Posted:
Heeft u al ‘Sectiedoelstellingen’ geïmplementeerd en bent u bekend met termen als ‘ECPM’, ‘CTR’ en ‘CPC’? Als u de antwoorden op deze vragen schuldig moet blijven, of als u het ‘even’ kwijt bent, kijk dan eens in onze AdSense woordenlijst. Hier vindt u een uitleg en verklaring voor vaak voorkomende termen in het AdSense jargon.

Posted:
In deze post willen wij u graag antwoord geven op een vaak gehoorde vraag: waarom gaat een verhoging van de klikfrequentie (CTR) soms gepaard met een daling van de inkomsten per klik?

Regelmatig uiten uitgevers hun verbazing over het feit dat hun inkomsten niet veranderen, ondanks een toename van de klikfrequentie. Dit verschijnsel lijkt niet gemakkelijk te verklaren en uitgevers vermoeden dan ook vaak dat Google de verdeling van inkomsten per klik veranderd heeft. Echter de werkelijke verklaring voor dit verschijnsel is de volgende:

AdSense is er op gericht om de ECPM voor onze uitgevers te maximaliseren, daarbij rekening houdend met zowel het bod voor kosten per klik (CPC) als de waarschijnlijkheid dat er op een advertentie geklikt zal worden. Sommige advertenties zijn aantrekkelijk voor een breed publiek, waardoor er vaker op geklikt zal worden. Hoewel dit gunstig kan zijn voor de klikfrequentie, bieden adverteerders in de regel minder op dit breed gerichte type advertentie. Andere advertenties zijn slechts aantrekkelijk voor een kleine groep gebruikers en adverteerders betalen meestal meer voor deze specifiek gerichte advertenties, waar minder op geklikt wordt.

Afhankelijk van onze advertentievoorraad zullen er dagen zijn waarop AdSense relatief veel advertenties weergeeft met een hoge klikfrequentie en een laag adverteerdersbod (CPC). Op andere dagen kan u het omgekeerde effect zien. Wanneer u dit verschijnsel terugziet in uw AdSense rapporten, houd dan in u achterhoofd dan wij er altijd aan werken om uw inkomsten te maximaliseren. Het optimaal profiteren van de verschillende advertentietypen is daar onderdeel van.

Posted:
Op zaterdag 23 september zal er onderhoud plaats vinden aan het AdSense systeem. Hierdoor zult u tussen 19:00 uur en 23:00 uur geen toegang hebben tot uw AdSense account.

Tijdens de werkzaamheden worden advertenties gewoon weergegeven en ook uw inkomsten zullen onveranderd geregistreerd worden. Wij rekenen op uw begrip.

Posted:
AdSense hoort graag van haar uitgevers, want met uw suggesties kunnen wij onze producten en diensten continue verbeteren. Zo hebben we op basis van uitgeversideeën besloten een nieuw advertentieformaat te introduceren.


We hebben ons assortiment advertentieformaten uitgebreid met een veelzijdig formaat van 200 bij 200 pixels. Het ‘kleine vak’ ondersteunt video-, beeld- en tekstadvertenties.

Tevens hebben wij de pagina voor het beheren van kanalen in uw account aangepast. De vernieuwde pagina voor kanaalbeheer is overzichtelijker en gebruiksvriendelijker gemaakt.

Heeft u suggesties? Hier kunt u uw ideeën kwijt.

Posted:
Spreekt u Portugees? Vanaf nu is er ook een AdSense blog speciaal voor onze uitgevers in Portugal, Brazilië, Angola etc. Bent u benieuwd naar de AdSense wijsheden van onze Portugese collega’s, klik dan hier.

Mocht u na het WK voetbal 2006 liever geen Portugees meer lezen, dan hebben wij daar alle begrip voor. Leest u het AdSense nieuws desondanks liever in een andere taal? Naast Inside AdSense in het Nederlands en Portugees, zijn er ook AdSense blogs beschikbaar in het Engels, Duits en Spaans. U vindt de links naar deze blogs in het navigatiemenu aan de rechterkant op deze pagina.

Posted:
Met de Toolbar kunt u Google’s zoektechnologie rechtstreeks toevoegen aan uw browser. Tevens bevat de Toolbar handige functies voor veiliger surfen en spellingscontrole. De Google Toolbar is beschikbaar voor zowel Internet Explorer als Mozilla Firefox.Bovendien biedt Google Toolbar de mogelijkheid zelf knoppen aan te maken. Dit is voor u als uitgever zeer interessant. U kunt namelijk zelf een knop aanmaken (die functioneert als snelkoppeling naar uw site) die andere gebruikers aan hun Toolbar toe kunnen voegen. Klik hier voor meer informatie over deze functie.

Posted:
Veel uitgevers vragen ons hoe bepaald wordt welke advertenties uit onze advertentievoorraad op hun pagina’s verschijnen. In deze post willen wij u daarom graag uitleggen hoe dit proces in zijn werk gaat.

Zoals u ongetwijfeld weet, zijn de advertenties op uw site afkomstig van deelnemers aan het AdWords programma. Adwords stelt duizenden adverteerders in staat hun advertenties op het Google netwerk weer te geven. Een advertentie in het AdWords systeem concurreert met andere advertenties voor plaatsing op relevante pagina’s in het AdSense netwerk. Door middel van een real-time dynamisch veilingsysteem wordt de positie van een advertentie bepaald. De advertenties met de hoogste posities worden vervolgens weergegeven op uw site.

