Posted:
Zoals u wellicht weet, kunt u met aangepaste kanalen de prestaties van afzonderlijke advertentie-eenheden op uw pagina’s bijhouden. Vanaf nu kunt u uw site nog aantrekkelijker maken voor adverteerders door hen in staat te stellen advertenties te richten op deze kanalen, die tevens als advertentiepositie fungeren. Door het creëren van advertentieposities voegt u extra waarde toe aan de beste locaties op uw pagina’s en zal het bod van de adverteerders opgedreven worden.

Naar aanleiding van feedback van uitgevers die deze nieuwe functie eerder testten, hebben we hieronder antwoorden op veelgestelde vragen over advertentieposities opgenomen:

Waarin verschillen advertentieposities van aangepaste kanalen?

Advertentieposities kunnen het beste beschreven worden als aangepaste kanalen met een extra functie. Voor het aanmaken van een advertentiepositie creëert en plaatst u een aangepast kanaal zoals u dat gewend bent. Echter, als extra stap voegt u aan het kanaal een label toe, waarmee u de advertentiepositie nauwkeurig kunt beschrijven. Rechts op de pagina ‘kanalen’ in uw account klikt u op de link ‘instellingen bewerken’. Zoals u in de onderstaande screenshot kunt zien, kunt u op deze pagina een optie aanvinken, waardoor uw kanaal voor adverteerders als advertentiepositie te zien zal zijn. Vervolgens kunt u opgeven waar de advertentie op uw site zal verschijnen.
Adverteerders krijgen de naam, de omschrijving en de locatie (het domein) van de advertentiepositie te zien. Het is daarom belangrijk om zo duidelijk mogelijk te zijn in het opgeven van deze waarden, zodat uw advertentiepositie aantrekkelijk is voor adverteerders. Het is tevens aan te raden om uw meest waardevolle en best presterende advertentie-eenheden als advertentieposities aan te bieden. U kunt bijvoorbeeld een omschrijving opgeven als ‘advertenties verschijnen in een normale rechthoek (300 x 250) tussen artikelen over reizen’ of ‘advertenties verschijnen alleen in een leaderboard (728 x 90) aan de bovenkant van iedere pagina’.Als niemand op mijn advertentiepositie biedt, ontvang ik dan geen inkomsten?


Advertenties die gericht worden door middel van advertentieposities concurreren in dezelfde veiling als alle andere advertenties die beschikbaar zijn voor een plek op uw pagina. Dit betekent dat u onveranderd inkomsten kunt genereren. Stel, u heeft de advertentiepositie ‘homepage, midden boven’ aangemaakt. Wanneer we een weergave van deze advertentiepositie zien, verzamelen we zowel advertenties van adverteerders die corresponderen met de inhoud van uw pagina, als diegenen die advertenties richten via uw advertentiepositie. Vervolgens nemen deze partijen gezamenlijk deel aan de veiling. Uiteindelijk zal ons systeem die advertentie weergeven, die de meeste inkomsten zal genereren, ongeacht de manier waarop deze advertentie gericht was.

Hoe kan ik het beste advertentieposities aanmaken?


Houd er rekening mee dat adverteerders zich bij hun keuze voor advertentieposities baseren op de beschrijvingen die u als uitgever aan deze advertentieposities geeft. Hieronder vindt u 3 handige tips:
1. Wanneer u meerdere advertentie-eenheden op één pagina heeft opgenomen, is het aan te raden om de meest zichtbare advertentie-eenheden apart als advertentiepositie aan te bieden.
2. Behandelt uw site een grote verscheidenheid aan onderwerpen? Categoriseer uw advertentieposities dan naar onderwerp, zodat adverteerders hun advertenties op advertentieposities binnen hun onderwerp naar keuze kunnen richten.
3. Maak een verdeling aan op basis van de hoeveelheid verkeer op de pagina’s van uw site. Op deze manier is het voor adverteerders te achterhalen welke veel bezochte plekken op uw site aantrekkelijk zijn.

Posted:
Wilt u graag uw AdSense inkomsten rechtstreeks op uw Postbankrekening nummer ontvangen, maar is de proefbetaling mislukt? Zorg er dan voor dat u uw Postbankrekeningnummer opgeeft volgens het volgende formaat: ‘P7654321’. Wanneer de ‘P’ namelijk ontbreekt, wordt het rekeningnummer niet herkend en kunnen wij geen testbedrag naar u overboeken.

Heeft u wel op juiste wijze uw Postbankrekening aangemeld, maar ondervindt u toch problemen met de proefbetaling? Kijk dan even in ons helpcentrum voor andere mogelijke oorzaken en oplossingen.

