Posted:
AdSense is dit voorjaar in de ban van vernieuwing, verfrissing en verjonging. Na de advertentielay-out en ons blog heeft nu ook onze AdSense homepage eraan moeten geloven.Uiteraard is dit slechts een cosmetische verandering die geen invloed heeft op de inhoud van het programma of uw account.

Posted:
In deze post willen we graag een paar implementatiemogelijkheden van AdSense advertenties aan u laten zien en welke site kunnen we daar beter voor gebruiken dan ons eigen blog? Hieronder ziet u het resultaat van ons speelkwartier met AdSense in onze blogspeeltuin.

In deze eerste schermafbeelding ziet u een blok met links, dat geplaatst is bovenaan het artikel. Door gebruik van een witte achtergrond en een kleur van de links die ook elders op de pagina voorkomt, bereiken we een optimale integratie van het blok met de rest van de pagina.In de onderstaande afbeelding ziet u nogmaals een blok met links, maar ditmaal aan de zijkant van de pagina. Ondanks het feit dat het blok qua lay-out mooi ingepast is in de site, zullen de links de aandacht trekken doordat zij zich in een gebied bevinden waar veel bezoekers zich op richten, namelijk het navigatiemenu.Ten slotte ziet u hier onze oude vertrouwde tekstadvertenties. De implementatie van advertenties onder een artikel is een beproefde methode en zeer geschikt voor blogs en forums. Na het lezen van een artikel kunnen uw zoekgerichte bezoekers meer relevante informatie vinden over hetgeen in het artikel behandeld is door het klikken op de advertenties.Met behulp van bovenstaande voorbeelden hebben we u laten zien hoe u door middel van plaatsing en het juiste kleurgebruik uw advertenties perfect kunt inpassen in uw site. Onze ervaring is dat deze 'integratietechniek' zeer succesvol is. Echter, iedere site is uniek en verschillen in bepalende factoren als doelgroep, onderwerp en design zorgen voor verschillende reacties op implementatietechnieken. We kunnen u daarom ook geen tips aanleveren die een AdSense succes garanderen. Wél willen we u aanraden om net als ons te experimenteren met de plaatsing en het kleurgebruik op uw site.