Posted:
In de afgelopen tijd hebben we een aantal berichten gehad van uitgevers over het verschijnen van advertenties in vreemde talen in de ‘voorbeeldweergave’ van hun HTML-editor. Geen paniek, dit is normaal en hieronder leggen we u uit waarom:

Voordat ons systeem gerichte advertenties weer kan geven op uw site, moet onze crawler u pagina’s bezoeken om een idee te krijgen van de inhoud ervan. Op het moment dat u uw site aan het maken bent met een HTML-editor, is uw pagina nog niet ‘gecrawld’ en ziet u waarschijnlijk minder gerichte advertenties of advertenties in een vreemde taal (Japans, Koreaans en Chinees schijnen erg populair te zijn). Nadat u uw site gepubliceerd heeft, zullen de advertenties in de taal van uw site weergegeven worden. Houd er rekening mee dat het tot twee weken kan duren voordat onze crawler uw site bezoekt en dat de relevantie van uw advertenties na verloop van tijd zal verbeteren.

Posted:
Regelmatig vragen uitgevers ons of zij de advertentiecode aan mogen passen. Gelukkig kunnen we hierover kort zijn; het antwoord is namelijk ‘Nee’.
Natuurlijk moedigen we onze uitgevers aan het uiterlijk van de advertenties aan te passen. Dat wil zeggen, met de hulpmiddelen die wij aanbieden in uw account, via de tab ‘AdSense Instellingen’. Ons programmabeleid staat het wijzigen van de advertentiecode zelf niet toe. Voorbeelden van niet toegestane wijzigingen waarvoor wij veel verzoeken ontvangen zijn:

- het implementeren van de advertentiecode in een ‘floating box script’,
- het manipuleren van de gerichtheid van de advertenties met behulp van ‘keywords’ of ‘iframes’,
- het aanpassen van de breedte of hoogte van het advertentieformaat,
- het standaard invullen van een zoekopdracht in een AdSense voor zoeken zoekveld,
- het aanmaken van directe links naar AdSense voor zoeken zoekresultaten.

We vragen u de code, na het genereren ervan in uw account, ongewijzigd in u pagina’s op te nemen. Op deze manier bent u er zeker van dat u inkomsten ontvangt voor alle geldige klikken en vertoningen.

Posted:
Sinds kort ziet u op het beginscherm in uw AdSense account het kopje ‘Recente berichten’. Dit stukje op de site is uw persoonlijke inbox, waarop wij optimalisatietips op maat zullen posten. Ons systeem analyseert uw accountgegevens en –instellingen en zal op basis daarvan tips aanbieden waarmee u meer uit AdSense kunt halen.Hoewel we u geen gouden bergen beloven, zijn de optimalisatietips gebaseerd op de ervaringen en het success van uw mede-uitgevers, die van onze aanwijzingen geprofiteerd hebben. Ontvangt u in een bepaalde maand geen tip? Geen nood, waarschijnlijk was u al op de goede optimalisatieweg en had u onze suggesties al doorgevoerd.

Meer tips volgen in de toekomst.

Posted:
Heeft u er wel eens bij stilgestaan dat bezoekers van uw site potentiële adverteerders zijn? Adverteerders zijn namelijk voortdurend op zoek naar sites waarop zij hun publiek kunnen bereiken. Stel, een adverteerder bezoekt uw site en is geïnteresseerd in het plaatsen van advertenties. U wilt deze adverteerder niet kwijtraken toch? AdSense biedt u de mogelijkheid om deze adverteerder ‘vast te houden’.

Met de introductie van de nieuwe lay-out is de link ‘adverteer op deze site’ in de advertenties verdwenen. Echter, wat weinig uitgevers weten, is dat het ook mogelijk is een losstaande link op uw pagina’s te plaatsen, bijvoorbeeld in de footer. Deze methode biedt u meer vrijheid op het gebied van lettertype- en kleurgebruik. De link zou er dan bijvoorbeeld zo uit kunnen zien:


Nieuwsgierig? Zo maakt u de link op, alvorens deze in uw HTML broncode te plaatsen:Vervang NUMMER door uw uitgeversidentificatienummer. U vindt uw uitgeversidentificatienummer door in te loggen bij uw AdSense account, ‘Mijn account’ te selecteren en in de sectie ‘Account-instellingen’ helemaal naar beneden te scrollen. Uw nummer staat naast AdSense voor inhoud. Let er op dat u het gehele nummer kopieert, inclusief ‘ca-pub-‘.

