Posted:
Vorige zomer verblijdden wij u met een blog, maar dit jaar hebben wij een interactievere verrassing voor u. Onlangs lanceerden wij namelijk het AdSense Help Forum.

Op het forum kunt u uw AdSense-ei kwijt, vragen stellen, antwoorden vinden, ervaringen delen en samen met andere uitgevers discussiëren over de ins en outs van het programma.

Posted:
Teneinde advertenties aan te leveren die aansluiten op de inhoud van uw site, is het belangrijk dat ons systeem de strekking van uw pagina’s herkent. Hier komt, letterlijk, de AdSense crawler bij kijken. De crawler, ook wel spider genoemd, bezoekt de pagina’s in het AdSense netwerk om de inhoud van pagina’s met advertentiecodes vast te stellen.

Soms stuit de crawler daarbij op pagina’s die schuilgaan achter een inlogscherm, waardoor de inhoud niet vastgesteld kan worden. Onlangs hebben wij de nieuwe functie ‘siteverificatie’ geïntroduceerd, waarmee het eerdergenoemde probleem verholpen kan worden. Met behulp van siteverificatie kunt u onze spider toegang geven tot uw web, zodat wij ook gerichte advertenties kunnen leveren op pagina’s die zich achter een aanmeldingsvenster bevinden.

Nadat u uw informatie ingevoerd heeft onder de tab siteverificatie in uw account, dient u op te geven dat u de daadwerkelijke eigenaar van de site bent via Sitemaps. In het Helpcentrum vindt u
aanwijzingen
voor het gebruik van siteverificatie.

Houd er rekening mee dat deze functie alleen beschikbaar is voor uitgevers die hun aanmeldingsgegevens bijgewerkt hebben naar een Google account. Voor het updaten van uw huidige AdSense aanmeldingsgegevens volgt u de
instructies
in ons Helpcentrum.

Posted:
Vandaag bestaan het Nederlandse AdSense blog en haar Spaanse tweelingzusje precies één jaar. Wij vieren daarom hier ons feestje en wilden u dit beeld daarvan niet onthouden.Het AdSense blog is er voor u en we willen er met behulp van uw feedback dan ook een mooi tweede jaar van maken. Heeft u suggesties of opmerkingen over ons blog en de posts? Stuur ons dan een berichtje via de link in het navigatiemenu aan de rechterkant.

Posted:
Onlangs hebben wij ons programma voor verwijzingen flink uitgebreid! Naast de oude vertrouwde verwijzingsknoppen voor FireFox, Google Pack, AdSense en AdWords zijn er nu zogenaamde verwijzingsadvertenties beschikbaar.

Ondanks het succes dat onze uitgevers hebben met het verwijzen van Google producten, ontbrak het tot nu toe aan andere producten die beter aansluiten bij de inhoud van specifieke sites. Het nieuwe programma biedt nu een grotere advertentievoorraad met (product-)advertenties van duizenden AdWords adverteerders, zodat u altijd een verwijzing kunt vinden die past bij uw pagina.

Tevens kunt u ervoor kiezen verwijzingsadvertenties van een bepaalde categorie of rond een bepaald zoekwoord weer te geven. Op die manier kunt u makkelijker een keuze maken uit het aanbod en verwijzingsadvertenties weergeven voor een specifieke categorie, adverteerder of product.

Vinkt u tijdens het aanmaken van de verwijzingadvertenties in uw account de optie ‘kies de best presterende advertenties’ aan, dan vergelijken we uw geselecteerde advertenties met andere relevante advertenties en geven we die advertenties weer, waarvan wij verwachten dat zij het best presteren.Met verwijzingen kunt u zelf bepalen welke advertenties u vertoont. Log nu in bij uw AdSense account om te kijken welke verwijzingsadvertenties voor u beschikbaar zijn! Houd er rekening mee dat deze nieuwe verwijzingen geleidelijk geïntroduceerd worden. We streven er echter naar om deze functie binnen enkele weken voor iedere uitgever beschikbaar te stellen. Mocht u nog vragen hebben, dan vindt u de antwoorden uiteraard in ons Helpcentrum.

Posted:
Zoals u zich ongetwijfeld herinnert, introduceerden wij onlangs een nieuwe opmaak en beloofden wij u op de hoogte te zullen houden van ontwikkelingen rond het uiterlijk van onze advertenties. Zie hier: vanaf nu kunt u de vorm van uw advertenties aanpassen en heeft u de keuze uit scherpe, licht geronde en geronde hoeken.Net als bij kleur- en formaatgebruik geldt ook voor de hoekstijlen dat prestaties van advertenties verschillend zullen zijn voor unieke websites. Wij raden uitgevers daarom aan een opmaak te gebruiken die past bij de lay-out van de site. Houd er echter rekening mee dat wanneer u geen gebruik maakt van de randen rondom de advertenties (wanneer de achtergrondkleur van uw pagina gelijk is aan de achtergrondkleur en de kleur van de rand rondom de advertentie), er ook geen hoeken weergegeven worden.Met de introductie van deze nieuwe optie willen wij onze uitgevers meer vrijheid bieden hun AdSense advertenties optimaal aan hun sites aan te passen. We hopen dan ook dat u gebruik zult maken van deze nieuwe mogelijheid.