De positie van de advertentie wordt door verschillende factoren beïnvloedt. Naast het bod van de adverteerder (de prijs die adverteerders bereid zijn te betalen voor iedere klik per duizend weergaven), wordt er ook een kwaliteitsscore berekend, die ervoor zorgt dat de meest relevante en gepaste advertenties op uw site verschijnen. De kwaliteitsscore bestaat uit verschillende elementen zoals de relevantie en de klikfrequentie van een advertentie.

Toegegeven, het is een vrij ingewikkeld proces. We raden u daarom ook aan eens kijkje te nemen op de Nederlandse AdWords site voor een antwoord op eventuele vragen.

Posted:


Naast de bekende verwijzingen voor onze producten en diensten zijn nu ook de verwijzingen voor Google Pack in het Nederlands beschikbaar.

Google Pack is een bundel met onmisbare programma's voor uw computer. Het gratis pakket bestaat uit Google software zoals Picasa en Google Desktop. Daarnaat bevat Google Pack o.a. programma’s als antivirus software van Norton, de Firefox browser en Adobe Reader.

Als een Windows-gebruiker via uw verwijzing Google Pack downloadt en installeert, kunt u daarvoor tot $ 2 mee verdienen. U vindt onze verwijzingen onder de tab AdSense instellingen in uw account.

Posted:
Volgens het vooroordeel letten Nederlanders erg op hun centen. Of het nu waar is of niet; feit is dat wij veel vragen krijgen van uitgevers, die zich afvragen wanneer zij betaald worden. Het leek ons daarom een goed idee om het Google Adsense Betalingsproces nog eens onder de loep te nemen.

Google AdSense-betalingen vinden maandelijks plaats. Als uw saldo in een willekeurige maand de grens van $100 bereikt, wordt een betaling verzonden voor het einde van de daarop volgende maand. Bereikt uw saldo bijvoorbeeld in september $100, dan wordt een betaling verzonden voor eind oktober.

Bedraagt het saldo aan het einde van de maand minder dan $100, dan wordt het bedrag meegenomen naar de volgende maand en zal het verder worden aangevuld. Als het opgetelde saldo aan het eind van een maand $100 is, wordt een betaling verzonden voor het einde van de volgende maand. Verdient u bijvoorbeeld $40 in januari en $70 in februari, dan bereikt u in de maand februari de $100 en ontvangt u eind maart een betaling.

U kunt de status van uw betalingen op elk moment bekijken door u aan te melden bij uw Google AdSense-account en op de pagina 'Betalingsgeschiedenis' te klikken op het tabblad 'Mijn Account'. In het overzicht komt u ‘Inkomsten’ en ‘Betalingen’ tegen.

De 'Inkomsten' zijn de totale verdiensten die u gedurende een bepaalde maand heeft gemaakt met Google AdSense. Dit saldo bevat dus de inkomsten en correcties voor AdSense voor Inhoud, AdSense voor Zoeken en de Verwijzingen. De 'Betalingen' geven aan dat er een uitbetaling is geweest via de door u geselecteerde methode. U kunt op de link ‘Betaling’ klikken voor aanvullende betalingsgegevens.

In het onderstaande schema hebben we alle belangrijke data in het AdSense betalingsproces nog eens op een rijtje gezet:Gedurende een gehele maand worden de Google AdSense inkomsten verzameld. Deze kunt u in uw Rapporten controleren. Aan het einde van de maand vindt er een controle plaats en wordt er bekeken of uw totale inkomsten $100 bedragen. In de eerste week van de daarop volgende maand worden de inkomsten in uw Betalingsgeschiedenis overzicht geplaatst. De laatste dag dat u veranderingen kunt aanbrengen in adres, betalingsopties of pincode is de 15e van de maand. Vervolgens zullen alle betalingen rond de 28e van de maand worden verwerkt. U kunt betalingen die elektronisch worden overgemaakt en de cheques die verzekerd worden verzonden voor de 5e van de maand verwachten. Voor de standaard verzonden cheques heeft u iets meer geduld nodig, deze kunnen tot het eind van de maand onderweg blijven.

Mocht u nog meer informatie willen over het Google AdSense-Betalingsproces of bent u geïnteresseerd in de verschillende betalingsmethodes, bezoek dan ons helpcentrum.

Posted:
Als uitgever bent u ongetwijfeld bekend met de AdSense producten. Naast AdSense biedt Google echter meer mogelijkheden om uw site aantrekkelijker te maken voor uw bezoekers. Zo werd Google Video onlangs op de Nederlandse markt geïntroduceerd.

Met Google Video kunt u eenvoudig video’s toevoegen aan uw site. Zet een clip van Borsato op uw site over Nederlandstalige muziek of laat een onvergetelijk doelpunt van Van Basten zien op uw voetbalblog. Bovendien kunt u uw eigen video’s via Google Video uploaden en op deze manier uw beelden delen met de rest van de wereld.

Bekijkt u video’s liever direct vanaf uw eigen computer? Dat kan met de speciale Google Videospeler. U downloadt hem hier.