd er rekening mee dat niet alle verwijzingen beschikbaar zijn in alle formaten. Zo zijn de meeste horizontale formaten kleiner dan 180x60, vierkante formaten kleiner dan 125x125 en tekstlinks momenteel alleen beschikbaar voor Google producten als AdSense en AdWords. Dit betekent dat er geen verwijzingen vertoond worden op uw pagina’s wanneer u een code aanmaakt voor een verwijzing en daarbij een formaat kiest dat niet ondersteund wordt. Wij raden u daarom aan eerst een categorie of product te kiezen en vervolgens pas het formaat van de advertentie.

Tevens kan het voorkomen dat er geen verwijzingen verschijnen op uw pagina’s, omdat u een aantal verwijzingen gegroepeerd heeft in u Advertentiewinkelwagen, die verschillen in formaat. In dit geval is het wellicht raadzaam opnieuw een code aan te maken met in uw achterhoofd het specifieke formaat dat u wilt gebruiken. U selecteert dan simpelweg alleen advertenties die beschikbaar zijn in een specifiek formaat.
Andere oorzaken voor het niet verschijnen van verwijzingen op uw pagina’s zijn:

1. De verwijzingsadvertentie die u gekozen heeft, is niet beschikbaar in uw land. Bij het genereren van de code kunt u bekijken welke advertenties beschikbaar zijn per land door te klikken op de link ‘wijzigen’.

2. U heeft de optie ‘Kies de best presterende advertenties’ niet aangevinkt voor een verwijzing van een adverteerder die zijn budget verbruikt heeft of zijn campagne gestopt heeft. Teneinde optimaal te profiteren van de beschikbare voorraad gerelateerde producten, kunt u het beste deze optie aangevinkt laten.

3. U heeft meer dan drie verwijzingen op uw pagina geplaatst. Ons huidige beleid staat maximaal drie verwijzingen toe per pagina.

4. Ons systeem heeft vastgesteld dat uw pagina’s materiaal bevatten dat slechts geschikt is voor volwassenen of als gevoelig beschouwd kan worden. Wanneer de inhoud van uw pagina’s verandert en weer in overeenstemming is met het beleid, wordt de weergave van advertenties hervat.

5. De verwijzingscode is gewijzigd. Kopieer de code exact zoals deze verschijnt in uw account en plak deze ongewijzigd in uw pagina.

Momenteel werken wij er hard aan om het proces van het genereren van de verwijzingscode te ‘fine tunen’. Uw feedback is daarbij zeer waardevol. Mocht u suggesties hebben, dan kunt u ze hier kwijt.