Posted:
In de komende dagen zult u een verandering zien wat betreft de Picasa verwijzingen. De vorig jaar geïntroduceerde Goolge Pack verwijzingen zullen namelijk de Picasa verwijzingen vervangen. Dit betekent dat u nog steeds gebruikers kunt verwijzen naar Picasa, maar dan als onderdeel van Google Pack, hetgeen naast Picasa ook software zoals Google Earth, Desktop en Toolbar bevat.

Teneinde de overgang soepeler te laten verlopen, bieden we Pack verwijzingen aan die speciale aandacht geven aan Picasa. Wanneer u gebruik wilt maken van nieuwe verwijzingen dient u deze via uw account te genereren en daarbij de nieuwe Pack verwijzing te selecteren.

Het goede nieuws is, dat wanneer uw gebruikers ervoor kiezen Picasa te installeren via uw Pack verwijzing, u hiervoor de vergoeding van een Pack verwijzing ontvangt, die twee keer zo hoog is als de vergoeding voor een Picasa verwijzing.Geeft u momenteel Picasa verwijzingen of links op uw sites weer, dan zult u geen directe verandering zien in het uiterlijk van de verwijzing of de manier waarop u met de verwijzingen inkomsten genereert. Uw huidige Pack verwijzingen zullen we blijven ondersteunen. We raden u echter aan zo snel mogelijk over te gaan op de Pack verwijzingen.

Posted:
AdSense begint 2007 met een update van haar programmabeleid. Bij de herziening van ons programmabeleid lag de nadruk vooral op het verbeteren van de leesbaarheid ervan. Hoewel de meerderheid van ons beleid qua inhoud niet veranderd is, raden we u sterk aan het AdSense programmabeleid nog eens door te lezen, zodat ook u weer helemaal up to date bent.

Posted:
U voelde 'm al aankomen, maar vanaf vandaag is 'ie dan ook echt in de lucht: Het Officiële Italiaanstalige Google AdSense Blog. Onze Italiaanse collega's delen hun AdSense wijsheden hier.

Posted:
Ook in 2007 werken onze techneuten weer aan onderhoud van het AdSense systeem. Als gevolg hiervan zult u zaterdag 13 januari tussen 19:00 uur en 23:00 uur mogelijk geen toegang hebben tot uw AdSense account.

Tijdens de werkzaamheden worden advertenties gewoon weergegeven en ook uw inkomsten zullen onveranderd geregistreerd worden. Wij rekenen op uw begrip.

Posted:

In vervolg op onze post over verwijzingen van vorige week willen we vandaag nog een paar veelgestelde vragen over verwijzingen beantwoorden.

Waarom ontvang ik minder dan het maximale bedrag voor de verwijzingen in mijn rapporten? Gaat er iets mis?

Nee, er gaat niets fout. Voor FireFox, Picasa en Google Pack verwijzingen zullen uw inkomsten variëren afhankelijk van de locatie van de persoon waaraan u verwijst. Hoewel de inkomsten uit verwijzingen per locatie van tevoren vast staan, kunnen wij u helaas geen mededelingen doen over de waarden voor specifieke locaties.

Kan ik, nadat ik iemand verwezen heb naar het AdSense programma, zien hoeveel deze persoon voorlopig verdiend heeft?

Vanwege privacy redenen kunnen wij de inkomsten van een ander AdSense account niet weergeven. Echter, u kunt wél het aantal aanmeldingen en succesvolle conversies bekijken door in uw geavanceerde rapporten ‘verwijzingen’ als uw product te kiezen. Wanneer de persoon die u naar AdSense verwezen heeft de betalingsdrempel bereikt, zal in uw rapporten een corresponderende conversie met bijbehorende verwijzingsinkomsten weergegeven worden.

Kan ik gebruikers vragen op mijn verwijzingen te klikken?

Het staat u vrij om producten, waarvoor u een verwijzing op uw site opgenomen heeft, te promoten of aan te bevelen. Tegelijkertijd verzoeken wij u dringend om geen tekst op uw site te plaatsen die bezoekers aanspoort tot klikken voor uw financiële gewin. Anders gezegd, woorden in de trant van “Ik gebruik FireFox en raad het aan om op het web te surfen”, of “I love Picasa – klik hier om dit geweldige programma te downloaden” zijn prima, maar teksten als “Klik op deze links en maak mij rijk” zijn niet toegestaan. Houd er rekening mee dat deze regel alleen geldt voor verwijzingen, het aansporen tot klikken bij de reguliere AdSense advertentie-eenheden is niet toegestaan.