Houd er rekening mee dat de URL afhankelijk is van de site waarop de link verschijnt en dat u dus de juiste domeinnaam invult.

Posted:
We hebben veel vragen ontvangen over de aankondiging van de plannen van Google om DoubleClick over te nemen. Zoals altijd streven wij ernaar om de relevantie en efficiëntie van online adverteren te verbeteren. Deze aanwinst is daarom goed voor u, onze uitgevers, evenals voor adverteerders en Internet gebruikers.

Voor degenen die niet vertrouwd zijn met het bedrijf is hier wat achtergrondinformatie. DoubleClick heeft twee vlaggenschipproducten: DART voor Adverteerders geeft adverteerders en advertentiebureaus de mogelijkheid om online beeldadvertentiecampagnes weer te geven en te meten; DART voor Uitgevers maakt het beheer van uw advertentieinventaris mogelijk.

Anderen van u zijn bestaande gebruikers van DoubleClick -- meer dan tien jaar lang heeft DoubleClick met kopers en verkopers van internetadvertenties gewerkt om hen te helpen met het plannen, weergeven en meten van hun internetcampagnes.

Op deze blog zullen we u op de hoogte blijven houden van onze plannen met DoubleClick, inclusief informatie over hoe u als AdSense uitgever kunt profiteren van DoubleClick’s uitgebreide klantenbestand van adverteerders en advertentiebureaus. Zoals voorheen kunt u blijven vertrouwen op de producten en de diensten van Google.

Meer informatie kunt u vinden op onze officiële Google Blog en in onze persmededeling.

Posted:
Als enthousiaste uitgever bent u altijd op zoek naar manieren om bezoekers naar uw site te trekken. Het gebruik van programma’s of diensten van derden kan daarbij leiden tot ongeldige klikken of vertoningen die uiteindelijk een stopzetting van uw account tot gevolg kunnen hebben. We willen u daarom graag wat extra informatie bieden over dit onderwerp.

Zoals u wellicht weet, is het volgens ons programmabeleid niet toegestaan op een kunstmatige manier klikken of vertoningen te genereren, gebruikmakend van diensten van derden zoals ‘paid-to-click’, ‘paid-to-surf’, ‘auto-surf’ en ‘click-exchange’ programma’s. Deze diensten bieden gebruikers een beloning aan voor het bekijken van, of klikken op advertenties en leiden daarmee tot activiteiten die schadelijk zijn voor de adverteerder.

Hoewel we begrijpen dat deelname aan traffic exchange programma’s een handige manier kan zijn om meer verkeer naar uw site te leiden, kan het gebruik ervan resulteren in ongeldige klikken. Wij raden het gebruik van traffic exchange programma’s dan ook af.

Wilt u er zeker van zijn dat u ‘goed zit’? Lees dan onze aanwijzingen en richtlijnen voor webmasters Bovenstaande instructies zijn gebaseerd op het principe: “Bied materiaal aan dat bezoekers een reden geeft om uw site als eerste te bezoeken”. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat dit de beste manier is bezoekers te trekken en aan uw site te binden.

Posted:
Waarschijnlijk was het u al opgevallen, maar we kondigen het graag nog even officieel aan: in navolging van ons blog hebben ook onze advertenties een kleine makeover gehad.

Na uitgebreide tests en onderzoek in onze AdSense kliniek is gebleken dat advertenties met de nieuwe opmaak er niet alleen aantrekkelijker uitzien, maar ook beter presteren voor zowel uitgevers als adverteerders. Alle advertentie-eenheden op uw pagina’s worden automatisch geüpdate en u zult de nieuwe opmaak ook tegenkomen bij het genereren van nieuwe advertentiecodes in uw account. Zoals u zult zien, zijn het lettertype en de grootte ervan onveranderd gebleven:Op dit moment worden de meeste advertenties nog in de oude opmaak weergegeven, maar we verwachten dat binnen enkele dagen iedere advertentie met de nieuwe opmaak vertoond wordt.

Wij hopen dat de nieuwe opmaak van de advertenties bij u en de bezoekers van uw site in de smaak valt. Ondertussen zijn wij nog lang niet uitgebotoxt en onderzoeken we de mogelijkheden om het uiterlijk van de advertenties, en daarmee de prestaties, nog verder te verbeteren. Uiteraard zullen wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen.