Posted:
Was het vorige week bij de verkiezingen vooral rood en groen; deze week brengt AdSense meer kleuren in uw leven. Een juiste toepassing van kleuren voor uw advertenties is namelijk van groot belang. Immers, door middel van juist kleurgebruik kunt u de klikfrequentie van uw advertenties verhogen. Wat betreft kleurgebruik hanteert AdSense de volgende vuistregel:

In het algemeen moeten de kleuren van uw advertenties overeenkomen met de de hoofdkleuren van uw site. Hierdoor gaan de advertenties mooi op in de andere inhoud van uw pagina's. Hoewel de advertenties niet te schreeuwerig moeten zijn om ongewenste afleiding te voorkomen, moeten deze wel duidelijk te onderscheiden zijn van de hoofdinhoud van uw pagina. Wij raden u dan ook aan om zelf een kleurenpalet aan te maken om te de juiste balans te vinden tussen inpassing en opvallen en vervolgens te zien welke kleurstellingen het beste werken voor uw site.Via uw account kunt u aan de slag met kleurpaletten en in het AdSense Helpcentrum vindt u aanwijzingen voor het aanmaken ervan.

Posted:
Uitgevers vragen vaak: "Verdien ik per weergave of per klik?". Het antwoord hangt af van het type advertenties dat u weergeeft. Voor CPC (kosten per klik) advertenties ontvangt u inkomsten voor elke geldige klik op de advertenties die u weergeeft. Bij CPM (kosten per duizend vertoningen) advertenties verdient u een bedrag per weergave van de advertentie. Het laatste type advertenties vindt u op uw pagina’s wanneer adverteerders ervoor gekozen hebben om speciaal op uw site te adverteren. Meer informatie over site-gericht adverteren vind u in ons Helpcentrum.

Ik hoor u denken: "Met welk type advertentie genereer ik de meeste inkomsten?" Het antwoord luidt: CPM- en CPC-advertenties concurreren met elkaar voor een plaats op uw pagina's. We zorgen ervoor dat die advertentie wordt weergegeven die de hoogste opbrengst voor die pagina, en een maximum omzet voor u, kan genereren.

In uw rapporten worden CPC- en CPM-advertenties als volgt weergegeven:Posted:
Bent u het zat om uw bank transactiekosten te betalen voor het storten van uw AdSense cheques? Dan zult u, met de feestdagen in het vooruitzicht, blij zijn met de volgende tip. Door het instellen van een zogenaamde inhouding van betalingen, kunt u ervoor zorgen dat uw AdSense betalingen niet uitbetaald, maar opgespaard worden. Vervolgens kunt u, wanneer het u uitkomt, de inhouding ongedaan maken en zullen wij het opgespaarde tegoed via één cheque uitbetalen.

U betaalt dan slechts eenmalig de transactie kosten, die u anders voor elke cheque afzonderlijk had moeten betalen. Geïnteresseerd in deze Hollandsche zuinigheid? Bezoek dan het AdSense Helpcentrum voor aanwijzingen aangaande het instellen van de inhouding.

Ontvangt u uw betalingen liever rechtstreeks op uw bankrekening, meld u dan aan voor elektronische overboeking.

Posted:
Heeft uw AdSense account de 50 dollar grens bereikt, houd dan uw brievenbus goed in de gaten.

Zoals u weet, kunnen wij alleen uitbetalen wanneer uw inkomsten hoger zijn dan 100 dollar en er geen zogenaamde inhoudingen op uw account van toepassing zijn. Eén van deze inhoudingen bestaat uit het invoeren van de PIN. Om in aanmerking te komen voor uitbetaling moet iedere AdSense uitgever een PIN (Personal Identification Number) invoeren in zijn account.

De PIN wordt per post verzonden naar het adres dat u bij uw aanmelding opgegeven heeft en valt over het algemeen 4 tot 6 weken na het bereiken van de 50 dollar grens in uw brievenbus. Het is belangrijk om uw PIN in de gaten te houden. Zodra we u namelijk een PIN toesturen, treedt er automatisch een inhouding op uw account in werking die alleen opgeheven kan worden door het invoeren van de code. Bovendien schakelen we accounts, waarvan de PIN 6 maanden na de verzenddatum niet ingevoerd is, uit.

En zo ziet ie eruit:Voor al uw vragen over de PIN kunt u terecht in het AdSense Helpcentrum. Houd er rekening mee dat we met behulp van de PIN uw persoonlijke gegevens kunnen beschermen en kunnen controleren of u betalingen kunt ontvangen op het opgegeven adres.

Posted:
Na weken van uitstellen moet hij er dan toch aan geloven. In navolging van Annerieke en Ellen interviewen wij in deze post Marc.

Marc, wat doe je bij Google?

Ik werk in het Europese hoofdkantoor in Dublin waar ik AdSense voor de Nederlandse markt ondersteun. Hierbij ligt de nadruk voor mij op kwaliteitscontroles van het netwerk en werk ik veel samen met mijn AdWords collega’s aan sitegerichte campagnes.

Wat houden die kwaliteitscontroles dan in?
Zoals u weet kunt u uw code op meerdere websites plaatsen dan alleen de URL waarmee u heeft aangemeld. Daarom controleren wij op welke sites de Google AdSense advertentie codes geplaatst worden. Alle sites dienen namelijk te voldoen aan het programmabeleid. Hierbij letten we vooral op de inhoud van de website maar ook op de implementatie van de code. Een veel voorkomende fout is bijvoorbeeld het aansporen tot het klikken op de advertenties. Dit is niet toegestaan omdat het op een negatieve manier de kosten van de adverteerder verhoogt.

Wat moet ik doen als ik een website zie die niet aan de eisen voldoet?
We raden iedereen aan die websites tegen komt die de eenvoudige Google AdSense regels overtreden deze te melden zodat wij de desbetreffende site verder kunnen onderzoeken. De juiste stappen voor het melden van een overtreding staan op deze pagina.

Kan je meer uitleggen over sitegericht adverteren?

Sitegericht adverteren is een manier van adverteren op het Google AdSense netwerk waarbij adverteerders specifieke websites kunnen selecteren waarop ze hun advertenties willen plaatsen. Het sitegericht adverteren werkt vooral goed als branding campagne. Ik ondersteun onder andere de adverteerders met het selecteren van websites voor een bepaalde campagne. Bij deze selectie zijn we natuurlijk erg afhankelijk van de AdSense uitgevers. Hoe meer goede sites wij kunnen bieden, hoe meer interesse er zal zijn bij adverteerders om op het netwerk te adverteren. Hierbij plukt u uiteindelijk de vruchten. Zorg er daarom voor dat uw website up to date blijft, interessante informatie biedt voor de bezoekers en een correcte advertentie implementatie heeft. Veel meer hoeft u niet te doen, want u doet automatisch mee in de selectie van sites voor campagnes. Mocht u nog meer informatie willen over de mogelijkheden van sitegerichte campagnes dan wil ik u graag verwijzen naar het AdWords helpcentrum.

Wat vind je de meest funky AdSense feature?

De interessantste ontwikkeling vind ik de video-advertentie mogelijkheid. Dit is niet alleen interessant voor de adverteerder, maar ook voor de AdSense uitgever. Video advertenties maken websites minder statisch en tevens zullen bezoekers langer op websites blijven. Door één van de juiste formaten te plaatsen op uw website komen uw advertentieblokken automatisch in aanmerking voor de video’s. Lekker makkelijk.

Laatste gedachten?
Uhm, het geven van zo’n interview is zo erg nog niet.

Posted:
Op zaterdag 11 november zal er onderhoud plaats vinden aan het AdSense systeem. Hierdoor zult u tussen 19:00 uur en 23:00 uur mogelijk geen toegang hebben tot uw AdSense account.

Tijdens de werkzaamheden worden advertenties gewoon weergegeven en ook uw inkomsten zullen onveranderd geregistreerd worden. Wij rekenen op uw begrip.

Posted:
Als AdSense uitgever steekt u veel energie in het maken van een mooie site van hoge kwaliteit. Ook wij vinden kwaliteit erg belangrijk en willen u daarom wat vertellen over een verandering bij AdWords, die een verbetering van de kwaliteit van de aangeboden advertenties op uw pagina’s tot gevolg zal hebben.

De kwaliteit van de bestemmingspagina van de advertentie zal een belangrijke factor worden bij het bepalen van de kwaliteitsscore. De kaliteitsscore heeft invloed op het bedrag dat een adverteerder moet bieden om de advertentie op uw pagina te laten weergeven. Het gevolg hiervan is dat er minder advertenties op uw pagina’s vertoond worden die naar bestemmingspagina’s van lage kwaliteit leiden.

Hoe wordt de kwaliteit van een bestemmingspagina bepaald? Onze AdWords collega’s hebben een aantal richtlijnen voor de bestemmingspagina van een advertentie opgezet. Met behulp van deze richtlijnen willen we ervoor zorgen dat adverteerders relevante, waardevolle inhoud op hun bestemmingspagina’s hebben, zodat bezoekers direct vinden wat zij zoeken.

Wij hechten zeer veel waarde aan het leveren van hoogwaardige advertenties, zodat u uw bezoekers een goede gebruikerservaring kunnen bieden.

Posted:
Zoals u wellicht weet, is het plaatsen van meerdere advertentieblokken op uw pagina’s een goede manier om uw AdSense inkomsten te vergroten. In deze post willen we meer aandacht besteden aan een tip om uw inkomsten te maximaliseren bij plaatsing van meerdere advertentieblokken: Zorg ervoor dat het advertentieblok met de hoogste klikfrequentie de eerste advertentiecode in de html broncode van uw pagina is. We weten dat er enige verwarring bestaat over deze optimalisatietip en daarom geven we u graag extra achtergrondinformatie over de manier waarop wij advertenties aanbieden nadat bepaald is welke advertentie het hoogst scoort in de AdWords advertentieveiling. De hoogst scorende advertentie is veelal de meest relevante advertentie en heeft doorgaans een hoge CPC.

Op dit moment vertoont het eerste advertentieblok op uw pagina de advertentie die het hoogst scoort in de veiling. Bovendien zal dit advertentieblok advertenties weergeven wanneer er niet genoeg advertenties in voorraad zijn om de andere advertentieblokken op uw pagina te vullen. Het is daarom verstandig om met behulp van aangepaste kanalen te achterhalen welk advertentieblok op uw pagina de hoogste klikfrequentie heeft. Vervolgens kunt u dit advertentieblok als eerste advertentiecode in de broncode plaatsen.

Voor alle duidelijkheid, met de eerste advertentiecode in de html broncode bedoelen we de code voor het advertentieblok dat het eerst geladen wordt. Houd er rekening mee dat de eerste advertentiecode in de html broncode niet altijd correspondeert met het eerste advertentieblok dat gebruikers zien wanneer zij uw pagina laden in hun browser. Wanneer u bijvoorbeeld zogenaamde DIV tags gebruikt, herkent ons systeem het advertentieblok onderaan uw pagina wellicht als de eerste advertentiecode.

Posted:
Mailt u graag via Gmail, organiseert u uw dagen met Google Agenda en chat u via Google Talk? Dan hebben we goed niews voor u:

De nieuwe dienst Google Apps is een bundeling van onze programma's die communicatie en organisatie gemakkelijk en eenvoudig maken. Het beste nieuws is dat deze dienst beschikbaar is voor uw domein, uw organisatie of community.

Bovendien zijn de diensten van Google Apps web based, wat betekent dat Google ze via haar servers beheert, zodat u zich nergens zorgen over hoeft te maken. Voor meer informatie kunt u hier terecht.