In ons Helpcentrum vindt u meer informatie over verwijzingen.

Posted:
Filteren of niet filteren, dat is de vraag van vandaag! We merken dat u vaak vragen heeft over filters en het gebruik hiervan in uw AdSense account. Om u tegemoet te komen, zullen we hieronder een aantal feiten over onze filters op een rij zetten, zodat u gemakkelijk een antwoord kunt vinden op uw vraag.

Hoeveel websites kan ik filteren?


U kunt advertenties van maximaal 200 sites filteren.

Hoe lang duurt het voordat het filter werkt?

Wanneer u een domein toevoegt aan uw filterlijst, kan het tot drie uur duren voordat de Google-advertenties van de gefilterde site niet meer op uw webpagina's worden weergegeven.

Ik heb de URL gefilterd, maar de advertentie blijft verschijnen. Wat gaat er fout?

Om Google-advertenties te blokkeren moet u de bestemmings-URL van de Google-advertentie opnemen in uw filterlijst. Deze URL kan afwijken van de URL die wordt weergegeven in de advertentie of de URL van de pagina die wordt geopend wanneer u op een advertentie klikt.

Om de bestemmings-URL te bepalen kunt u de Google AdSense preview-tool gebruiken, waarmee u de inhoud van de advertentie kunt bekijken of een advertentie aan uw filterlijst toevoegen. Hier vindt u meer informatie over de preview-tool, inclusief een downloadkoppeling en instructies voor het bepalen van de bestemmings-URL.

U kunt de URL van de advertenties ook direct op uw webpagina's bekijken door de stappen te volgen die staan beschreven in de handleiding voor filters voor concurrerende advertenties.

Kan ik ook filteren op onderwerpen, in plaats van URL’s?

Momenteel bieden we niet de mogelijkheid bepaalde type advertenties of soorten advertenties te filteren. U kunt de advertenties op uw website alleen filteren door alle advertenties van de site van een bepaalde adverteerder te blokkeren.

Wat is het effect van veel filteren?

Wanneer u veel filtert op bepaalde sites, kan dit ten koste kan gaan van het aantal advertenties dat op uw site wordt weergegeven. Hierdoor vallen ook de potentiële Google AdSense-inkomsten lager uit. Om meer verschillende advertenties weer te geven op uw pagina's en om de kans op extra inkomsten te vergroten, kunt u het beste niet teveel URL’s in uw filterlijst opnemen.

Kan ik ook bepaalde links filteren in de blokken met koppelingen?

Momenteel kunt u met het filter voor concurrerende advertenties niet filteren op verwante advertentieonderwerpen in blokken met links. Het filter kan echter wel worden gebruikt voor de advertenties die worden gegenereerd door klikken op blokken met advertentielinks.

Posted:
Bij AdSense krijgen we vaak de volgende vraag binnen: “Tijdens het onderhoud/bijwerken van mijn site creëer ik advertentievertoningen. Heeft dit invloed op mijn AdSense account?”

Het antwoord op deze vraag is ‘nee’. We begrijpen dat werk aan uw website noodzakelijk is en we staan onze uitgevers dan ook toe om advertenties op hun eigen pagina’s te bekijken zonder ongeldige advertentieweergaven te creëren. Echter, het gebruik van iedere methode die leidt tot ongeldige klikken of weergaven is ten strengste verboden. Hieronder valt ook het constante herladen van de pagina om zo automatisch advertentieweergaven te genereren.

Wanneer u bij het ontwikkelen van uw site van plan bent om een flink aantal advertentieweergaven te genereren, maar u wilt ervoor zorgen dat er geen klikken of weergaven geregistreerd worden, dan kunt u het volgende doen: Voeg de volgende regel toe aan de html advertentiecodes op uw site:

google_adtest='on';

Houd er rekening mee dat het toevoegen van deze regel aan de code ervoor zorgt dat klikken en weergaven niet door ons geregistreerd worden en er dus ook geen inkomsten gegenereerd worden. Wanneer u de normale registratie van klikken en weergaven weer wilt hervatten, kunt u gewoon de eerdergenoemde regel uit de code verwijderen.

Posted:
Uitgevers vragen ons vaak hoe zij het beste inkomsten kunnen genereren via AdSense verwijzingen. Wij hebben daarom een pagina met optimalisatietips gemaakt, speciaal gericht op verwijzingen. Op deze pagina vindt u aanwijzingen voor het kiezen van de soort verwijzing (product en vorm) en het promoten ervan op uw site.

Meer antwoorden op uw verwijzingsvragen vindt u, ook in 2007, in het
Helpcentrum.